Πώς να χειρίζεστε σωστά την πρέσα μαλλιών

pos-na-xeirizeste-sosta-tin-presa-mallion
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Επαγγελματικές συμβουλές που θα μετατρέψουν το ισιωτικό σίδερο σε αμυντικό όπλο της λάμψης και της υγείας των μαλλιών σας.

Η μόνιμη, καθημερινή προσδοκία κάθε γυναίκας που ταλαιπωρείται από ατίθασα και φριζαρισμένα μαλλιά (ειδικά αυτή την εποχή), είναι να βγαίνει από το σπίτι με ολόισιες, μεταξένιες και λαμπερές πλεξούδες. Και είναι αλήθεια ότι μόνο ένα εργαλείο μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά αποτελεσματικά: η πρέσα. Αλλά στην προσπάθειά σας να πετύχετε το τέλειο ίσιωμα ή να δημιουργήσετε αφράτες μπούκλες, υπάρχει ο κίνδυνος να μετατρέψετε το σίδερο ισιώματος σε όπλο μαζικής καταστροφής της υγείας των μαλλιών σας.

H Rebecca Martin, top hairstylist στο Mèche Salon του Μπέβερλι Χιλς (με μόνιμους πελάτες όλα τα διάσημα «κεφάλια» του Χόλιγουντ), εξηγεί ποια είναι τα βασικά λάθη που κάνετε χρησιμοποιώντας μια πρέσα μαλλιών μόνη στο σπίτι, και δίνει τις καλύτερες συμβουλές για να αποκτήσετε τα πιο λεία μαλλιά χωρίς να βλάψετε την υγεία τους στο παραμικρό.

Ο γρίφος με το μέγεθος και τη θερμότητα: «Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να ελέγξετε πριν χρησιμοποιήσετε μια πρέσα, είναι το μέγεθός της. Ο κανόνας λέει, ότι όσο πιο κοντά και αδύναμα είναι τα μαλλιά σας, τόσο λεπτότερο πρέπει να είναι οι πλάκες της. Αντίθετα, οι γυναίκες με μακριά, πυκνά ή σγουρά μαλλιά πρέπει να προτιμούν φαρδύτερο ισιωτικό», λέει η Martin και συνεχίζει: «Το αμέσως επόμενο κριτήριο ασφάλειας είναι η θερμότητα που επιλέγετε. Οι τρίχες κυριολεκτικά καίγονται εάν επιλέξετε τη μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να φτάσει το μηχάνημα (συνήθως στους 270 βαθμούς). Η επαγγελματική συμβουλή είναι να μείνετε στους 180 για το μέσο όρο, ενώ αν έχετε αρκετά λεπτές και αδύναμες τρίχες καλύτερα να μην ξεπεράσετε τους 160 βαθμούς».

Το πρόβλημα πριν την χρήση: «Δεν απλώνετε ένα προστατευτικό σπρέι κατά της θερμότητας. Εάν χρησιμοποιήσετε το σίδερο ισιώματος χωρίς να εφαρμόσετε πριν ένα θερμοπροστατευτικό σπρέι ή κρέμα μαλλιών τότε το μόνο σίγουρο είναι οτι τα μαλλιά σου θα καταστραφούν. Και αυτό ισχύει όχι μόνο για την πρέσα αλλά ακόμη και για το ...αθώο πιστολάκι», λέει η Martin και συμβουλεύει: «Σε λουσμένα, νωπά μαλλιά, εφαρμόστε το ειδικό σπρέι ή το γαλάκτωμα θερμοπροστασίας και χτενίστε τα μαλλιά σας με ήπιες κινήσεις από τις ρίζες μέχρι τις άκρες, ώστε να υποδεχθούν την θερμή επαφή με την πρέσα όσο το δυνατόν πιο ομαλά. Έτσι, μετά τη χρήση του ισιωτικού μηχανήματος, τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν πιο φυσικό όγκο και ακόμη μεγαλύτερη ζωντάνια».

Το λάθος που δεν πρέπει να κάνετε μετά το λούσιμο και πριν την εφαρμογή: «Αν ξεκινήστε την εφαρμογή της πρέσας σε νωπά μαλλιά, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα επιλέξτε να την πουσάρετε σε υψηλή θερμοκρασία. Όμως αυτό θα κοστίσει πολύ στην υγεία της τρίχας, γι’ αυτό αφιερώστε λίγο παραπάνω χρόνο ώστε να στεγνώστε πολύ καλά τα μαλλιά σας είτε με μια πετσέτα είτε με τη χρήση σεσουάρ σε ουδέτερη θερμοκρασία», λέει η Martin. «Αφού αυτή η διαδικασία ολοκληρωθεί, χωρίστε τα μαλλιά σας σε τμήματα με τη βοήθεια μιας βούρτσας -τέσσερα τμήματα για πυκνά και μακριά μαλλιά, έξι για πιο αδύναμα. Κατόπιν, εφαρμόστε την πρέσα ανά τμήμα, ξεκινώντας από τη μέση και φτάνοντας στις άκρες χωρίς επιμένετε σε κάποιο σημείο για πολλά λεπτά. Επιλέξτε την σωστή ρύθμιση ανάλογα με την ποιότητα και το χρώμα της τρίχας σας (θυμηθείτε: τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά χρειάζονται ακόμη χαμηλότερη θερμοκρασία)».

Το μυστικό μετά από κάθε εφαρμογή: «Καθαρίστε επιμελώς τις πλάκες της πρέσας μετά τη χρήση. Οι κρέμες και τα σπρέι θερμοπροστατευτικής προστασίας αφήνουν υπολείμματα και λεκέδες στις πλάκες, γι’ αυτό φροντίστε να χρησιμοποιείτε ένα μαλακό πανί που θα έχετε εμποτίσει σε οξυζενέ ή μια πάστα από μαγειρική σόδα, λίγο πριν η πρέσα κρυώσει εντελώς», λέει η Martin.

 THE BEAUTY TEAM