Μάθετε την σωστή τεχνική του «no-makeup» makeup

mathete-tin-sosti-texniki-tou-no-makeup-makeup
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ποια είναι τα βασικά βήματα για να εφαρμόσετε ένα φυσικό μακιγιάζ, που μοιάζει αόρατο.

Ένας κόσμος χωρίς μακιγιάζ θα ήταν πιθανώς λιγότερο ενδιαφέρων και, σίγουρα λιγότερο διασκεδαστικός. Κάθε γυναίκα αγαπά το μακιγιάζ επειδή έχει τον τρόπο να μετασχηματίζει το πρόσωπό της σε κάτι αληθινά ιδεώδες, όσο κουρασμένο κι αν είναι, χαρίζοντας μια όψη φρεσκάδας στη στιγμή. «Ωστόσο, το no-makeup makeup είναι φέτος στην κορυφή των τάσεων επειδή δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα υπέροχο φυσικό look που μπορείτε να φοράτε όλη μέρα είτε χωρίς να αισθάνεστε πως αφήνετε τις ατέλειες της επιδερμίδας σας εκτεθειμένες», λέει η celebrity makeup artist Erin Ayanian Monroe, η οποία έγινε γνωστή από το διαδίκτυο χάρη στην υψηλή αισθητική που εφαρμόζει στην τεχνική του no-makeup makeup, σε πρόσωπα όπως της Elle Fanning, της Kate Bosworth και της Zoë Kravitz.

«Απλό, διακριτικό και πάντα όμορφο, το no-makeup makeup ταιριάζει σε κάθε τύπο επιδερμίδας και σε κάθε ηλικία, και είναι ό,τι πιο ασφαλές και σικ μπορείτε να φοράτε από το πρωί μέχρι το βράδυ», λέει η Monroe και δίνει τις σωστές συμβουλές βήμα-βήμα:

- Τα πάντα εξαρτώνται από τη σωστή προετοιμασία της επιδερμίδας: «Για λαμπερό και υγιές δέρμα, να θυμάστε ότι πριν την ελαφριά βάση του makeup εφαρμόζετε την ενυδατική κρέμα, επιτρέποντας στην υφή του foundation να παραμείνει ανάλαφρη και λεία χωρίς να βαραίνει τα χαρακτηριστικά σας.  

- Το δεύτερο βήμα είναι η τέλεια κάλυψη: «Μολονότι στο no-makeup makeup δεν χρειάζονται υπερβολές, εντούτοις, όλη η επιδερμίδα πρέπει να έχει ομοιόμορφο τόνο ώστε να δείχνει αληθινά φυσική. Επίσης, δεν νοούνται μαύροι κύκλοι, σπυράκια και μικρές γραμμές έκφρασης. Αυτό το αποτέλεσμα θα το πετύχετε εφαρμόζοντας σε όλο το πρόσωπο αντηλιακή με χρώμα ή μικρή ποσότητα κρέμας BB, καθώς και concealer κάτω από τα μάτια και τοπικά πάνω σε τυχόν σπυράκια», λέει η Monroe και προσθέτει: «Αποφύγετε οπωσδήποτε τα βαριά foundations, και ιδίως εκείνα που δεν ταιριάζουν στον φυσικό τόνο της επιδερμίδας σας ή όσα δίνουν πολύ ματ αποτέλεσμα».

- Όχι στα πινέλα, ναι στα δάχτυλα: Η makeup artist τονίζει: «Όταν θέλετε να πετύχετε το απόλυτα φυσικό look, η σωστή τεχνική εφαρμογής απαιτεί την εφαρμογή των προϊόντων με τα δάχτυλά σας. Οι κρεμώδεις υφές του no-makeup makeup (είτε μιλάμε για βάση, είτε για ρουζ και σκιά ματιών) απλώνονται και απορροφώνται καλύτερα με τη βοήθεια της θερμότητας των δαχτύλων. Επίσης, εκτελέστε ανάλαφρες κυκλικές κινήσεις ώστε να πετύχετε το ιδανικό blending των υφών».

- Επιμείνετε στα χρώματα που δείχνουν φυσικά στο φως της ημέρας: Στο no-makeup makeup, οι επιλογές των χρωμάτων στα μάγουλα, στα μάτια και τα χείλη καθορίζουν τα πάντα. Οι ουδέτερες αποχρώσεις όπως τα απαλά ροζ και ροδακινί χρώματα αλλά και οι γήινοι τόνοι είναι ό,τι πρέπει για ένα πανέμορφο φυσικό αποτέλεσμα. «Δείξτε επίσης προτίμηση στις taupe αποχρώσεις (ψυχρό καφέ, γκρι-καφέ), οι οποίες είναι ό,τι πιο trendy για το μακιγιάζ του 2020», συμβουλεύει η Monroe.

- Κραγιόν, προαιρετικό: «Όταν θέλετε να αποδώσετε το 100% ενός φυσικού μακιγιάζ, τα χείλη σας παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Και αληθινά, δεν χρειάζεστε κραγιόν ή lip gloss για να δημιουργήσετε ένα ζευγάρι ζουμερά, σέξι χείλη σε nude απόχρωση. Ξεκινήστε κάνοντας κανονικά το περίγραμμα των χειλιών και στη συνέχεια γεμίστε την ολόκληρη την επιφάνεια τους με το μολύβι σε ουδέτερες αποχρώσεις, ολοκληρώνοντας με μια πλούσια στρώση lip balm», προτείνει η makeup artist.

THE BEAUTY TEAM