Αυτή είναι η σούπα που θα απαλύνει το κρυολόγημα

soupa-karoto-kolokutha
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Αν για μια ακόμη φορά φέτος βρίσκεστε στο κρεβάτι, με χαρτομάντηλα αγκαλιά, τυλιγμένοι στην κουβέρτα σας και με το θερμόμετρο στο κομοδίνο σε ετοιμότητα, τότε αυτή η σούπα σίγουρα θα σας χρειαστεί.

Όταν αρρωσταίνετε συχνά τι χρειάζεστε; Ξεκούραση και τόνωση του ανοσοποιητικού σας μέσω της διατροφής και του καλύτερου ύπνου. Αν, όμως, σας βρίσκουμε ήδη στο κρεβάτι του… πόνου, δοκιμάστε αυτή τη σούπα που εκτός από πεντανόστιμη, είναι πλούσια σε βιταμίνες για ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, καλά λιπαρά, αντιοξειδωτικά, αντιμικροβιακή δράση και βοηθητικό για το στομάχι τζίντζερ. Εντάξτε την στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής με πολλά φρούτα και λαχανικά και όλα θα περάσουν πιο γρήγορα και ήπια.

Θα χρειαστείτε
1 κιλό καρότα
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
5 ½  φλιτζάνια ζωμού λαχανικών
1 κ.γ. κόλιαντρο
λίγη κρέμα γάλακτος
φρέσκο δυόσμο για γαρνιτούρα (προαιρετικό)

Απλώστε τα καρότα σας, πλυμμένα και καθαρισμένα σε λαδόκολλα, πασπαλίστε τα με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο και ψήστε τα στον φούρνο για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν κι έπειτα χτυπήστε τα στο μπλέντερ, αφού τα κόψετε, με το σκόρδο και το τζίντζερ. Προσθέστε και λίγο ζωμό λαχανικών για να βοηθήσει στην πολτοποίηση.

Βάλτε το πολτοποιημένο μείγμα σε κατσαρολάκι με το ζωμό και προσθέστε κόλιαντρο και πιπέρι, ανακατεύοντας με το ειδικό εργαλείο και προσθέτοντας στο τέλος λίγη κρέμα γάλακτος. Δοκιμάστε για τις αναλογίες αλατιού και πιπεριού και είστε έτοιμοι!