Γιατί το γιαούρτι είναι το Νο1 ελιξίριο ομορφιάς

giaourti-omorfia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Τρώγοντάς το, αλλά κυρίως εφαρμόζοντάς το τοπικά, αποτελεί το επτασφράγιστο μυστικό για μια επιδερμίδα που ακτινοβολεί.

Οι περισσότεροι από μας το καταναλώνουμε με περίσσεια απόλαυση, επειδή επισφραγίζει την υγιεινή διατροφή και αποτελεί απόδειξη ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής. Ωστόσο, η χρήση του γιαουρτιού στην κοσμετολογία φαίνεται ότι αποτελεί τον Νο1 φύλακα-άγγελο της νεότητας. Το γιατί, εξηγούν πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες.

Είμαστε ό,τι τρώμε: Έτσι λέει το ρητό, και δεν θα μπορούσε να ισχύει τίποτε λιγότερο στην περίπτωση της κατανάλωσης γιαουρτιού. Είναι μια κορυφαία πηγή πηγή ασβεστίου, ψευδαργύρου, βιταμινών του συμπλέγματος Β και «καλών» προβιοτικών βακτηρίων, όσο και καλή πηγή πρωτεϊνών, με όλες τις έρευνες να εστιάζουν στα οφέλη της κατανάλωσης γιαουρτιού στην υγεία, καθώς και στον ρόλο των «καλών βακτηρίων» -ή αλλιώς των προβιοτικών- που περιέχει. Συμπεριλαμβάνοντας το γιαούρτι στη διατροφή μας επιτυγχάνεται η ισορροπία των καλών βακτηρίων στο πεπτικό σύστημα, ενώ ωφελείται το δέρμα και μειώνονται οι δερματικές φλεγμονές. Η συχνή κατανάλωση γιαουρτιού μάλιστα θεωρείται ότι παρεμποδίζει ακόμη και την έξαρση δερματικών παθήσεων, όπως το έκζεμα.

Επιπλέον, η προσθήκη γιαουρτιού στη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος βοηθά στην ενυδάτωση και θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση των σημαδιών γήρανσης.

 Πώς το γιαούρτι ωφελεί την ποιότητα της επιδερμίδας: Τα «καλά» βακτήρια που βρίσκονται στο γιαούρτι είναι ευεργετικά όχι μόνο για την πέψη - εξισορροπώντας το «οικοσύστημα» του πεπτικού συστήματος - αλλά και για την φροντίδα του δέρματος. Έχουν ήδη διεξαχθεί πολλές μελέτες σχετικά με το ρόλο των «καλών» βακτηρίων στην υγεία του εντέρου και τώρα οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η αντιφλεγμονώδης δράση των «καλών» προβιοτικών μπορεί να είναι επωφελής και για το δέρμα. Σύμφωνα με τις επιστημονικές αναφορές, τα προβιοτικά του γιαουρτιού συμβάλλουν στην προώθηση της κυτταρικής ανανέωσης και στην αποκατάσταση του επιδερμικού φραγμού, καθιστώντας το ιδανικό για κούρες ενάντια στην αντιγήρανση.

- Μια καινοτομική μάσκα προσώπου με 100% ελληνικό γιαούρτι που χαρίζει  άμεση θρέψη και ενυδάτωση της επιδερμίδας, είναι η νέα Hydra-Biome™ Probiotic Superdose Face Mask της KORRES. Πρόκειται για ένα αληθινό ελιξίριο αντιγήρανσης με βελούδινη και δροσερή mousse υφή, που χαρίζει φωτεινή και υγιή όψη σε μόλις 15 λεπτά. Χάρη σε μια σύνθεση, που βασίζεται σε εξελιγμένες έρευνες πάνω στο μικροβίωμα του δέρματος (ένα μοναδικό, προσωπικό «αποτύπωμα», που αφορά στο οικοσύστημα των μικροοργανισμών που συμβάλλουν ουσιαστικά στην υγιή όψη και αίσθηση του δέρματος) η Hydra-Biome™ Probiotic Superdose Face Mask θωρακίζει την επιδερμίδα ενάντια στην ερυθρότητα, την ξηρότητα, την αυξημένη ευαισθησία, το τράβηγμα, τη θαμπή και κουρασμένη όψη, προάγοντας στη στιγμή τη φυσική λάμψη.

THE BEAUTY TEAM