Τα μικρά και μεγάλα μυστικά των πινέλων μακιγιάζ

ta-mikra-kai-megala-mustika-ton-pinelon-makigiaz
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Το makeup είναι σαν τη ζωγραφική, άρα χρειάζεται τα κατάλληλα πινέλα για κάθε χρήση. Ποιος όμως είναι ο σωστός τρόπος χρήσης τους;

Σίγουρα έχετε παρακολουθήσει αρκετά tutorials στο YouTube που σχετίζονται με το ιδανικό μακιγιάζ, και προφανώς θα έχετε αντιληφθεί πως πέρα από τις υφές και το χρώμα κάθε προϊόντος, το μεγαλύτερο «κόλπο» βρίσκεται πίσω από τα εξειδικευμένα  βουρτσάκια και πινέλα, για κάθε ένα ξεχωριστό σημείο του προσώπου -μάτια, μάγουλα, μύτη, χείλια. «Καθένα από τα πινέλα του makeup είναι σχεδιασμένο για μια συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου, οπότε αν χρησιμοποιήσετε το λάθος πινέλο στην λάθος περιοχή, το προϊόν δεν θα απλωθεί σωστά και το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που θέλετε. Είναι εντυπωσιακό πόσο καλύτερο δείχνει το μακιγιάζ σας όταν χρησιμοποιείτε τα σωστά πινέλα», λέει η Lora Arellano, celebrity makeup artist και ιδρύτρια της εταιρείας προϊόντων μακιγιάζ Melt Cosmetics. Στο παρακάτω κείμενο, αντλήσαμε τις κατάλληλες συμβουλές τόσο από την κορυφαία makeup artist, όσο και από το δημοφιλές blog Life Is Beauty της εταιρείας Korres, που ξεδιαλύνουν το γρίφο.

Πινέλο πούδρας: Έχει μακριές, μαλακές τρίχες και είναι πολύ αφράτο ώστε να απλώνει την πούδρα ομοιόμορφα χωρίς να συσσωρεύει το προϊόν σε σημεία με τρόπο που θα κάνουν το πρόσωπο σας να δείχνει κέρινο. To συγκεκριμένο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για τα bronzer σας.

Πινέλο ρουζ: Συνήθως έχει πιο μαλακές και πυκνές τρίχες, και μακρύτερες στην μία άκρη του πινέλου απ’ ότι στην άλλη, με αυτό το διαγώνιο σχήμα να επιτρέπει να απλώσετε οποιοδήποτε ρουζ με άνεση. Εάν μάλιστα το πλάτος του πινέλου χωρά άνετα κάτω από τα ζυγωματικά σας, τότε η σωστή εφαρμογή του ρουζ θα είναι επαγγελματικής ποιότητας.  

Πινέλο kabuki: Είναι το πλέον πολυχρηστικό πινέλο και μπορεί να αναμείξει και να απλώσει σωστά πούδρα, bronzer και σχεδόν οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Φτιαγμένο από φυσική τρίχα και ειδικά σχεδιασμένο έτσι ώστε να επιτρέπει την ακριβή και ελεγχόμενη εφαρμογή της πούδρας ή του ρουζ, προσφέρει στοχευμένη σμίλευση του προσώπου σε πολλές διαφορετικές εφαρμογές makeup.  

Πινέλο βάσης: Υπάρχουν πολλά είδη πινέλων foundation (επίπεδο, αφράτο, οβάλ), το επίπεδο όμως είναι το πιο κοινό όλων. Όμως, η Arellano συμβουλεύει: «Να χρησιμοποιείτε πάντα ένα πινέλο ειδικά σχεδιασμένο για την εφαρμογή foundation. Αυτό εξαρτάται από την προτίμηση σας σε ένα ίσιο πινέλο ή σε κάποιο πιο στρογγυλό. Για να εφαρμόσετε foundation γύρω από την περιοχή των ματιών, την περιοχή των φρυδιών ή για να εφαρμόσετε concealer, συνιστώ την χρήση πινέλου με μικρές τρίχες, ενώ για να εφαρμόσετε ένα παχύτερο foundation υψηλής κάλυψης, προτιμήστε ένα σφουγγάρι makeup το οποίο θα εφαρμόσετε με ταμποναριστές κινήσεις έτσι ώστε το αποτέλεσμα να φαίνεται φυσικό και όχι σαν μια “μάσκα” πάνω στο πρόσωπό σας».

Πινέλο fan: Το πινέλο αυτό πήρε το όνομα του από το σχήμα βεντάλιας, και έχει δύο βασικές λειτουργίες: απλώνει αποτελεσματικά το highlighter και διορθώνει τα λάθη στο μακιγιάζ. Οι  εξαιρετικά απαλές τρίχες του είναι ειδικά σχεδιασμένες για να απλώνουν διακριτικά και αριστοτεχνικά το highlighter στα ζυγωματικά και την μύτη, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να απομακρύνουν αποτελεσματικά όλα τα υπολείμματα πούδρας και να διορθώσουν τυχόν λάθη του μακιγιάζ.

Πινέλο concealer: Αυτό το μικρό χρηστικό πινέλο είναι ιδανικό για να εφαρμόζει το concealer με ακρίβεια κάτω από τα μάτια, δίπλα στην μύτη αλλά και πάνω από σημάδια που θέλετε να καλύπτετε. Επιλέξτε ένα με αντιβακτηριδιακή σύνθεση, ώστε να σας προστατεύσει από τυχόν μολύνσεις.

Πινέλα σκιάς ματιών: Υπάρχουν δύο πινέλα σκιάς ματιών που χρειάζεστε. Το ένα πρέπει να είναι αφράτο και μεσαίου μεγέθους ώστε να απλώνει την σκιά στο βλέφαρο αλλά και να τη σβήνει. Το δεύτερο πρέπει να είναι μικρότερο και πιο μυτερό στην άκρη και είναι κατάλληλο για να αναμιγνύει τις σκιές στην κόχη του ματιού.

Πινέλο eyeliner: Αν και υπάρχουν πολλά πινέλα για το eyeliner, το πιο πρακτικό είναι ένα extra λεπτό για να κάνει πολύ λεπτές και ακριβείς γραμμές.

Πινέλο για τα χείλη: Το πινέλο χειλιών βοηθάει να απλώνεται με ακρίβεια το κραγιόν σας και να έχετε άψογο αποτέλεσμα ειδικά στις πιο σκούρες αποχρώσεις.

THE BEAUTY TEAM