Πώς θα πετύχετε ένα επαγγελματικό μανικιούρ -χωρίς να είστε επαγγελματίες

gunaika-xamogelo-nuxia-ksanthia
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Μια κορυφαία nail artist εξηγεί τις σωστές τεχνικές, σε 5 απλά βήματα.

Πίσω από τα iconic νύχια των Cardi Β, Ariana Grande και Taylor Swift, κρύβεται ένα όνομα: Jenny Bui. Μια ματιά στο προφίλ της στο Instagram, αρκεί για να  διαπιστώσετε τις ατελείωτες στιγμές δημιουργίας μιας από τις πιο hot manicurist της showbiz, όπου η Bui δεν τσιγκουνεύεται να δίνει συμβουλές επαγγελματικού μανικιούρ. Ακολουθήστε τις οδηγίες της, βήμα-βήμα:

- Φροντίστε με ηπιότητα τα πετσάκια σας: Το να κόβετε ή να σπρώχνετε προς τα πίσω τα ξερά πετσάκια είναι μεγάλο λάθος. Το δέρμα προστατεύει το νύχι από βακτήρια και μύκητες και η αφαίρεσή τους μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις. «Η πιο ασφαλής και υγιής λύση είναι να τα ενυδατώνετε εντατικά, προφυλάσσοντάς τα από τη φθορά, και διευκολύνοντας την αφαίρεσή τους με μια μόνο κίνηση που μοιάζει με απολέπιση», λέει η Bui.

- Μην παραλείπετε τη βάση: Πολλές από εσάς, θέλοντας να κερδίσετε χρόνο, εφαρμόζετε κατευθείαν το χρωματιστό βερνίκι νυχιών μετά την φροντίδα των νυχιών. «Αυτό δεν είναι καλό, καθώς αποχρωματίζει τα νύχια και μειώνει τη σταθερότητα του μανικιούρ. Το μυστικό για επαγγελματικό βάψιμο νυχιών είναι η βάση», τονίζει η ειδικός και εξηγεί: «Μια στρώση βάσης πριν το βάψιμο των νυχιών, βοηθά στην προστασία του φυσικού χρωματισμού των νυχιών έτσι ώστε το βερνίκι να απλωθεί όπως πρέπει και το χρώμα να διαρκέσει περισσότερο».

 - Μη χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα βερνικιού: Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνετε είναι να απλώνετε παχιές στρώσεις βαφής -δυο και τρεις φορές. Όμως, όπως λέει η Bui, αυτή η τακτική δεν επιτρέπει στο χρώμα να στεγνώσει σωστά και να σταθεροποιηθεί. Έτσι, μπορεί να καταλήξετε με φουσκάλες στο χρώμα και ορατά υπολείμματα στο δέρμα. «Εφαρμόστε δυο στρώσεις βερνικιού χρησιμοποιώντας το πολύ μια ή δύο κινήσεις ανά νύχι. Με λιγότερο βερνίκι στο πινέλο είναι πιο εύκολο να ελέγξετε το τελικό αποτέλεσμα. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό: πάντα να αφήνετε την πρώτη στρώση να στεγνώσει τελείως πριν εφαρμόσετε την επόμενη», συμβουλεύει η manicurist.

- Δεν πρέπει να αφήνετε το μανικιούρ σας για περισσότερο από δύο εβδομάδες: Τα κύτταρα των νυχιών σας είναι φτιαγμένα από πρωτεΐνη και μπορούν να φθαρούν από την παρατεταμένη έκθεση σε βερνίκι νυχιών. Γι’ αυτό, αφήνετε τα νύχια σας φυσικά κάθε δεύτερη βδομάδα, για να επιτρέψετε στα κύτταρα να αναδομηθούν. «Σ’ αυτό το διάστημα, κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε, εφαρμόστε με μπατονέτα ελαιόλαδο στα νύχια και τα πετσάκια. Το ελαιόλαδο είναι ό,τι καλύτερο για τη σωστή θρέψη των νυχιών σας μιας και διεισδύει βαθιά στο δέρμα και τα νύχια. Επιπλέον, περιέχει τη βιταμίνη Ε η οποία βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ενώ βοηθά στην επιδιόρθωση και τη γρήγορη ανάπτυξη των νυχιών σας», λέει η Bui.

- Ξεχάστε τα ξεβαφτικά με ασετόν: «Το ασετόν είναι πολύ σκληρό για τα νύχια σας και τα ξηραίνει. Τα προϊόντα χωρίς ασετόν, μολονότι απαιτούν περισσότερο χρόνο απομάκρυνσης του βερνικιού, εντούτοις, περιέχουν ήπιους παράγοντες αποχρωματισμού και ενυδατικά συστατικά (όπως βιταμίνη Ε, γλυκερίνη, πανθενόλη ή tea tree oil) που προστατεύουν τα νύχια όσο και την γύρω επιδερμίδα από την αφυδάτωση», τονίζει η ειδικός και προσθέτει: «Τα ξεβαφτικά νυχιών χωρίς ασετόν συστήνονται κυρίως για τα ανοιχτόχρωμα βερνίκια και για τα αφυδατωμένα νύχια με έντονες ραβδώσεις».

THE BEAUTY TEAM