Τα 6 tips της εξωτικής ανανέωσης

ta-6-tips-tis-eksotikis-ananeosis-tips-tis-eksotikis-ananeosis

ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Ποιος θα μπορούσε να αρνηθεί ένα χαλαρωτικό μασάζ δίπλα σε μία εξωτική παραλία, με το κύμα να σκάει κυριολεκτικά στα πόδια του/της; Λογικά κανείς. Ωραία, αφού ονειρευτήκαμε, καιρός να επιστρέψουμε στην πραγματικότητα. Αλλά όχι χωρίς την «εξωτική» διάθεσή μας.

Μπορεί η παραδεισένια αίσθηση να ανήκει για τους περισσότερους σε μία μακρινή φαντασίωση, αλλά αυτό δε σημαίνει, ότι θα μείνουμε με τα χέρια «σταυρωμένα». Το αντίθετο μάλιστα. Και επειδή «όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ», ας δούμε μαζί τα 6 tips για εξωτική φρεσκάδα από την κορυφή ως τα νύχια...με ή χωρίς παραδεισένια κύματα στα πόδια μας.

1. Φωτεινή επιδερμίδα

Καλοκαίρι σημαίνει εξορμήσεις και ατελείωτες ώρες στην παραλία. Γι’ αυτόν το λόγο ένα αντηλιακό, με υψηλό δείκτη προστασίας, για πρόσωπο και σώμα είναι απαραίτητο, όχι μόνο για την αποφυγή εγκαυμάτων, αλλά και για την σωστή ενυδάτωση του οργανισμού.

Υιοθετήστε την καλή συνήθεια να βάζετε αντηλιακό μισή ώρα πριν την έκθεσή σας στον ήλιο και να το ανανεώνετε κάθε 2 ώρες ή συχνότερα. Ακόμη, χρησιμοποιείστε ενυδατική κρέμα σε πρόσωπο και σώμα, όχι μόνο επειδή βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας και την κάνει πιο απαλή, αλλά επειδή ενισχύει και το μαύρισμά σας.

Παράλληλα, η απολέπιση είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος για την φροντίδα του δέρματός. Φροντίστε να κάνετε μία φορά την εβδομάδα και θα δείτε αισθητή διαφορά από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.

2. Υγιή, μεταξένια μαλλιά

Ο συνδυασμός θάλασσας και ήλιου μπορεί να είναι ελκυστικός αλλά μπορεί κάλλιστα να γίνει πολύ βλαβερός για τα μαλλιά σας. Η χρήση conditioner και ειδικών λαδιών, ειδικά στις άκρες των μαλλιών είναι απαραίτητη, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, γιατί τις μαλακώνουν και τις προστατεύουν από τα «σπασίματα» .

Επίσης, καλό είναι στην παραλία να χρησιμοποιείτε κάποιο αντηλιακό σπρέι για τα μαλλιά και να αποφεύγετε να τα βρέχετε συνέχεια στη θάλασσα, γιατί φθείρονται και σπάνε. Επιπλέον, οι μάσκες μαλλιών βοηθούν πολύ στην ενυδάτωση τις τρίχας. Προτιμήστε μάσκες από φαρμακεία, όπως είναι το δαφνέλαιο που τρέφει την τρίχα, δυναμώνοντάς την, ενώ παράλληλα μακραίνει τα μαλλιά πιο γρήγορα.

3. Απαλά χείλη και δροσερή αναπνοή

Η υγιεινή του στόματος είναι πολύ σημαντική και όχι μόνο για ιατρικούς λόγους. Τα απαλά χείλη και η δροσερή αναπνοή θα σας κάνουν ακόμη πιο ποθητούς και προσιτούς στον κοινωνικό σας κύκλο. Άρα, μην ξεχνάτε βούρτσισμα μετά από κάθε γεύμα και πλύσεις με στοματικό διάλυμα 2 φορές την ημέρα, για δροσερή αναπνοή.

Για απαλά χείλη επιλέξτε οποιοδήποτε lip-balm για να τους χαρίσετε ενυδάτωση. Εναλλακτικά, μπορείτε να βουρτσίσετε με την οδοντόβουρτσά σας απαλά τα χείλη σας για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. Στην συνέχεια, βάλτε λίγο μέλι πάνω τους για καλύτερη ενυδάτωση.

4. Όμορφο σώμα

Τα όμορφα σώματα, που με φθόνο, θαυμασμό και απορία κοιτάτε στην παραλία, δεν αποκτήθηκαν με …ξαπλώστρα και ηλιοθεραπεία. Εάν δεν είστε λάτρης της άσκησης, βέβαια, μπορείτε να ακολουθήσετε την οδό της «αθέατης εκγύμνασης». Δηλαδή, κολυμπήστε τουλάχιστον μισή ώρα, κάθε φορά που μπαίνετε στη θάλασσα και ασχοληθείτε με θαλάσσια σπορ, που θεωρείτε διασκεδαστικά.

Αν πάλι δεν είστε καθόλου όμως οπαδός του αθλητισμού, οι ρακέτες είναι ό,τι καλύτερο για το σώμα σας. Ενώ παίζετε ρακέτες, γυμνάζετε όλα τα σημεία του κορμιού σας, ενώ παράλληλα μαυρίζετε και διασκεδάζετε με τους φίλους σας. Μην χάνετε χρόνο λοιπόν, οργανώστε αγώνες με ρακέτες και διασκεδάστε με την παρέα σας.

Μην ξεχνάτε βέβαια, ότι για να αποκτήσετε το σώμα των ονείρων σας, είναι απαραίτητη και η σωστή διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά. Περιορίστε τα τηγανητά και τα βαριά φαγητά με σάλτσες και ενισχύστε το διατροφολόγιό σας με όσα σας προσφέρει απλόχερα η φύση. Το πορτοκάλι, το μήλο, το μαρούλι κλπ, κυριολεκτικά απαλλάσσουν το δέρμα από σπυράκια, την κυτταρίτιδα και τη ξηροδερμία, ενώ η άφθονη κατανάλωση νερού και φυσικών χυμών, φωτίζει την όψη του και σας χαρίζει ενέργεια και σωματική ευεξία.

5. Καλαίσθητα πόδια

Σε μια περίοδο, όπου οι μύκητες και τα βακτήρια βρίσκονται σε έξαρση, καλό είναι να προσέχετε την υγιεινή των ποδιών σας. Δεν είναι απαραίτητο να δίνετε χρήματα για μανικιούρ και πεντικιούρ, προκειμένου να αποκτήσουν τα άκρα σας μια καλή εμφάνιση. Αρκεί να είναι καλά κομμένα, λιμαρισμένα και καθαρά για να μην αναπτύσσουν βακτήρια.

Μία σημαντική λεπτομέρεια στην περίπτωση των ποδιών είναι οι καλαίσθητες φτέρνες. Αν και πολλοί συνηθίζουν να τρίβουν τις φτέρνες τους με ελαφρόπετρα, δεν πρέπει να ξεχνάτε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα, καθώς αυτά ευθύνονται για την ανάπτυξη των βακτηρίων, την κακοσμία των ποδιών και την άσχημη όψη τους.

6. Θετική ενέργεια = ομορφιά

Το άλφα και το ωμέγα μιας καλής εμφάνισης είναι η καλή διάθεση. Όσο εντυπωσιακό και αν είναι το εξωτερικό κομμάτι, αν η ψυχολογία και η αυτοπεποίθησή σας δεν είναι το ίδιο εντυπωσιακές, τότε χάνετε ένα σημαντικό μέρος της λάμψης σας. Φροντίστε να μετριάσετε τα προβλήματα της καθημερινότητας και να αφιερώνετε χρόνο σε ό,τι σας γεμίζει θετική ενέργεια, καλή διάθεση και δύναμη.

Μη ξεχνάτε, ότι η τελειότητα είναι μία ιδέα πλασματική, άρα είναι ανώφελο να αποκτάτε εμμονές με την εμφάνισή σας και να κάνετε υπερβολές, για να γίνετε κάτι που ποτέ δεν θα σας ικανοποιήσει. Επικεντρωθείτε στα δυνατά σας σημεία και απλά μαγέψτε με τον πιο όμορφο εαυτό σας.