Πόσο fit μπορεί να γίνει η επιδερμίδα σας;

epidermida-omorfia-gunaika
ΤΡΙΤΗ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Μάθετε τι σημαίνει γυμναστική προσώπου και πώς μπορεί να προσφέρει φυσικό λίφτινγκ.

Πιθανώς να ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που νοιάζονται για την καλή φυσική κατάσταση και την υγεία του σώματός τους, και γυμνάζεστε συστηματικά για την διατηρήσετε. Γνωρίζατε όμως ότι ακριβώς τα ίδια ευεργετήματα θα αποκτήσετε στην όψη του προσώπου σας, αν μάθετε να γυμνάζετε την επιδερμίδα σας;

Η Danielle Collins, μια από τις πιο διάσημες ειδικούς στη γιόγκα, την υγιεινή διατροφή και την ευεξία, στο βιβλίο της «Face Yoga», αποκαλύπτει μια μέθοδο που αποτελείται από κινήσεις και ασκήσεις ενίσχυσης της κυκλοφορίας του αίματος συνδυαστικά με τεχνικές βασισμένες στην αρχαία κινέζικη πρακτική της πιεσοθεραπείας, οι οποίες προσφέρουν πιο λαμπερή επιδερμίδα και πιο σμιλεμένα και ανορθωμένα χαρακτηριστικά προσώπου, σαν αποτέλεσμα λίφτινγκ.

«Όπως ισχύει και με την εξάσκηση του σώματος, η γυμναστική προσώπου ενισχύει την τόνωση των δερματικών μυών και στην οξυγόνωση της επιδερμίδας. Αυτό, οδηγεί σε σημαντική αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και στη βελτίωση της ελαστικότητας, της σφριγηλότητας και της νεανικής λάμψης στο πρόσωπο», λέει η Collins και προσθέτει: «Επιπλέον, η τόνωση των σχεδόν 50 μυών του προσώπου μέσω των ειδικών ασκήσεων, έχει ως αποτέλεσμα το περίφημο φυσικό λίφτινγκ. Το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι μπορείτε να εκτελείτε αυτή τη ρουτίνα μέσα σε λίγα λεπτά μπροστά από τον καθρέφτη σας».

 Η μείωση των ρυτίδων σε μέτωπο και μεσόφρυο

«Η ενεργοποίηση των μυών στο μέτωπο και στην περιοχή ανάμεσα στα φρύδια, προκαλεί τόνωση και ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου, προλαμβάνοντας και μειώνοντας τις ρυτίδες» λέει η Collins και εξηγεί τις ασκήσεις:

- Πιέστε το μεσόφρυο με τους δυο δείκτες των χεριών σας ενωμένους και μείνετε για μερικά δευτερόλεπτα αναπνέοντας βαθιά και αργά.

- Έπειτα, σπρώξτε τον κάθε δείκτη να κυλήσει με ήπια πίεση πάνω στο τόξο του κάθε φρυδιού, πρώτα προς τα έξω και μετά πάλι στο εσωτερικό, ώσπου να ενωθούν ξανά τα δυο δάχτυλα. Επαναλάβετε τρεις φορές.

- Συνεχίζοντας να αναπνέετε αργά και βαθιά, ωθήστε τον κάθε δείκτη προς το μέτωπο μέχρι να φτάσετε εκεί που ξεκινούν τα μαλλιά, και κατόπιν επιστρέψτε στην αρχική θέση, στο μεσόφρυο. Επαναλάβετε τρεις φορές.

- Τοποθετήστε τώρα τα δυο δάχτυλα ενωμένα στο μέσον του μετώπου και σπρώξτε τον κάθε δείκτη να κυλήσει με ήπια πίεση πάνω από το τόξο του κάθε φρυδιού έως τους κροτάφους και επιστρέψτε στην αρχική θέση. Επαναλάβετε τρεις φορές.

Η ενίσχυση της λάμψης και της σφριγηλότητας

«Αυτό το σετ ασκήσεων περιλαμβάνει μικρά τσιμπήματα και μαλάξεις της επιδερμίδας, με σκοπό να ενισχυθεί η κυκλοφορία του αίματος και να ενεργοποιηθούν οι δερματικοί μύες προσφέροντας φυσικό λίφτινγκ», λέει η ειδικός.

- Ξεκινώντας από το μεσόφρυο με τους δυο δείκτες ενωμένους, περάστε τα δάχτυλα πιέζοντας πάνω στο τόξο των φρυδιών και μόλις φτάσετε στην εξωτερική άκρη κάθε φρυδιού, χρησιμοποιήστε και τα δυο μεσαία δάχτυλα κατεβαίνοντας αργά προς την περιοχή κάτω από τα μάτια. Από την έξω γωνία προς τα μέσα εκτελέστε μικρά και γρήγορα χτυπηματάκια χρησιμοποιώντας τους δείκτες και τα μεσαία δάχτυλα, όπως όταν απλώνετε την κρέμα ματιών. Επιστρέψτε στην αρχική θέση και επαναλάβετε τρεις φορές.

- Με τον δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο αρχίστε να εφαρμόζετε μικρά τσιμπήματα στα μάγουλα, ξεκινώντας από το σημείο που βρίσκονται τα ρουθούνια έως κοντά στα αφτιά. Μετά, συνεχίστε τους ήπιους νυγμούς ωθώντας τα δάχτυλά σας στην γραμμή του σαγονιού προς το κέντρο του πιγουνιού. Ακολουθώντας την αντίστροφη διαδρομή (πιγούνι-σαγόνι-αφτιά-μάγουλα-μύτη), επαναλάβετε όλο το σετ τρεις φορές.

- Σχηματίστε με το στόμα σας ένα «Ο» με τα χείλη όσο το δυνατόν πιο σφιχτά και το σαγόνι όσο γίνεται πιο ανοιχτό. Κατόπιν, τοποθετήστε στο μέσο κάθε μάγουλου τον αντίχειρα με θέση προς τα κάτω  και σύρετε, πιέζοντας ήπια, προς τα αφτιά και κατόπιν ψηλά έως τους κροτάφους. Μείνετε εκεί για μερικά δευτερόλεπτα. Μετά, χαλαρώστε το στόμα και το δέρμα σας και ξεκινήστε την κίνηση από την αρχή.

THE BEAUTY TEAM