5 τάσεις μακιγιάζ που δεν θα δούμε το 2020

5-taseis-makigiaz-pou-den-tha-doume-to-2020-eutuxos-taseis-makigiaz-pou-den-tha-doume-to-2020-eutuxos
ΤΡΙΤΗ, 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Κορυφαίοι beauty trendsetters αναλύουν τα ασυγχώρητα λάθη που σημάδεψαν την προηγούμενη χρονιά την όψη σας. Και εξηγούν πώς να τα διορθώσετε.

«Μιας και το 2020 μπήκε για τα καλά, αισθάνομαι την ανάγκη να πω αυτό που ένα χρόνο τώρα ένιωθα: το 2019 ήταν ένα έτος με μάλλον αρνητικό πρόσημο για την ομορφιά», λέει η Kelsey Deenihan, celebrity makeup artist και καλλιτεχνική σύμβουλος της εταιρείας Lorac Cosmetics, και εξηγεί: «Όλη την προηγούμενη χρονιά είδαμε την άνοδο πειραματικών χρωμάτων, υφών και υλικών, είδαμε avant-garde eyeliners και επιθετικές σκιές ματιών, αντικρίσαμε πολύχρωμες λάμψεις παντού. Υπήρξε μάλιστα και μια μεγάλη αναζωπύρωση τάσεωνmakeup εμπνευσμένων από τη δεκαετία του ‘90, όπως η τολμηρή μπλε σκιά ματιών, το πυκνό μαύρο μολύβι -έως και το επιμελώς ατημέλητο μακιγιάζ ματιών-, και χείλη γεμάτα στρας. Θεέ μου, τι σου κάναμε;».

Τι έχει άραγε να πει σε σας, αυτή η κραυγή απόγνωσης της Deenihan; Μήπως ότι το 2020 αποτελεί τη χρονιά επιστροφής στο μίνιμαλ; «Μάλλον ναι», λένε σχεδόν με μια φωνή πολλοί φημισμένοι beauty trendsetters, σαν την Chiara Ferragni, την Kristin Ess και την Jen Atkin. Λοιπόν, αυτή είναι ίσως η πιο συναρπαστική στιγμή για κάθε γυναίκα που περιμένει να μάθει από πρώτο χέρι, τι πρέπει να αφήσει πίσω και τι οφείλει να ακολουθήσει για τις νέες τάσεις του μακιγιάζ που θα σηματοδοτήσουν την επόμενη δεκαετία.

- Πολύ έντονα φρύδια: «Μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις του 2019 που πρέπει να ξεχάσετε είναι τα πολύ έντονα φρύδια», λέει η Jen Atkin, και συμβουλεύει: «Προσπερνώντας τα “αόρατα” φρύδια της δεκαετίας ‘80-’90 και τα φρύδια-θάμνους των ‘20s, η τάση που θα καθορίσει τo μέγεθος και το σχήμα των φρυδιών σας είναι το καθαρό τόξο: καλοσχεδιασμένο, αρμονικά συνδεδεμένο με τη γεωμετρία των ματιών, και χωρίς υπερβολές στην πυκνότητα».

- Έντονο περίγραμμα χειλιών: «Τελείωσαν πια οι μέρες που η υπερβολική τόνωση των άκρων των χειλιών ήταν σικ», λέει η Kristin Ess, και συμβουλεύει: «Επιμείνετε στην ενυδάτωση και την απολέπιση, φροντίζοντας να εφαρμόζετε κραγιόν ή lip gloss στο φυσικό όριο των χειλιών σας. Είτε είναι εκ του φυσικού τους μεγάλα ή μικρά, είτε θέλετε να τα τονίσετε με χρώμα, τα χείλη σας πρέπει να είναι αληθινά -και αρκούντως ζουμερά».

- Concealer σε όλο το πρόσωπο: «Όσον αφορά στην κάλυψη των ατελειών και τη φωτεινότητα της επιδερμίδας, το concealer είναι το κερασάκι στην τούρτα», τονίζει η Chiara Ferragni και εξηγεί: «Η “τούρτα” είναι η επιμελής ρουτίνα καθαρισμού και της ενυδάτωσης της επιδερμίδας, με σκοπό να αναδεικνύεται η φυσική λάμψη του προσώπου σας και όχι η απατηλή».

- Glitter παντού: «Στα μαλλιά, στα χείλη, στο πρόσωπο: μιλάμε για ένα μη βιοδιασπώμενο προϊόν -κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από πλαστικό- το οποίο, μακροπρόθεσμα, μπορεί να βλάψει το περιβάλλον», λέει η Deenihan και προσθέτει: «Οι επιστήμονες ζητούν εναγωνίως εδώ και μια δεκαετία να συμπεριληφθεί το glitter στη λίστα με τα ζημιογόνα για τη φύση υλικά, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι θα αποσυρθεί σταδιακά τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης των ωκεανών και της αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών».

- Ψεύτικες βλεφαρίδες: Μέχρι πέρυσι, η πιο δημοφιλής πρόταση ήταν οι ψεύτικες βλεφαρίδες. Ωστόσο, για τους ίδιους οικολογικούς λόγους με το glitter, οι επιστήμονες αντιδρούν σφοδρά. «Μπορείτε να εφαρμόσετε τις ψεύτικες βλεφαρίδες σε ειδικές περιπτώσεις, αλλά η καθημερινή χρήση τους είναι “too much”», λέει η Atkin, προτείνοντας ως καλύτερη εναλλακτική επιλογή της μαγνητικές βλεφαρίδες -το next big thing στις τάσεις της εικόνας των ματιών.

THE BEAUTY TEAM