Ποια είναι τα μεγάλα «θέλω» της επιδερμίδας σας, αυτή τη στιγμή

poia-einai-ta-megala-thelo-tis-epidermidas-sas-auti-ti-stigmi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Λίγο πριν αποχαιρετήσετε το χειμώνα, δείτε τι ανάγκες έχει η επιδερμίδα σας για να αντέξει έναν ακόμη μήνα παγωνιάς.

Ο Φεβρουάριος  είναι ο πιο αναποφάσιστος μήνας της χρονιάς όσον αφορά την φροντίδα της επιδερμίδας σας. Αν και ημερολογιακά φλερτάρει με την άνοιξη, εντούτοις θερμομετρικά αποτελεί τον πιο κρύο μήνα του χειμώνα, συνεχίζοντας να απειλεί το δέρμα σας από επίμονη ξηρότητα και αφυδάτωση. Άραγε, τι θα σας συμβούλευε η επιδερμίδα σας -αν μπορούσε να μιλήσει-, για να την κρατήσετε αλώβητη απέναντι στα τελευταία «ψυχρά χτυπήματα» της εποχής; Στο πολύ ενδιαφέρον blog «Inspired By You», oι ειδικοί της Frezyderm, μιας αμιγώς ελληνικής εταιρείας σχεδιασμού και παραγωγής δερμοκαλλυντικών προϊόντων (με την εκρηκτική άνοδο του prestige και των πωλήσεών της τα τελευταία χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό), δίνουν τις καλύτερες συμβουλές προστασίας της επιδερμίδας σας βοηθώντας σας να την νιώσετε πιο ενυδατωμένη, βελούδινη και ελαστική από ποτέ:  
- Μην ξαναφορέσετε συνθετικά πουλόβερ: Ζεστά και χουχουλιάρικα, τα χειμερινά πουλόβερ θεωρούνται ως η πιο ανακουφιστική αίσθηση στο σώμα σας τις μέρες που ο υδράργυρος κάνει βουτιά. Όταν όμως τα φοράτε για πολλή ώρα ή βρίσκεστε σε ζεστούς χώρους, σας κάνουν να ιδρώνετε και να ασφυκτιάτε. Το αποτέλεσμα; Να ερεθίζεται το δέρμα σας, και συχνά να εμφανίζει έκζεμα. Γι’ αυτό, η επιδερμίδα σας ψηφίζει «layering» ασυζητητί,  δηλαδή τη λογική δηλαδή του ντυσίματος με πολλές στρώσεις, που μπορείτε να προσαρμόζετε στο σώμα σας ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Θυμηθείτε μόνο το εξής: το πρώτο εσωτερικό στρώμα που θα έρθει σε επαφή με το δέρμα σας, ας είναι βαμβακερό, ώστε να αποφύγετε τους ερεθισμούς.

- Καλός ο ζεστός καφές και η αχνιστή σοκολάτα, αλλά σας αφυδατώνουν: Τις κρύες μέρες του Φλεβάρη είναι αλήθεια πως η αίσθηση της δίψας μειώνεται, και συνήθως προτιμάτε να αντικαταστήσετε το νερό με αρκετές κούπες ζεστού καφέ ή ροφημάτων σοκολάτας με μπόλικη ζάχαρη, για να σας τονώσει μέσα στην παγωνιά. Όμως η καφεΐνη και η ζάχαρη προκαλούν κατακράτηση υγρών στο σώμα και δεν βοηθούν στη ενυδάτωσή του. Εννοείται πως αυτά τα σημάδια αφυδάτωσης αργά ή γρήγορα γίνονται ορατά και στο δέρμα σας, που αρχίζει να ξηραίνεται και να σκάει. Χωρίς να απαρνηθείτε τις κούπες αχνιστού καφέ ή του γλυκού κακάο, φροντίστε να πίνετε πολλά ποτήρια νερού μέσα στην ημέρα, ακόμη και όταν δεν διψάτε πραγματικά.

- Γυρίστε το νιπτήρα στο χλιαρό: Είναι πρωί Φλεβάρη και ετοιμάζεστε να πλύνετε το πρόσωπό σας πριν φύγετε για τη δουλειά. Από φόβο μήπως τρέξει παγωμένο νερό και το «κοκαλώσει», ανοίγετε τη βρύση στο ζεστό. Όμως, μάλλον δεν ξέρετε πως οι υψηλές θερμοκρασίες αφυδατώνουν πιο γρήγορα την επιδερμίδα σας, στερώντας της την φυσική υγρασία -κάτι που θα πληρώσετε ακριβά μέσα στη μέρα με μια μύτη που ξεφλουδίζει και ένα πρόσωπο που «σκάει». Η λύση; Ούτε κρύο, ούτε ζέστη, κυριολεκτικά. Προτιμήστε το χλιαρό νερό που εξισορροπεί την απαιτούμενη λιπαρότητα της επιδερμίδας και μετά, δεν ξεχνάτε τον απαραίτητο συνδυασμό ενυδατικής φροντίδας, με έναν ορό εμπλουτισμένο με υαλουρονικό οξύ και μια κρέμα που διατηρεί την ενυδάτωση, τη σύσφιξη και την ελαστικότητα της επιδερμίδας σας μέχρι αργά το βράδυ.

- Όχι άλλα ατμόλουτρα: Στην ίδια λογική κινείται και η συμβουλή της επιδερμίδας σας για τον καθαρισμό του προσώπου και του σώματός σας μέσα στη μπανιέρα. Όσο δελεαστικό και αν ακούγεται ένα λουτρό-σάουνα στο τέλος μιας κουραστικής και κρύας μέρας, κάτι τέτοιο μπορεί να ξηράνει ακόμα περισσότερο το δέρμα σας. Η απάντηση στο πρόβλημα είναι και πάλι το χλιαρό νερό αλλά και η σύντομη παραμονή στο ντους. Δέκα λεπτά αρκούν ώστε να βγείτε καθαρές και όχι αφυδατωμένες. Αμέσως μετά, και όσο το δέρμα σας είναι  νωπό, «κλειδώστε» όλη τη φυσική υγρασία απλώνοντας ένα πλούσιο ενυδατικό γαλάκτωμα, που ενισχύει τον δερματικό φραγμό και εξασφαλίζει πιο ενυδατωμένη επιδερμίδα, από την ώρα που θα πέσετε στο κρεβάτι μέχρι το επόμενο πρωί.

ΤΗΕ ΒΕΑUTY TEAM