Οι ετοιμασίες ομορφιάς πριν τα πάρτι των γιορτών

gunaika-omorfia-makigiaz
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Μια ρουτίνα ταχείας δράσης για να είστε λαμπερές και ασυναγώνιστες σε όλες τις γιορτινές εμφανίσεις.

Καθώς ετοιμάζεστε να στολιστείτε με τα καλύτερα ρούχα, αξεσουάρ και κοσμήματα για τις απαραίτητες εξόδους, τα καλέσματα σε πάρτυ και τα ρεβεγιόν, η μεγαλύτερη σας έγνοια πρέπει να είναι η εικόνα του προσώπου και των μαλλιών σας. Και είναι κάτι που δεν πρέπει να αφήσετε για την τελευταία στιγμή. Λόγω του κρύου της εποχής, αν υποφέρετε από σκασμένα χείλη, ξηρότερο δέρμα και φριζαρισμένα μαλλιά, καμία λύση στο παρά πέντε δεν πρόκειται να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Γι’ αυτό ετοιμάσαμε μια ρουτίνα προετοιμασίας, την οποία εάν ακολουθήσετε συστηματικά τις επόμενες μια-δυο εβδομάδες, τότε κάθε εμφάνισή σας μέσα στις Γιορτές θα είναι πραγματικά αψεγάδιαστη.

Η εντατική φροντίδας της επιδερμίδας: «Η τοπική ξηροδερμία, η επίμονη ερυθρότητα και η διαρκής αίσθηση τραβήγματος, είναι συνηθισμένα συμπτώματα που δημιουργεί ο χειμωνιάτικος καιρός ακόμη και στις πιο υγιείς επιδερμίδες», λέει η Dr. Sam Bunting, μια από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές δερματολόγους του Λονδίνου, και συνεχίζει: «Ακόμη και εκείνες οι γυναίκες που δεν έχουν σταθερά ξηρό τύπο επιδερμίδας, θα διαπιστώσουν ότι η κατάσταση του δέρματος τους επιδεινώνεται κατά τους χειμερινούς μήνες, επειδή απλά αλλοιώνονται τα επίπεδα των φυσικών ενυδατικών παραγόντων, οδηγώντας σε τραχύτερη υφή της επιδερμίδας. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσετε από νωρίς μια ήπια απολεπιστική κούρα ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας (δυο φορές την εβδομάδα είναι το όριο), επιλέγοντας το Νο1 συστατικό: τη βιταμίνη C». Όπως τονίζει η Dr. Bunting, η βιταμίνη C είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό πολλαπλών χρήσεων - πλούσια σε γλυκολικά, γαλακτικά και σαλικυλικά οξέα- που καθαρίζουν, λειαίνουν, επισκευάζουν, ανανεώνουν και δυναμώνουν την επιδερμίδα. «Όσον αφορά στην ενυδάτωση, ιδανικές φόρμουλες για μια ξηρή ή κανονική επιδερμίδα είναι εκείνες που έχουν πυκνόρρευστη υφή με βάση τα έλαια, επειδή εμποδίζουν την αφυδάτωση και βοηθούν την επιδερμίδα να κλείσει τα θρεπτικά συστατικά και την υγρασία σε βάθος», προσθέτει η ειδικός.Για τις επίμονες ροζ-κόκκινες αποχρώσεις που εμφανίζει το πρόσωπό σας σε διάφορα σημεία (μέτωπο, μάγουλα, μύτη, πιγούνι), η Dr. Bunting προτείνει να επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας επειδή μπορεί να είναι συμπτώματα ροδόχρου ακμής, μιας πάθησης του δέρματος που μπορεί να εκδηλωθεί σε πολλά άτομα κατά τη διάρκεια των χειμωνιάτικων μηνών. «Αν και δεν υπάρχει θεραπεία για τη ροδόχρου ακμή, το πρόβλημα μπορεί να μετριαστεί ικανοποιητικά με μια κούρα από προϊόντα πλούσια σε γλυκολικά, γαλακτικά και σαλικυλικά οξέα που καταπολεμούν σταδιακά τη φλεγμονή, την ερυθρότητα και την συμφόρηση των αγγείων στο δέρμα», αναφέρει η δερματολόγος.

 Η θεραπεία για τα σκασμένα χείλη: Όταν τα χείλη σας είναι μονίμως στεγνά και ξερά, με τάσεις απολέπισης, ο βασικός υπαίτιος είναι το τσουχτερό κρύο, επειδή απογυμνώνει το λεπτό και ευαίσθητο δέρμα των χειλιών από τη φυσική του υγρασία. «Η τακτική απολέπιση των χειλιών δεν αποβάλλει μόνο τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αλλά επίσης διεγείρει τα υγιέστερα κύτταρα να λειτουργήσουν με περισσότερη αποτελεσματικότητα», εξηγεί η Dr. Bunting και συνεχίζει: «Προϊόντα πλούσια σε λανολίνη, βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε είναι εξαιρετικές πηγές για την επιδιόρθωση της ξηρότητας των χειλιών, ενώ η καθημερινή εφαρμογή ενός ενυδατικού lip balm με δείκτη προστασίας SPF, θα καταστήσει μέσα σε λίγες μέρες τα χείλη σας βελούδινα και υγιή».  

Η εβδομαδιαία κούρα για τα ατίθασα μαλλιά: Δεν είναι μόνο ο νοτισμένος βροχερός καιρός και ο ψυχρός βοριάς που κάνει τα μαλλιά σας θαμπά, μουντά, μπερδεμένα και μονίμως φριζαρισμένα, αλλά και η τεχνητή θέρμανση στους κλειστούς χώρους. «Εκεί κυρίως οφείλεται το γεγονός ότι τα μαλλιά σας είναι περισσότερο στεγνά, άτονα και εύθραυστα», τονίζει η ειδικός και δίνει τις κατάλληλες συμβουλές για τη λύση του προβλήματος: «Αν θέλετε να νιώσετε τα μαλλιά σας έτοιμα για τις περίτεχνες κομμώσεις των Γιορτών και καλά προστατευμένα τόσο από το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό περιβάλλον, μια εβδομαδιαία κούρα που αποτελείται από μια θρεπτική μάσκα μαλλιών, πλούσια σε πρωτεΐνες, είναι μονόδρομος, επειδή προστατεύει τα μαλλιά από τις περιβαλλοντικές βλάβες, βοηθά στην αποτροπή του σπασίματος των άκρων, στον έλεγχο του χρώματος και γενικά στην καταπολέμηση των στοιχείων που κάνουν θαμπό το χρώμα τους».

THE BEAUTY TEAM