Βρίσκεστε σε απόγνωση με τα μαλλιά σας; Διαβάστε αυτό.

briskeste-se-apognosi-me-ta-mallia-sas-diabaste-auto
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η επιστημονική άποψη για τα εκπληκτικά -και 100% ασφαλή- οφέλη που προσφέρει μια ρουτίνα σπιτικής θεραπείας με κερατίνη.

Αυτό, προφανώς το γνωρίζετε: το ψυχρό και ξηρό κλίμα του χειμώνα είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες απώλειας της φυσικής υγρασίας των μαλλιών σας, οδηγώντας τα σε σπάσιμο. Και εάν αυτό είναι μια εξωτερική απειλή για την οποία δεν ευθύνεστε καθόλου, δείτε πόσες ακόμη «αθώες» κινήσεις ομορφιάς των μαλλιών σας τα καταστρέφουν -και εδώ, έχετε ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Η δερματολόγος Dr. Mona Gohara, καθηγήτρια εφαρμογών στην Ιατρική Σχολή του Yale, εξηγεί: «Είναι πιθανό να χρησιμοποιείτε αρκετά συχνά εργαλεία styling για να χαρίσετε στα μαλλιά σας υπέροχες μπούκλες. Γνωρίζετε όμως ότι το να φέρνετε τα μαλλιά σας σε άμεση επαφή με υψηλές θερμοκρασίες μπορεί όχι μόνο να τα κάνει ξηρά αλλά και να εξασθενήσει εντελώς τις δομές των ινών της τρίχας; Και αυτό μπορεί να δημιουργηθεί ακόμη και μετά από μία μόνο χρήση.  Επίσης, η βαφή, το ντεκαπάζ, η περμανάντ και η ισιωτική, μπορεί να προσφέρουν ένα άψογο επαγγελματικό αποτέλεσμα στην εικόνα των μαλλιών σας, όμως μελέτες δείχνουν ότι οι διαρκείς τεχνικές εργασίες στο κομμωτήριο μπορεί να οδηγήσουν σε κνησμό, ερεθισμούς στο τριχωτό, πονοκεφάλους ακόμα και τριχόπτωση. Αλλά ακόμη και το συχνό λούσιμο ή το καθημερινό βούρτσισμα σε βρεγμένα μαλλιά μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στα μαλλιά σας που ποτέ δεν θα φανταζόσασταν. Κι όμως, αυτές οι συνήθειες καλλωπισμού οδηγούν σε μαλλιά θαμπά και άγρια, με ξηρές, εύθραυστες άκρες».

 Η λύση της κερατίνης: «Η έκθεση των μαλλιών στα σκληρά στοιχεία του περιβάλλοντος -ηλιακή ακτινοβολία, ρύποι, ψύχος κλπ.- συνδυαστικά με τις συστηματική χρήση εργαλείων θερμότητας, βαφών και άλλων χημικών συστατικών, αλλοιώνουν το περιτρίχιο, δημιουργούν πορώδη εξωτερική στιβάδα και κατά συνέπεια προκαλούν διάσπαση των πρωτεϊνών της τρίχας. Από το σημείο αυτό και μετά, η υποβάθμιση της υγείας και της ποιότητας των μαλλιών είναι αναπόφευκτη», αναφέρει η Dr. Gohara.

Τώρα που γνωρίζετε όλους τους παράγοντες που μπορεί να βλάπτουν τα μαλλιά σας, πρέπει επίσης να μάθετε ότι είναι αποδεδειγμένο ότι η ενδυνάμωση των μαλλιών σας με προϊόντα που περιέχουν κερατίνη μπορεί να αποβεί ευεργετική για την υγεία τους.Σύμφωνα με τους ειδικούς των εργαστηρίων της Vichy, οι κερατίνες απαντώνται σε διάφορες περιοχές του σώματος, όπως στα μαλλιά και τα νύχια (σκληρή κερατίνη) και στο δέρμα (μαλακή κερατίνη). Λειτουργούν κυρίως ως ένα σκληρό, ινώδες στρώμα προστασίας για την ενίσχυση αυτών των δομών έναντι οποιωνδήποτε εξωτερικών παραγόντων καταπόνησης. Στα μαλλιά, συγκεκριμένα, η κερατίνη εξασφαλίζει ανθεκτικότητα στις ίνες της τρίχας, αλλά είναι επίσης υπεύθυνη για τη διατήρηση της βέλτιστης υγείας των μαλλιών. Έχει αποδειχθεί από μελέτες ότι τα προϊόντα μαλλιών που περιέχουν κερατίνη δρουν σαν κόλλα θωρακίζοντας το περιτρίχιο και σφραγίζοντας την φυσική υγρασία και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, χαρίζοντας πιο απαλά, λεία και λαμπερά μαλλιά, δυναμώνοντας την αντοχή τους απέναντι στους επιθετικούς παράγοντες της καθημερινότητας.

Πώς να ενσωματώσετε την κερατίνη στη ρουτίνα φροντίδας των μαλλιών σας: Σύμφωνα με τους ειδικούς της Vichy, είναι ευεργετικό και απολύτως ασφαλές να χρησιμοποιείτε τακτικά προϊόντα εμπλουτισμένα με κερατίνη. Και, σε αντίθεση με αρκετές πολυδιαφημιζόμενες θεραπείες κερατίνης που προσφέρονται στα κομμωτήρια (περιλαμβάνουν συνήθως τη χρήση θερμότητας ή ενός διαλύματος φορμαλδεΰδης που είναι εξαιρετικά επιβλαβές για τα μαλλιά), τα εμπλουτισμένα με κερατίνη προϊόντα που χρησιμοποιείτε στο σπίτι μπορούν να σας προσφέρουν όλη την επανόρθωση που χρειάζεστε, χωρίς κανέναν κίνδυνο για την υγεία των μαλλιών σας.

Τα κανονικά μαλλιά, για παράδειγμα, μπορούν να επωφεληθούν σημαντικά από την καθημερινή χρήση σαμπουάν και μαλακτικής με συνθέσεις κερατίνης (Pro-Keratin Complex + Αλλαντοΐνη). Τα πολύ ταλαιπωρημένα μαλλιά, από την άλλη πλευρά, χρειάζονται έξτρα εντατική περιποίηση και φροντίδα. Εκτός από το σαμπουάν και το μαλακτικό, μια μάσκα με Pro-Keratin Complex + Βιταμίνη B5 δυο φορές την εβδομάδα, μειώνει έως και 60% το σπάσιμο της τρίχας, αναδεικνύοντας άμεσα τη φυσική απαλότητα και λάμψη.
 

ΤΗΕ ΒΕΑUTY TEAM