Μαθήματα αντιγήρανσης ταχείας δράσης πριν πατήσετε τα 30 ή τα 40

mathimata-antigiransis-taxeias-drasis-prin-patisete-ta-30-i-ta-40-ta-40
ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Μια Κορεάτισσα celebrity beauty blogger, η Jude Chao, μια από τις πρωταγωνίστριες της εξάπλωσης της τάσης K-beauty, μετά από δώδεκα χρόνια βυθισμένη στα μυστικά φυσικής περιποίησης του δέρματος, έχει πολύ σημαντικά πράγματα να μοιραστεί μαζί σας. Το κυριότερο; Πώς να προλάβετε τη γήρανση του δέρματος, πριν φτάσει η ώρα που όλα θα μοιάζουν ανεπανόρθωτα.

Το αντηλιακό πάνω απ’ όλα: «Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από οποιαδήποτε θεραπεία και γι’ αυτό επικροτώ τις νεαρές κοπέλες που ξεκινούν συστηματική αντηλιακή φροντίδα από την εφηβεία», γράφει στο blog της η Chao. «Είναι το ίδιο σημαντική με μια συνεπής, καθημερινή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος, η οποία θα επιδιορθώσει έγκαιρα τις εσωτερικές βλάβες και τα εξωτερικά σημάδια γήρανσης που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία. Και όσο πιο νωρίς ξεκινήσετε, τόσο πιο ανταποδοτική θα γίνει αυτή η συνήθεια καθώς περνούν τα χρόνια», προσθέτει. «Το πόδι της χήνας, για παράδειγμα, είναι ένα σύμπτωμα γήρανσης, που μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και πολύ πριν την ηλικία των 30. Ομοίως και οι καφέ κηλίδες ή οι δυσχρωμίες στο πρόσωπο. Και επειδή η διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων και επιδιόρθωσης των βλαβών επιβραδύνεται καθώς πλησιάζετε τα 40, έτσι, όταν απλώνετε αντηλιακό 365 μέρες το χρόνο, όχι μόνο προστατεύετε το δέρμα σας από τέτοιες βλάβες, αλλά χτίζετε και μια σθεναρή ζώνη άμυνας για ένα νεανικό δέρμα στο μέλλον».

 Η πανίσχυρη τρετινοΐνη: Η κατηγορία των παραγώγων βιταμίνης Α, που είναι γνωστά ως ρετινοειδή, αποτελούν τα καλύτερα μελετημένα συστατικά που δρουν τοπικά με σκοπό την αναστροφή των ορατών σημείων της UV φθοράς και της γήρανσης του δέρματος. «Τα ρετινοειδή στο σύνολό τους είναι απαραίτητα για την αύξηση του κολλαγόνου, τη βελτιωμένη σταθερότητα και ομαλότερη υφή της επιδερμίδας, καθώς και τη μείωση των καφέ κηλίδων και του υπερχρωματισμού. Ωστόσο, ο πιο ισχυρός αναπλαστικός παράγοντας από όλα τα ρετινοειδή είναι η συνταγογραφούμενη τρετινοΐνη», λέει η Chao και εξηγεί: «Η τρετινοΐνη, ως παράγωγο της βιταμίνης Α, χρησιμοποιείται κυρίως από τους δερματολόγους για την αντιμετώπιση της ακμής, επειδή διαθέτει αποδεδειγμένα ιατρικά, ισχυρή αντιγηραντική δράση (μεγαλύτερη της ρετινόλης) και βελτιώνει σημαντικά τη συνολική κατάσταση και εικόνα του δέρματος. Βελτιώνει την υφή, μειώνει τις λεπτές ρυτίδες και βοηθάει στην αποκατάσταση των βλαβών της φωτογήρανσης και είναι κατάλληλη για όλες τις επιδερμίδες και ιδανική για άτομα με λιπαρή και ακνεϊκή επιδερμίδα

Το θεμελιώδες L-ασκορβικό οξύ: «Αυτός είναι ο επιστημονικός όρος για την πασίγνωστη βιταμίνη C, μιας φυσικής οργανικής ένωσης με μοναδικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες», λέει η Chao και συνεχίζει: «Έχει αποδειχθεί από τους ειδικούς ότι συγκεντρώσεις 10 έως 20% L-AA σε προϊόντα που διατηρούν το pH της σύνθεσής τους στο 3,5 ή χαμηλότερα, αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου, λειαίνουν τις ρυτίδες και προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες (που προκαλούνται σε μεγάλο ποσοστό από την υπεριώδη ακτινοβολία), συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην αντιγηραντική θωράκιση της επιδερμίδας.

THE BEAUTY TEAM