Αιδιοπλαστική laser

gunaika-aidoioplastiki-me-laser
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Η αιδιοπλαστική αφορά τα υπερτροφικά χείλη του αιδίου κυρίως, αλλά και το δέρμα πάνω απο την κλειτοριδα, όπως και τα μεγάλα χείλη του αιδίου.

Αιδιοπλαστική σημαίνει την πλαστική του αιδίου και αφορά τα υπερτροφικά χείλη του αιδίου, τα μικρά ή τα μεγάλα χείλη, την περιοχή του δέρματος πάνω από την κλειτορίδα και γενικά την αναζωογόνηση της περιοχής των εξωτερικών γεννητικών οργάνων της γυναίκας.

Η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί όταν έχει φθάσει στο μέγεθος η γεννητική περιοχή δηλαδή μετά από τα 14-15 χρόνια της ηλικίας.

Πραγματοποιείται με τοπική ή με μέθη και θέλει μεγάλη ακρίβεια και εμπειρία εκ μέρους του πλαστικού χειρουργού. Η χρήση του laser μάς βοηθάει στην ακρίβεια αλλά και την αιμόσταση που επιτυγχάνουμε με αυτό, ενώ εξασφαλίζει λιγότερο πρήξιμο και γρήγορη ανάρρωση. Στο τέλος της επέμβασης χοργηγούμε τοπικά παυσίπονα και η γυναίκα δεν νιώθει καθόλου πόνο. Όλες οι ασθενείς μας δεν πονάνε μετά την επέμβαση. Ο χρόνος της βασικής αποθεραπείας είναι 4 εβδομάδες αλλά η γυναίκα από την άλλη ημέρα επιστρέφει στις δραστηριότητες της.

Υπερμεγέθη μικρά χείλη του αιδίου

Στην περίπτωση που είναι και η συνηθέστερη περίπτωση αφού αφορά το 90% των περιπτώσεων, γίνεται μείωση των υπερμεγέθων μικρών χειλέων με τη βασική μέθοδο της πλαστικής χειρουργικής. η ανάρρωση είναι γρήγορη και δεν υπάρχει πόνος.

Δείτε τον Νώντα Καποσίτα να αναλύει την αιδιοπλαστική σε συνέντευξη

Ατροφικά μεγάλα χείλη αιδίου

Στην περίπτωση αυτή κάνουμε αυξητική των ατροφικών μεγάλων χειλιών είτε με λίπος είτε με υαλουρονικό.

Πλεονάζον δέρμα πάνω από την κλειτορίδα

Στην περίπτωση αυτή απαιτείται καλός σχεδιασμός και η εμπειρία από τον πλαστικό χειρουργό.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από αιδιοπλαστικη πριν και μετά από το αρχείο του Νώντα Καποσίτα

Νώντας Καποσίτας M.D, PhD, πλαστικός χειρουργός
Εξειδικευθείς στο University of Illinois at Chicago, USA
Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

https://kapositas.gr