O πιο ασφαλής οδηγός αγοράς μακιγιάζ online

o-pio-asfalis-odigos-agoras-makigiaz-online
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Αναρωτιέστε πώς θα επιλέξετε το σωστό σετ makeup ψωνίζοντας από το διαδίκτυο; Εδώ θα μάθετε τα κατάλληλα βήματα.

Στην εποχή των αγορών κάθε είδους προϊόντων από το ίντερνετ, η κατηγορία των καλλυντικών βρίσκεται πολύ ψηλά στις παγκόσμιες αναζητήσεις για το 2020. Είτε επειδή οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες από τα φυσικά καταστήματα, είτε επειδή στα ηλεκτρονικά beauty shops κυκλοφορούν μάρκες που δεν υπάρχουν στην ελληνική αγορά, το κοινό προτιμά -φανατικά- να προμηθεύεται όλο και περισσότερα προϊόντα ομορφιάς από το διαδίκτυο (πολλές φορές και με κλειστά μάτια). Ωστόσο, όταν μιλάμε για ένα σετ μακιγιάζ, οι επιλογές μοιάζουν με γρίφο, μιας και δεν υπάρχει η δυνατότητα δοκιμής των υφών, των αποχρώσεων και της συμβατότητας των προϊόντων με τον τόνο και τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Εδώ, σας δίνουμε τα βασικά βήματα που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε το αγαπημένο σας σετ makeup χωρίς να αγωνιάτε για το τελικό αποτέλεσμα.

Βήμα 1: Πώς θα αναγνωρίσετε τον τόνο της επιδερμίδας σας
Όταν αγοράζετε προϊόντα για μια τέλεια και αψεγάδιαστη κάλυψη (foundation, concealer κλπ.), ο φυσικός τόνος της επιδερμίδας - θερμός, ψυχρός ή ουδέτερος- είναι σημαντικό κριτήριο επιλογής, και αυτός προσδιορίζεται κατά 99% από αυτό που βλέπετε κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Το πιο απλό κόλπο; Παρατηρήστε τις φλέβες της μασχάλης σας: Εάν δείχνουν μπλε ή μωβ, ο τόνος είναι ψυχρός και θα πρέπει να αναζητάτε αποχρώσεις όπως ροζ, κόκκινο και χάλκινο. Εάν οι φλέβες σας είναι πρασινωπές, έχετε θερμό τόνο και θα πρέπει να αναζητάτε κίτρινες, χρυσές, ροδακινί, μελί κλπ αποχρώσεις. Όσες έχουν ουδέτερο τόνο εμφανίζουν ένα συνδυασμό και των δυο, κάτι που τις επιτρέπει να φορέσουν σχεδόν κάθε απόχρωση.

Βήμα 2: Πώς θα αναγνωρίσετε τον τύπο της επιδερμίδας σας

Για κάθε αγορά σετ makeup εξ αποστάσεως, πιο κρίσιμο στοιχείο από τον φυσικό τόνο, αποτελεί ο τύπος της επιδερμίδας. Αυτός, επηρεάζει όχι μόνο το είδος του προϊόντος που πρέπει να αγοράσετε αλλά και τα ειδικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να αναζητήσετε. Για παράδειγμα, η κρέμα ΒΒ είναι κατάλληλη για επιδερμίδα που είναι επιρρεπής στην ακμή, όμως το κατάλληλο makeup για ακμή, προσφέρει χαρίσει καλύτερη κάλυψη. Άλλο παράδειγμα: τα ενυδατικά προϊόντα είναι καλά για ξηρές επιδερμίδες ενώ οι λιπαρές επιδερμίδες θέλουν κάτι που να χαρίζει ματ αποτέλεσμα. Ερευνήστε λοιπόν την επιδερμίδα σας (μια αισθητικός θα σας καθοδηγήσει με μεγαλύτερη ακρίβεια), ώστε να ξέρετε με εκ των προτέρων, ποιες είναι οι ασφαλέστερες επιλογές σας. Οι online περιγραφές, μπορεί να πολλές πληροφορίες για την υφή, τα πλεονεκτήματα και την κάλυψη, ωστόσο, όσο περισσότερα γνωρίζετε για τις διαφορές μεταξύ ενός gloss και ενός stain ή μεταξύ ενός ρουζ και ενός μπρόνζερ, είναι προς όφελος σας για κάθε αγορά που θα κάνετε online.

Βήμα 3: Μπείτε στο YouTube
Μπορεί να μην έχετε την πολυτέλεια να δοκιμάσετε τα προϊόντα μακιγιάζ πριν τα αγοράσετε online, όμως υπάρχουν οι beauty YouTubers, που το έχουν κάνει για εσάς! Στην ψηφιακή εποχή, οι καλύτερες συμβουλές παρέχονται με ένα κλικ, όπου ακόμη και τα πιο απίθανα προϊόντα ομορφιάς ελέγχονται, εφαρμόζονται και αξιολογούνται επαρκώς, βοηθώντας σας να βαδίσετε με περισσότερη ασφάλεια στον τόνο και τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Βήμα 4: Κατεβάστε την εφαρμογή MakeupWizard στο κινητό σας
Αισθάνεστε ότι θέλετε να δείτε το προϊόν επάνω σας πριν καν στο αγοράσετε; Η Oriflame έχει την πιο χρηστική -και αρκούντως διασκεδαστική- λύση. Απλά κατεβάστε την εφαρμογή MakeupWizard, η οποία σας επιτρέπει να δοκιμάσετε (εικονικά) δεκάδες προϊόντα μακιγιάζ για κάθε είδους τόνο και τύπο επιδερμίδας, από το αρχικό στάδιο μέχρι το πιο ολοκληρωμένο look. Ταυτόχρονα, η εφαρμογή επιτρέπει να μοιραστείτε την τελική φωτογραφία σας με όλους τους διαδικτυακούς φίλους σας, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν με τα like τους να αποφασίσετε για το τελικό αποτέλεσμα!

THE BEAUTY TEAM