Λάδια εναντίον κρέμας: η μεγάλη μάχη υπέρ της ενυδάτωσης

ladia-enantion-kremas-i-megali-maxi-uper-tis-enudatosis-megali-maxi-uper-tis-enudatosis
ΤΡΙΤΗ, 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ποια είναι τα αγνά έλαια προσώπου που νικούν ξηρότητα, κούραση και ρυτίδες καλύτερα από μια ενυδατική;

Αν ψάχνετε να έχετε πιο υγιή, νεανική εμφάνιση της επιδερμίδας του προσώπου σας, η παγκόσμια τάση της σύγχρονης κοσμητολογίας προτείνει τα αγνά, φυσικά έλαια. Ο κλινικός δερματολόγος Dr. Tyler Hollmig, διευθυντής του ερευνητικού τμήματος Laser & Aesthetic στο νοσοκομείο Stanford Health Care της Καλιφόρνιας, λέει: «Τα λάδια προσώπου που εξάγονται από φυτικές πηγές είναι ισχυρά ενυδατικά, γεμάτα αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση ενός λαμπερού δέρματος. Η επιστήμη, παίρνοντας έμπνευση από την φύση και την μακραίωνη ιστορία της καλλυντικής φροντίδας, ανακάλυψε μέσα από δεκάδες έρευνες ότι τα φυτικά έλαια έχουν μια μικρή μοριακή δομή που τους επιτρέπει να εισχωρούν εύκολα στο δέρμα. Είναι πλούσια σε βασικά υγιεινά συστατικά όπως λιπαρά οξέα ενυδάτωσης, συμπεριλαμβανομένων των ωμέγα-3, -6 και -9, τα οποία ενισχύουν το λιπιδικό στρώμα του δέρματος και βοηθούν στη σταθεροποίηση της φυσικής παραγωγής λιπιδίων αποτρέποντας την αφυδάτωση βοηθούν το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του». Ο Dr. Hollmig, εξηγεί πώς και γιατί η χρήση ελαίων προσώπου ειδικά τους χειμερινούς μήνες, μπορεί να δράσει καλύτερα ακόμη και από τις ενυδατικές κρέμες, δρώντας σαν ελιξίριο προστασίας από την ξηρότητα, τις ερυθριάσεις, την αίσθηση «τραβήγματος» και την εμφάνιση ρυτίδων.

- Αν έχετε ιδιαίτερα ξηρή επιδερμίδα, αντικαταστήστε την ενυδατική σας με λίγες σταγόνες από λάδι καρύδας και θα δείτε αμέσως τη διαφορά: Το έλαιο καρύδας είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα, ενώ έχει αντιρυτιδική, αντιοξειδωτική, αντιμυκητιακή και αντιβακτηριδιακή δράση. Ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα ενώ το λειαίνει και του χαρίζει λάμψη και σφριγηλότητα», αναφέρει ο δερματολόγος στην επίσημη ιστοσελίδα του Stanford Health Care.

- Το έλαιο jojoba είναι ένα ακόμη σούπερ ενυδατικό έλαιο για το πρόσωπο: Όπως αναφέρει ο Dr. Hollmig, το έλαιο jojoba είναι πλούσιο σε μυριστικό οξύ, βιταμίνη E, πρωτεΐνες και μέταλλα ενώ έχει αντιφλεγμονώδη, αντιγηραντική και επανορθωτική δράση. Απορροφάται γρήγορα από το δέρμα χωρίς να δημιουργεί λιπαρότητα, ενυδατώνει βαθιά, θρέφει και τονώνει την επιδερμίδα. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχει το λάδι jojoba είναι η ικανότητα συγκράτησης της υγρασίας στους ιστούς, χαρίζοντας στο δέρμα ελαστικότητα και νεανική όψη.

- Έλαιο λεβάντας, το ελιξίριο της κουρασμένης επιδερμίδας: Δύο μόνο σταγόνες αρκούν για να εφαρμόσετε σε όλο το πρόσωπο, παρατηρώντας ότι τα σημάδια του χρόνοι, τυχόν πληγές, ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές μειώνονται μετά από κάθε εφαρμογή. Όπως λέει ο ειδικός, το αιθέριο έλαιο λεβάντας αυξάνει η ροή του οξυγόνου και των θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα του δέρματος. Το λάδι λεβάντας μπορεί, επίσης, να καταπολεμήσει τα βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις, μειώνοντας έτσι την ακμή και την ερυθρότητα.

- Το έλαιο τεϊόδεντρου, νικά την ακμή –και όχι μόνο: Το συγκεκριμένο λάδι υπάρχει ως βασικό συστατικό σε κρέμες και μάσκες κατά της ακμής μαζί με άλλα αιθέρια έλαια, αλλά η δράση του δεν σταματά εκεί. «Το έλαιο tea tree έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, αντιγηραντική, αντισηπτική και καταπραϋντική δράση ενώ η βιταμίνη C και η καφεΐνη που διαθέτει προσφέρουν τονωτική δράση, μέσω της βελτίωσης της κυκλοφορίας του αίματος. Χάρη σε όλα αυτά αλλά και στις σπουδαίες ενυδατικές ιδιότητες του, είναι ιδανικό για την καθημερινή ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου σας» αναφέρει ο Dr. Hollmig.

THE BEAUTY TEAM