Πώς θα σβήσετε τα σημάδια του δέρματος μετά τον τοκετό

gunaika-moro-omorfia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ραγάδες, χαλάρωση και τοπικό πάχος είναι το τίμημα της μητρότητας. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι γρήγορης απαλλαγής.

Για κάθε γυναίκα, η γέννηση του μωρού της είναι αληθινή ευλογία. Όμως, για τη μεγάλη πλειοψηφία, μετά τον τοκετό, χάνεται σημαντικό μέρος της προηγούμενη εικόνας του σφριγηλού, λείου και λαμπερού δέρματος -ιδίως στην περιφέρεια, τους γλουτούς και τους μηρούς.

«Δεν είναι μόνο η αύξηση βάρους στην εγκυμοσύνη που μπορεί να αλλάξει το σώμα και να επηρεάσει γενικά την εικόνα μιας γυναίκας», λέει ο γνωστός πλαστικός χειρουργός κ. Απόστολος Γαϊτάνης. «Οι ορμονικές αλλαγές είναι κι αυτές υπεύθυνες για κάποια από τα αισθητικά προβλήματα που προκύπτουν στο δέρμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και συνεχίζουν να υπάρχουν και μετά. Όμως, στις μέρες μας, καμία γυναίκα δεν χρειάζεται να παραμένει με ραγάδες, χαλάρωση και τοπικό πάχος στο σώμα της μετά από έναν τοκετό», τονίζει ο κ. Γαϊτάνης και εξηγεί τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες που θα κάνουν κάθε νέα μαμά να αποκτήσει τέλειο, σέξι δέρμα ξανά.

Το laser που σβήνει τις ραγάδες: Εμφανίζεται συνήθως κατά το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης δημιουργώντας κόκκινες ραβδώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος όπως κοιλιά, στήθος και γλουτοί, και οι οποίες παραμένουν εμφανείς ακόμη και για πολλούς μήνες μετά την εγκυμοσύνη. Ο πλαστικός χειρουργός εξηγεί: «Επειδή οι ραγάδες είναι ένα είδος ουλών του δέρματος στο βάθος του χορίου, είναι σχεδόν ανέφικτο να εξαφανιστούν με τη χρήση των ειδικών κρεμών που κυκλοφορούν. Η μόνη λύση για να απαλλαγείτε οριστικά είναι μια σειρά συνεδριών με τη χρήση ιατρικού δερματολογικού laser τελευταίας τεχνολογίας, καθώς ενεργοποιεί τους φυσιολογικούς μηχανισμούς ανάπλασης του κολλαγόνου και της ελαστίνης  του δέρματος».

Λιποαναρρόφηση και λιπογλυπτική για ολική λύση στο τοπικό πάχος και τη χαλάρωση: Το τοπικό πάχος που παραμένει μετά την εγκυμοσύνη και αντιστέκεται σθεναρά τόσο στη δίαιτα όσο και στην άσκηση, μπορεί να αφαιρεθεί με λιποαναρρόφηση. Ωστόσο, ο κ. Γαϊτάνης επισημαίνει ότι η μέθοδος ενδείκνυται για γυναίκες υγιείς και με καλής ποιότητας δέρμα. «Αν η επιδερμίδα σας εμφανίζει μεγάλη χαλάρωση και έντονες ραγάδες ταυτόχρονα, η λιποαναρρόφηση επιβάλλεται να συνδυαστεί με την αφαίρεση του δέρματος που περισσεύει στη συγκεκριμένη περιοχή (π.χ. κοιλιά, μηροί). Τότε ουσιαστικά γίνεται λιπογλυπτική, αφού επανασχεδιάζονται οι γραμμές του σώματος», λέει ο πλαστικός χειρουργός και εξηγεί τη διαδικασία: «Στην λιποαναρρόφηση αφαιρείται το πλεονάζον λίπος με πολύ μικρές χειρουργικές τομές μήκους μερικών χιλιοστών, με τη βοήθεια πολύ λεπτών μεταλλικών σωλήνων και αρνητικής πίεσης που δημιουργεί ένα μηχάνημα αναρρόφησης. Ανάλογα με την περίπτωση αυτό επιτυγχάνεται με την υγρή τεχνική, με υπέρηχους ή με ηλεκτρική υποβοήθηση.

Για τρεις έως τέσσερις εβδομάδες μετά το χειρουργείο πρέπει να φοράτε καθημερινά έναν ελαστικό lycra κορσέ. Μώλωπες και πρήξιμο μπορεί να εξαφανιστούν στις περιοχές από τις οποίες αφαιρέθηκε λίπος, αλλά γρήγορα υποχωρούν χάρη στις εξελιγμένες τεχνικές που πλέον χρησιμοποιούν οι πλαστικοί χειρουργοί. Μετά από μία εβδομάδα μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας, ενώ η γυμναστική στο σπίτι ή το γυμναστήριο επιτρέπεται μετά από τρεις εβδομάδες».

Αν το πρόβλημα δεν είναι πολύ έντονο τότε μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά (σε κοιλιά, γλουτούς ή όπου αλλού υπάρχει χαλάρωση) η μη επεμβατική μέθοδος Accent laser, η πιο σύγχρονη και δραστική μέθοδος για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης, του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας. «Η μέθοδος Accent χρησιμοποιεί τις ραδιοσυχνότητες για τη βελτίωση της εμφάνισης του σώματος, συσφίγγοντας το δέρμα. Η θερμότητα που διαχέεται στους ιστούς έχει ως αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να συρρικνώνονται, ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου», αναφέρει ο κ. Γαϊτάνης και προσθέτει: «Η θεραπεία αυτή μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε επίπεδο στομάχι, πιο λεπτούς γοφούς και μηρούς, ενώ παράλληλα προσφέρει σύσφιξη στα άκρα. Συνήθως χρειάζονται συνολικά 4-6 άνετες, γρήγορες, εντελώς ανώδυνες συνεδρίες, ανάλογα με την περιοχή, το μέγεθος του προβλήματος και την ανταπόκριση της κάθε επιδερμίδας, και τα αποτελέσματα είναι σχεδόν άμεσα και θα παραμείνουν μόνιμα εφόσον από εκεί και πέρα προσέχετε το βάρος σας, τρώτε υγιεινά και ασκείστε τακτικά».

THE BEAUTY TEAM