Τι χρειάζεται η επιδερμίδα σας μετά από ένα ξενύχτι;

ti-xreiazetai-i-epidermida-sas-meta-apo-ena-ksenuxti-epidermida-sas-meta-apo-ena-ksenuxti
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Δείτε πώς θα μετατρέψετε μια οδυνηρή νύχτα σε ένα ξεκούραστο πρωινό.

Ακόμη και ένα τυχαίο ξενύχτι -υπό τη συνοδεία αρκετού αλκοόλ-, είναι ικανό να δημιουργήσει αιφνίδιες ατέλειες στο περίγραμμα των ματιών, να εντείνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές έκφρασης, και να κάνει την επιδερμίδα σας να δείχνει θαμπή την επόμενη μέρα. Πόσω μάλλον όταν αυτά τα ξενύχτια καταντούν ρουτίνα εν μέσω της εορταστικής περιόδου. Ευτυχώς, με μερικές συμβουλές και τα κατάλληλα προϊόντα, θα κάνετε τους πάντες να νομίζουν ότι είχατε μια απόλυτα ξεκούραστη νύχτα.

Στην αρχή, κρυοθεραπεία: Μετά από μια όχι και τόσο ξεκούραστη νύχτα, το να ρίξετε κρύο νερό στο πρόσωπό σας είναι συχνά η πρώτη κίνηση που κάνετε ενστικτωδώς! «Πράγματι, η πράξη αυτή όχι μόνο ξυπνά τον οργανισμό, αλλά επίσης ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία», λένε οι ειδικοί των εργαστηρίων της Vichy, προτείνοντας να επιλέξετε το Ιαματικό Μεταλλικό Νερό: έτσι, θα τονώσετε τους μύες του προσώπου και θα ενδυναμώσετε την επιδερμίδα σας δίνοντάς της αμέσως λάμψη. Για να παρατείνετε την τονωτική δράση της κρυοθεραπείας ενάντια στο πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους, απλώστε για 2 λεπτά ένα βαμβακερό ύφασμα, μέσα στο οποίο θα έχετε περιτυλίξει κύβους πάγου.  

Μετά, μάσκα με υαλουρονικό οξύ: Μια ξενυχτισμένη επιδερμίδα σημαίνει αφυδατωμένη επιδερμίδα. Γι’ αυτό, μετά την πρώτη «ψυχρολουσία» αφύπνισης και τόνωσης, απλώστε στο πρόσωπό σας μια χαλαρωτική μάσκα με εκχύλισμα από μπλε αγαύη, γλυκόριζα και υαλουρονικό οξύ.

Επόμενος στόχος, ένα λαμπερό βλέμμα: Το παν είναι η μέγιστη ενυδάτωση με τη βοήθεια ενός serum ειδικά σχεδιασμένου για την περιοχή των ματιών, που θα εφαρμόσετε πριν την κρέμα ημέρας. Εφαρμόστε προσεκτικά στο οστεώδες τμήμα του περιγράμματος των ματιών ταμπονάροντας με τα δάχτυλά σας, από την εσωτερική γωνία προς την εξωτερική.

Το καμουφλάρισμα των μαύρων κύκλων: Μετά την κατάλληλη ενυδάτωση της ευαίσθητης επιδερμίδας των ματιών, καλύψτε όλες τις ατέλειες με ένα concealer ή διορθωτικό στικ με μπεζ βάση, εξουδετερώνοντας τους μαύρους κύκλους. Για ακόμη μεγαλύτερη ένταση στο βλέμμα, επιλέξτε μια μάσκαρα σε ένα ζωηρό μπλε ή πράσινο χρώμα.

Προμηθεύστε τον οργανισμό σας με μεγάλες ποσότητες βιταμινών: Οι  ρυτίδες, οι μαύροι κύκλοι και η θαμπή όψη της επιδερμίδας σας μετά από ένα ξενύχτι, οφείλονται στην κακή μικροκυκλοφορία. Οι βιταμίνες C και E συμβάλουν στην μείωσή τους, καθώς εξασφαλίζουν την καλή επιστροφή του αίματος στις φλέβες. Τα πρωινά που νιώθετε λιγάκι παραπάνω κουρασμένη, απολαύστε ένα λαχταριστό smoothie με εσπεριδοειδή, ακτινίδια, αμύγδαλα και φουντούκια.

THE BEAUTY TEAM