Τρια πράγματα που πετάτε από τη ρουτίνα ομορφιάς σας

3-pragmata-pou-petate-apo-ti-routina-omorfias-sas-tora-pragmata-pou-petate-apo-ti-routina-omorfias-sas-tora
ΤΡΙΤΗ, 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Και άλλα τόσα που κρατάτε, σύμφωνα με την πιο επιδραστική beauty editor του πλανήτη.

Σ’ αυτό τον υπέροχο κόσμο της αγοράς καλλυντικών, μέσα στον οποίο  πασχίζετε κι εσείς να βρείτε τους τρόπους να αναδείξετε την ομορφιά σας, υπάρχει σοβαρή περίπτωση να βρεθείτε σε λάθος δρόμους. Η βιομηχανία καλλυντικών παράγει και προωθεί σε καθημερινή βάση άπειρες σειρές προϊόντων -με σκοπό το κέρδος, φυσικά- δημιουργώντας πολλές φορές ανάγκες που δεν υπάρχουν. «Στον ονειρικό πλανήτη της ομορφιάς, δεν είναι όλα τα πράγματα αγγελικά πλασμένα», γράφει η Sali Hughes στο λογαριασμό της στο Instagram. Και για να το λέει αυτή, ξέρει καλά το γιατί.

Η 44χρονη Hughes είναι μια απο τις πιο καταξιωμένες beauty editors της Μεγάλης Βρετανίας, με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας, έρευνας και αρθρογραφίας, και συγγραφέας ενός από τα πιο ευπώλητα βιβλία ομορφιάς στον κόσμο -το Pretty Honest. Παράλληλα, μέσα από το blog της (Sali Hughes Beauty), η Hughes έχει αναδειχθεί ως η καλύτερη φωνή της λογικής, συμβουλεύοντας με το χέρι στην καρδιά κάθε αναγνώστριά της για το ποια καλλυντικά αξίζουν τα λεφτά τους, και γιατί.

Στη μόνινη στήλη της στην εφημερίδα The Guardian, η Sali Hughes έγραψε πρόσφατα ένα συμβουλευτικό άρθρο για 3 από τα προϊόντα ομορφιάς που μάλλον πρέπει να να πετάξετε στα σκουπίδια, αντικαθιστώντας τα με άλλα 3, πολύ πιο χρήσιμα, πολύ πιο εύχρηστα και αρκετά πιο οικονομικά.

Micellar water: «Αυτό το πολυδιαφημισμένο προϊόν ντεμακιγιάζ με κάνει πραγματικά να θυμώνω», γράφει η Hughes. «Θεωρητικά, το μικυλλιακό καθαριστικό νερό (ένα υδατοειδές διάλυμα που περιέχει μεγάλη συγκέντρωση ήπιων μη ιονικών μικκυλίων καθαριστικών), αποτελεί την πιο απαλή μέθοδο αφαίρεσης μακιγιάζ, ωστόσο στην πράξη, αντιλήφθηκα ότι έπρεπε να χαλάσω τουλάχιστον 10 βαμβακερούς δίσκους ντεμακιγιάζ τρίβοντας την επιδερμίδα μου για να τη δω καθαρή και να έχει αφαιρεθεί όλο το μακιγιάζ. Δεν θέλει πολλή φαντασία για να καταλάβετε πόσο στρες θα αισθανθεί το δέρμα σας μετά από μια τέτοια διαδικασία». Πού βρήκε την καλύτερη λύση η Hughes; Στα oil cleansers, και ειδικά σε εκείνα που περιέχουν αγνό ελαιόλαδο ή λάδι καμέλιας. «Το μόνο που χρειάστηκε να κάνω ήταν να το απλώσω στην επιδερμίδα μου, αφού είχα βρέξει ελαφρώς το βαμβάκι με νερό, και να εκτελέσω ένα κυκλικό μασάζ. Μετά, ξέπλυνα με άφθονο νερό και κάθε ίχνος μακιγιάζ είχε εξαφανιστεί. Το ίδιο έκανα και με τα μάτια μου, βλέποντας τη μάσκαρα να λιώνει σαν βούτυρο με ένα πέρασμα».

Foundation με SPF: «Σαν ιδέα, οι βάσεις μακιγιάζ με δείκτη προστασίας κατά της ακτινοβολίας UV, είναι χαρτωμένη -και πιασάρικη: τι πιο εύκολο από το να βάζετε makeup και ταυτόχρονα να έχετε προστασία από τον ήλιο;». Ωστόσο, η Hughes αποκαλύπτει ότι το SPF που ενσωματώνεται στις βάσεις μακιγιάζ, δεν είναι αρκετό για να παρέχει πλήρη κάλυψη. «Αν δεν κυκλοφορείτε στην πόλη, κάτω από τον ήλιο, αλλά βρίσκεστε διαρκώς μέσα σε κλειστούς χώρους στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, τα φίλτρα προστασίας που επιλέγονται συνήθως για τις κρέμες προσώπου ή το makeup, είναι μια χαρά. Όμως, για να είναι αποτελεσματικά, πρέπει να ανανεώνονται κάθε δύο ώρες. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στην ημέρα θα πρέπει να εφαρμόζετε τη βάση του μακιγιάζ σας αντίστοιχες φορές. Αλλά, εάν τύχει να περάσετε μερικές ώρες στον ήλιο; Τότε η ασφάλεια, πάει περίπατο», γράφει η Hughes και συμβουλεύει: «Ανεξάρτητα από κάθε περιβαλλοντικό παράγοντα ή είδος foundation και ενυδατικής που χρησιμοποιείτε, η εφαρμογή μιας κατεξοχήν αντηλιακής κρέμας πριν από όλα, αποτελεί εγγύηση για την πλήρη και ευρεία προστασία των κυττάρων της επιδερμίδας σας από την υπεριώδη ακτινοβολία».

Οι πανάκριβοι οροί: «Εξαιρώντας εντελώς από τις λίστες αγοράς σας προϊόντα όπως το JK7 Rejuvenating Serum Lotion (πάνω από 1.100€) ή ακόμη και το πιο δημοφιλές Anti-Aging Rapid Response Booster της La Prairie (πάνω από 330€), οι περισσότερες πολυδιαφημιζόμενες φόρμουλες serum δεν πέφτουν κάτω από τα 50€. Μια τραγωδία!», γράφει η Hughes. «Ακούστε. Μπορεί να είμαι εθισμένη με την πολυτέλεια που μπορούν να προσφέρουν τα εξειδικευμένα προϊόντα ομορφιάς, αλλά η πλειοψηφία αυτών των υπερ-ακριβών ορών, δεν αποτελούν τίποτε παραπάνω από μια ευφυή πολιτική μάρκετινγκ. Θέλετε να αποκτήσετε όλα τα οφέλη ενός ορού αντιγήρανσης χωρίς να αυτοκτονήσετε οικονομικά; Επιλέξτε όποιο προϊόν εγγυάται πως έχει στη σύνθεσή του υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη Β5, νιασιναμίδη (γνωστή ως βιταμίνη PP) 10% και ψευδάργυρο 1%. Μέγιστο κόστος αγοράς; Κάτω από 50€, σαν την Detox Serum Antioxidant+3 Complex, της Grown Alchemist, για παράδειγμα»

THE BEAUTY TEAM