Αυτές είναι οι διαφορές ανάμεσα σε ένα μακιγιάζ ντίβας και τύπου...Joker

autes-einai-oi-diafores-anamesa-se-ena-makigiaz-ntibas-kai-klooun
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Μια celebrity makeup artist επισημαίνει τα τραγικά λάθη που κάνετε στο μακιγιάζ σας, και πώς θα τα διορθώσετε.

Το μακιγιάζ μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση της φυσικής ομορφιάς σας, ωστόσο, αν δεν το χρησιμοποιήσετε με τον σωστό τρόπο, το πιθανότερο είναι να δείχνετε σαν κλόουν. «Όλες οι γυναίκες είναι επιρρεπείς σε λάθη που κάνουν κατά τη διάρκεια εφαρμογής του makeup, ειδικά όταν υπάρχει μεγάλη βιασύνη. Το πολυπόθητο γατίσιο βλέμμα μπορεί να μετατραπεί σε μάτια ...θλιμμένης χήρας και οι πολύπλοκες τεχνικές contouring πιθανώς να μετατρέψουν την όψη του προσώπου σε μια “νεκρική” μάσκα», γράφει η celebrity makeup artist και φωτογράφος ομορφιάς Robin Black, στο blog της Beauty Is Boring (το οποίο κατατάχθηκε μέσα στην πρώτη δεκάδα επισκεψιμότητας παγκοσμίως την προηγούμενη χρονιά).«Η μοντέρνα γυναίκα έχει να αντιμετωπίσει ένα σωρό μικρές και μεγάλες προκλήσεις στο καθημερινό μακιγιάζ της, και είμαι εδώ για να τις βοηθήσω να ελαχιστοποιήσουν τα λάθη, μεγιστοποιώντας την τέλεια εικόνα τους», λέει η Black.

Πώς θα δημιουργήσετε ένα cat eye look που δεν θα «στραβώνει» ποτέ: Πάρτε ένα κομμάτι σελοτέιπ και πιέστε το στην παλάμη σας αρκετές φορές για να μην κολλάει τόσο πολύ. Έπειτα, τοποθετήστε την ταινία κάτω από την κάτω γραμμή των βλεφάρων σε γωνία προς τους κροτάφους. Αυτή θα είναι και η γωνία σας! Χρησιμοποιήστε ένα υγρό eyeliner σε στυλό και εφαρμόστε το κατά μήκος της επάνω γραμμής των βλεφάρων, συνεχίζοντας τη γραμμή κατά μήκος του σελοτέιπ. Αφήστε το να στεγνώσει πριν αφαιρέσετε το σελοτέιπ και είστε έτοιμες.

Η σωστή τεχνική contouring, που δεν θα σας κάνει να μοιάζετε σαν κλόουν: «Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που γίνονται κατά την δημιουργία σκιάσεων, δηλαδή στην εφαρμογή πιο σκουρόχρωμου foundation ή πούδρας στρατηγικά τοποθετημένων στο πρόσωπο ώστε να δημιουργηθεί μείωση ή στένεμα των όγκων σε μέτωπο, μύτη και ζυγωματικά, έγκειται στο γεγονός ότι δεν εφαρμόζετε σωστά την ανάμειξη των υφών. Εάν το μπρόνζερ σας είναι έντονο κατά μήκος των ζυγωματικών και της γραμμής του σαγονιού, πάρτε ένα σφουγγαράκι και απαλύνετε το χρώμα. Το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα λάμψης: αναμείξτε το προϊόν με ένα απαλό πινέλο makeup ή με τα δάχτυλά σας για να αποφύγετε έντονες διαφορές», λέει η Black.

Τα πυκνά φρύδια σας δείχνουν πάντα σαν ψεύτικα; Τα πυκνά φρύδια είναι στη μόδα, όμως δεν είναι τόσο εύκολο να γίνουν classy. Το πιο συχνό λάθος είναι ότι «τετραγωνίζετε» την εσωτερική τους πλευρά αντί να δημιουργείτε μια φυσική αίσθηση χρησιμοποιώντας ένα μολύβι ή ένα ειδικό σετ φυσικού χρωματισμού. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι τείνετε να μακραίνετε πολύ το μήκος τους. Η makeup artist έχει τη λύση: «Πάρτε ένα μολύβι και τοποθετήστε το με κλίση, διαγράφοντας μια έντονη γραμμή από το ύψος της εσωτερικής γωνίας του ματιού σας έως το τελικό άκρο του φρυδιού σας. Αφού οριοθετήσετε την ιδανική γραμμή, αφαιρέστε με τσιμπιδάκι ή ψαλιδάκι όσες τρίχες περισσεύουν. Και πάντα, διατηρείτε το χρώμα φυσικό».

Το τέλειο κόλπο για να μικρύνετε τη μύτη σας: «Ανεξάρτητα από το αν η μύτη σας είναι μεγάλη ή “στραβή”, το καλύτερο τέχνασμα είναι να επιλέξετε μια βάση makeup περίπου δυο τόνους πιο σκούρο από αυτό που θα χρησιμοποιούσατε κανονικά. Ξεκινήστε να το απλώνετε ξεκινώντας ανάμεσα από τα φρύδια, ξανοίγοντας το προϊόν σταδιακά όσο πλησιάζετε τις δυο πλευρές της μύτης. Στη συνέχεια εφαρμόστε ένα μπρόνζερ με την ίδια τεχνική. Τέλος, αλώστε ελάχιστο highlighter κατά μήκος του οστού της μύτης», συμβουλεύει η Black.

THE BEAUTY TEAM