Τα «θαυματουργά» τρικ που θα κάνουν τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα

ta-thaumatourga-trik-pou-tha-kanoun-ta-matia-sas-na-fainontai-megalutera
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Από τα πολύχρωμα eyeliner έως τη σωστή σκιά concealer, όλα τα μυστικά που θα κάνουν τα μικρά μάτια σας να αποκτήσουν τεράστια σαγήνη, είναι εδώ.

«Όλα τα σχήματα ματιών είναι όμορφα, σε κάθε περίπτωση. Απλά, όσα μάτια είναι ή δείχνουν πιο μεγάλα, για κάποιο λόγο θεωρούνται πιο σαγηνευτικά», λέει η Zena Cummings, makeup artist στην Καλιφόρνια και μια από τις πιο επιδραστικές beauty bloggers. «Ωστόσο, ακόμη και για τις γυναίκες με πολύ μικρά μάτια, υπάρχει μια ποικιλία τεχνικών μακιγιάζ που δημιουργούν την πιο φυσική ψευδαίσθηση», συνεχίζει, εξηγώντας τα μυστικά της. 

Κρύψτε τους μαύρους κύκλους των ματιών: Πριν ξεκινήσετε το μακιγιάζ, είναι σημαντικό να ρίξετε μια ματιά στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας. Αν υπάρχουν ορατοί μαύροι κύκλοι, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το κατάλληλο concealer για τον τόνο και τον τύπο του δέρματός σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε ένα φυσικό κονσίλερ που συνδυάζεται πιο εύκολα και δεν φράζει τους πόρους.

Η τεχνική ανύψωσης των βλεφαρίδων: Για τα μικρά μάτια, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχετε «ορθάνοιχτες» βλεφαρίδες με τη βοήθεια μιας μάσκαρα. «Προτιμότερο είναι να επιλέξετε μία μάσκαρα που δίνει μήκος και όγκο στις βλεφαρίδες και εφαρμόστε τη στο πάνω και στο κάτω βλέφαρο. Μια τελευταία εφαρμογή στο κέντρο των πάνω βλεφαρίδων, αυτομάτως, θα κάνει τα μάτια σας να δείχνουν πιο έντονα και μεγάλα», λέει η ειδικός.

Μάθετε ποιες σκιές ματιών κάνουν τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα: «Τα απαλά, ανοιχτόχρωμα και γήινα χρώματα, καθώς και αυτά που είναι λίγο χλωμά με ιριδίζουσα φόρμουλα είναι ιδανικά για το κινητό άνω βλέφαρο, καθώς φωτίζουν το βλέμμα σας. Οι σκούρες σκιές ματιών μπαίνουν μόνο στην εξωτερική γωνία των ματιών σας -κοντά στις ρίζες των βλεφαρίδων του άνω βλεφάρου- ώστε να δίνουν την ψευδαίσθηση ότι τα μάτια σας είναι πιο μεγάλα. Το μαύρο υγρό eyeliner στο μακιγιάζ για μικρά μάτια πρέπει να έχει μόνο λεπτές και τραβηγμένες προς τα έξω γραμμές. To concealer είναι ένα μαγικό όπλο στα χέρια σας γιατί εξαφανίζει μαύρους κύκλους και πρηξίματα κάτω από τα μάτια και τα κάνει να φαίνονται πιο μεγάλα», συμβουλεύει η Cummings.

Highlighting, το μέγιστο τρικ: Χρησιμοποιήστε ένα υγρό highlighter κατά μήκος του οστού των φρυδιών και της εσωτερικής γωνίας των ματιών, εφαρμόζοντάς το με τη βοήθεια ενός μικρού πινέλου -με φορά προς τα πάνω. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε χρώμα, αλλά η ιδανική επιλογή είναι το χρυσό σαμπάνιας αν έχετε ανοιχτό χρώμα ίριδας, ή ήπιο μπρονζέ, αν έχετε πιο σκούρα ίριδα.

Το σχήμα των φρυδιών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο μακιγιάζ για μικρά μάτια: «Τα πολύ χοντρά ή τα πολύ λεπτά φρύδια είναι απαγορευτικά γιατί κάνουν τα μάτια σας να φαίνονται ακόμα πιο μικρά. «Το σωστό σχήμα φρυδιών, για να φαίνονται τα μάτια σας μεγαλύτερα, είναι αυτό που έχει μια καλά διαμορφωμένη καμπύλη ώστε τα άνω βλέφαρα να έχουν μεγαλύτερο περιθώριο άνεσης. Επίσης, οι ελαφρώς σβησμένες γραμμές των μολυβιών ματιών προς τα έξω, διευρύνουν το βλέμμα».
 

THE BEAUTY TEAM