Έτσι χτίζεται ένα σαγηνευτικό βλέμμα

blemma-makigiaz-omorfia
ΤΡΙΤΗ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Μάθετε πώς να εφαρμόζετε το μακιγιάζ ματιών σαν επαγγελματίας της... αποπλάνησης μέσω του βλέμματος.

Το μαύρο, είναι μια θεμελιώδης αρχή. Ωστόσο, όπως εξηγεί η celebrity makeup artist Patrick Ta, πίσω και πέρα από το μαύρο υπάρχει ένας νέος πολύχρωμος κόσμος, που μπορεί να μετατρέψει τα μάτια σας σε μαγνήτες. «Η δραματική εικόνα των ματιών μέσα από ένα συνδυασμό μαύρων και βαριών σκιών, συνδυαστικά με τόνους σκοτεινού eyeliner και ερεβώδους μάσκαρας, δεν ήταν ποτέ chic για μια γυναίκα που αναζητά την καλαισθησία. Οι πιο γειωμένες επιλογές είναι πάντα οι καλύτερες -από εκεί και μετά, επιλέξτε ό,τι extravagance ή theatral επιθυμείτε», συμβουλεύει η Ta, και προτείνει να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές για το πιο αφοπλιστικό βλέμμα που είχατε ποτέ.

 Το απαραίτητο primer: Τα primer δημιουργούν έναν αψεγάδιαστο καμβά για τις σκιές ματιών και παρατείνουν τη διάρκεια του μακιγιάζ σας. Επιλέξτε ένα προϊόν με σύνθεση που κρύβει τις ατέλειες των βλεφάρων σας και χαρίζει ματ υφή και λείο τελείωμα.

Όσο περισσότερες αποχρώσεις, τόσο καλύτερα: Όταν μιλάμε για σκιές είναι πάντα καλύτερο να έχετε μια επιλογή τουλάχιστον τεσσάρων αποχρώσεων για να τις αναμείξτε ανάλογα -μία σκούρα, μία μεσαία, μία ανοιχτή και μία λαμπερή.Βρείτε τους τέλειους συνδυασμούς για συνδυάστε αποχρώσεις για τα μάτια, το πρόσωπο και τα ζυγωματικά. Παίξτε με ματ και περλέ αποχρώσεις για να κάνετε την εικόνα του βλέμματός σας μοναδική.

Το κλειδί για την τελειότητα: «Χρησιμοποιήστε λαμπερές αποχρώσεις στα βλέφαρα και το κόκκαλο του φρυδιού και αφήστε τις ματ για την κόγχη. Εφαρμόστε την πιο σκούρα απόχρωση στην εξωτερική γωνία του ματιού και στη γραμμή της κόγχης, αναμειγνύοντας απαλά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό, φουντωτό πινέλο για να απαλύνετε τις άκρες», συμβουλεύει η Ta.

Η σαγήνη κρύβεται στις λεπτομέρειες: Ανοιχτές, λαμπερές αποχρώσεις στο κέντρο του βλεφάρου και στην εσωτερική γωνία του ματιού σας δίνουν ξεκούραστο βλέμμα και ανασηκώνουν τα φρύδια. Η Ta συμβουλεύει αναλυτικά: «Προτιμήστε τα σκούρα χρώματα μόνο στις εξωτερικές γωνίες των ματιών, τραβηγμένες προς τα έξω, για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ότι είναι πιο μεγάλα. Απλώστε λεπτό περίγραμμα με μολύβι από την μέση του άνω κινητού βλεφάρου τραβώντας το λίγο προς τα έξω για να δώσετε περισσότερο μήκος στα μάτια. Στο κάτω βλέφαρο ακολουθήστε την ίδια πορεία, σχηματίζοντας γραμμή από την μέση προς τα έξω -ιδανικά με μια σκούρα σκιά. Τοποθετήστε λευκό μολύβι εσωτερικά στο κάτω βλέφαρο, για να δείτε ότι τα μάτια σας να φωτίζουν αυτόματα».

THE BEAUTY TEAM