Να γιατί οι επιστήμονες της κοσμητολογίας αγκαλιάζουν την παραδοσιακή ιατρική

na-giati-oi-epistimones-tis-kosmitologias-agkaliazoun-tin-paradosiaki-iatriki
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ένας από τους κολοσσούς της παγκόσμιας δερμοκαλλυντικής φροντίδας εξηγεί τους 5 βασικούς λόγους.

«Η παραδοσιακή ιατρική μπορεί να μας διδάξει πολλά για το πώς να μεγαλώσουμε όμορφα. Η κινεζική και η αγιουρβεδική ιατρική, καθώς και η ιατρική της Κεντρικής Αμερικής, όταν χρησιμοποιούνται ως μέρος μιας συνολικής προσέγγισης, μπορούν να προσφέρουν μια επιπρόσθετη, συμπληρωματική προοπτική στις δυτικές θεραπείες αντιγήρανσης», διαβάζουμε στο επίσημο site της Vichy. Από τη γέννησή της το 1931 (στην περιοχή Auvergne της κεντρικής Γαλλίας) μέχρι σήμερα, η αποστολή της Vichy παραμένει η ίδια: να βοηθά τις γυναίκες να φροντίζουν αποτελεσματικά την επιδερμίδα τους σε καθημερινή βάση, ανεξάρτητα από την ηλικία ή τον τύπο επιδερμίδας τους, ενώ παράλληλα προστατεύει το περιβάλλον και προάγει τη βιωσιμότητα.«Μπορεί το γήρας να είναι φυσική εξέλιξη της ζωής, όμως σας δίνουμε πέντε συμβουλές της παραδοσιακής εθνοϊατρικής που θα σας βοηθήσουν να διαφυλάξετε την υγεία σας τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Άλλωστε, όταν νιώθετε καλά, φαίνεστε και όμορφη!», λένε οι επιστήμονες της Vichy.

Το να παραμένετε υγιής εσωτερικά σας βοηθά να φαίνεστε όμορφη εξωτερικά: Η φροντίδα της υγείας του πεπτικού και του ανοσοποιητικού μας συστήματος γίνεται ακόμη πιο σημαντική όσο μεγαλώνουμε. Στην ιατρική της Κεντρικής Αμερικής, η παπάγια θεωρείται εξαιρετικά ευεργετική για τη διαδικασία της πέψης, ενώ στην Καραϊβική τα συμπτώματα της γρίπης αντιμετωπίζονται με τσάι από φύλλα μάνγκο. Η απάντηση μπορεί να κρύβεται στα ντουλάπια της κουζίνας σας.
Μερικές φορές, οι απλούστερες θεραπείες είναι και οι πιο αποτελεσματικές: Στη Νότια Αμερική, κόκκοι μπαχαριού κονιορτοποιούνται, θερμαίνονται και αναμειγνύονται με λάδι, για να χρησιμοποιηθούν ως κατάπλασμα ενάντια στους πόνους των αρθρώσεων και των μυών. Από την άλλη πλευρά, στην Κίνα, οι σούπες φημίζονται εδώ και χιλιάδες χρόνια για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

 Βάλτε γερά θεμέλια παραμένοντας δραστήρια: Η κινεζική παράδοση του τάι τσι, πέραν της τόνωσης που προσφέρει στο σώμα, λέγεται ότι βοηθά επίσης και στην πνευματική ηρεμία, αφού διατηρεί την ελαστικότητα των αρθρώσεων και παράλληλα οξύνει τη νοητική διαύγεια. Παρόμοια προσέγγιση ακολουθεί και η γιόγκα, η οποία θεωρείται βασική συνιστώσα της αγιουρβεδικής ιατρικής αλλά και εξαιρετική μορφή άσκησης.

Ελαχιστοποιήστε το στρες για να παραμείνετε υγιής: Ο διαλογισμός εξακολουθεί να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των ανατολικών προσεγγίσεων για την πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών. Στην κινεζική παράδοση, ο διαλογισμός βοηθά στη διαφύλαξη του "τσι", δηλαδή της εσωτερικής ζωτικής δύναμης όλων των όντων.

Αποκτήστε ευρύτερη θεώρηση: Η κινεζική έννοια του "τσι" είναι παρούσα όχι μόνο στην ιατρική, αλλά επίσης στον διαλογισμό και στις πολεμικές τέχνες, θεωρώντας ότι οι τρεις αυτοί παράγοντες -η σωματική υγεία, η πνευματικότητα και η άσκηση- πρέπει να εξετάζονται από κοινού ως μέρος μιας ευρύτερης προσέγγισης για τη γήρανση.

THE BEAUTY TEAM