Ποιο είναι το Νο1 συστατικό για την χειμερινή θωράκιση της ομορφιάς σας;

aloi-gunaika-omorfia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Λέγεται αλόη βέρα. Και οι επιστήμονες εξηγούν γιατί πρέπει να την υιοθετήσετε σε κάθε κούρα περιποίησης -από το πρωί έως το βράδυ.

Οι περισσότερες γυναίκες τη θυμούνται μόνο το καλοκαίρι, επειδή καταπραΰνει το δέρμα μετά την ηλιοθεραπεία και θεραπεύει τα εγκαύματα. Όμως, η αλόη, εάν χρησιμοποιηθεί και σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τα επίπεδα προστασίας της επιδερμίδας σας από τους σκληρούς εξωτερικούς παράγοντες.Μολονότι η αλόη βέρα είναι γνωστή για τις θεραπευτικές τις ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό εδώ και αιώνες, εντούτοις, μόλις τα τελευταία δέκα χρόνια οι επιστήμονες ανακάλυψαν τις αληθινά θαυματουργές ιδιότητες των αποσταγμάτων αυτού του φυτού στην επιδερμίδα του προσώπου και των μαλλιών, αναδεικνύοντάς την σε βασικό συστατικό για την καθημερινή φροντίδα σε καθημερινή βάση όλο το χρόνο.

 Είναι, άραγε, το ελιξίριο της νιότης; Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of the American Academy of Dermatology, όσα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας έχουν ως βασικό συστατικό την αλόη, κρύβουν μέσα τους το ελιξίριο κατά της πρόωρης γήρανσης. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μαϊάμι, Alan Klein και Neal Penneys, οι οποίοι διενήργησαν τη μελέτη, αναφέρουν: «Τα εκατοντάδες ευεργετικά στοιχεία που υπάρχουν στο ζελέ της αλόης βέρα, προσφέρουν βαθύτερη ενυδάτωση, επειδή έχουν την ικανότητα να διεισδύουν 3,7 φορές περισσότερο στην επιδερμίδα του προσώπου, συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο φυτικό ή χημικό συστατικό. Πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα και πολυσακχαρίτες, το ζελέ της αλόης βέρα συμβάλλει στην καταπολέμηση της ακμής του προσώπου και των διαφόρων δερματικών αλλεργιών, καταπραΰνει και την πιο ταλαιπωρημένη επιδερμίδα, και επιβραδύνει τη γήρανση βοηθώντας αποτελεσματικά στη μείωση των ρυτίδων του προσώπου».

Πώς η αλόη βέρα αποτελεί τη λύση για κάθε πρόβλημα των μαλλιών: Σύμφωνα με την αναφορά των Klein και Penneys, η αλόη βέρα, χάρη στις αμέτρητες βιταμίνες και τα ανόργανα άλατα που περιέχει μπορεί να διατηρήσει τα μαλλιά σας δυνατά και υγιή, ενώ ταυτόχρονα, λόγω των αντιμικροβιακών και αντιμυκητιασικών ιδιοτήτων της, καταπολεμά δραστικά την πιτυρίδα. «Τα ένζυμα του ζελέ της αλόης βέρα απαλλάσσουν με τον πιο ήπιο τρόπο το τριχωτό της κεφαλής από τα νεκρά κύτταρα και προάγουν την αναγέννηση του δέρματος γύρω από τους θύλακες των τριχών, μειώνοντας σχεδόν άμεσα τους παράγοντες που οδηγούν σε φλεγμονή, ερεθισμούς και δερματικές αντιδράσεις», τονίζει η έρευνα.

THE BEAUTY TEAM