Ποια τροφή κρατά τις ρυτίδες μακριά;

murtila
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Αν και η γήρανση του οργανισμού μας εξαρτάται κυρίως από περιβαλλοντικούς και γενετικούς παράγοντες και τον τρόπο ζωής μας, οι επιλογές μας στη διατροφή παίζουν σημαντικό ρόλο. Μια εξαιρετική αντιγηραντική επιλογή που μπορείτε να κάνετε είναι το μύρτιλο.

Γνωστά για την αντιοξειδωτική τους δράση, τα μύρτιλα αποτελούν μια από τις άκρως αντηγηραντικές τροφές της φύσης, πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες.

Η δράση τους κατά των ρυτίδων οφείλεται κυρίως στα αντιοξειδωτικά τους που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και τη γήρανση, ενώ η υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη C συμβάλλει στη σύνθεση κολλαγόνου, που χρειαζόμαστε για πιο νεανική και σφριγηλή επιδερμίδα, όπως επίσης και για πιο υγιείς αρθρώσεις.

Συν τοις άλλοις, τα μύρτιλα στο πλαίσιο μιας ισορροπημένηςδιατροφής βοηθούν και σε καταστάσεις απώλειας μνήμης, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Περίπου μισό φλιτζάνι μύρτιλα ή οποιαδήποτε άλλα μούρα την ημέρα μπορούν να σας χαρίσουν τα παραπάνω οφέλη.

Μην ξεχνάτε, όμως, ότι η διακοπή καπνίσματος, ο περιορισμός αλκοόλ, ο καλός ύπνος, η μείωση του άγχους και η σωστή διατροφή δρουν συνεργατικά ώστε να μείνετε... νέοι για πάντα.