Αυτές θα είναι οι μεγαλύτερες τάσεις περιποίησης προσώπου για την επόμενη δεκαετία

gunaika-prosopo-omorfia
ΤΡΙΤΗ, 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Οι πιο διάσημες beauty gurus του πλανήτη, προβλέπουν, αναλύουν και εξηγούν.

Καθώς η νέα δεκαετία ανατέλλει, η βιομηχανία της ομορφιάς υποχρεώνεται να ακολουθεί τη ροή, επειδή -απλά- οι ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας συνεχίζουν να εξελίσσονται, με τα πιο υπέροχα beauty stories να είναι αυτά που δεν έχουν ειπωθεί ακόμη.

Εδώ, οι «ιέρειες» της ομορφιάς, δηλαδή εκείνες οι γυναίκες που έχουν το χάρισμα να προβλέπουν τις τάσεις, και οι οποίες αποτελούν τις πιο επιδραστικές beauty bloggers/vloggers του πλανήτη, έχουν τις απαντήσεις.

Μάσκες προσώπου: «Ακούγεται περίεργη αυτή η μανία, αλλά έχει την εξήγησή της. Σε μια εποχή όπου όλα κινούνται σε ταχύτατους ρυθμούς, το να ξεκλέψετε λίγο χρόνο μέσα στη βδομάδα για να αφιερώσετε λίγη ώρα στον εαυτό σας μοιάζει δύσκολο. Αλλά εάν θέλετε να χτίσετε ένα “προφίλ” ομορφιάς που θα επιβιώσει στο μέλλον, δεν έχετε παρά να υιοθετήσετε τις έτοιμες μάσκες προσώπου: απλώνονται εύκολα και όταν τις αφαιρέσετε, φεύγουν μαζί σμήγμα και νεκρά κύτταρα, συσφίγγονται οι πόροι και η επιδερμίδα μένει καθαρή με ματ όψη».

- Alexia Inge

Επιδερμίδα σαν γυαλί, που ωστόσο δεν γυαλίζει: «Με αφετηρία την Κορέα και προορισμό χιλιάδες πρόσωπα σε όλο τον κόσμο, η νέα αυτή τάση είναι ίσως η πιο “καυτή” που κυκλοφορεί στο κόσμο των social beauty. Για να πετύχετε κι εσείς αυτή τη διαυγή όψη χρειάζεστε μόνο 3 βήματα: ξεκινήστε με τον απαραίτητο καθαρισμό, συνεχίστε με ήπια απολέπιση προσώπου και ολοκληρώστε με μια ευδατική κρέμα που θα δώσει αυτή την υγιή, φρέσκια, γυάλινη όψη στο δέρμα σας».

- Jaclyn Hill

Ο ορός της αλήθειας: «Τα άπειρα προϊόντα ομορφιάς που κάνουν λίγο απ’ όλα αλλά τίποτα συγκεκριμένο ανήκουν πια στο παρελθόν. Και τα social media το επιβεβαιώνουν περίτρανα με τα serum στοχευμένης δράσης να γίνονται το beauty viral των καιρών μας. Αυτές οι υπερσυμπυκνωμένες φόρμουλες οδηγούν τα ενεργά συστατικά τους εκεί που τα άλλα καλλυντικά δεν μπορούν να φτάσουν, βοηθώντας τις ενυδατικές κρέμες να γίνουν ακόμη πιο αποτελεσματικές. Είναι οι σούπερ ήρωες για την επιδερμίδα και ένα δυνατό trend στον κόσμο της ομορφιάς για την επόμενη δεκαετία».

- Nicole Guerriero

Όσο λιγότερο, τόσο καλύτερο: «Ο φυσικός τρόπος ζωής που κυριάρχησε την προηγούμενη δεκαετία, καθιερώνεται και στην περιποίηση της επιδερμίδας, ιδίως όσον αφορά στο μακιγιάζ. Η απλότητα είναι το παν, κάτι που μεταφράζεται σε κυριαρχία των γήινων, ουδέτερων τόνων. Και βέβαια, η μεγάλη τάση είναι το φυσικά “ηλιοκαμένο” look, χωρίς να εκτεθείτε στην ηλιακή ακτινοβολία, με κυρίαρχα προϊόντα αυτά που προσφέρουν ενσωματωμένη bronze κάλυψη».

- Lauren Curtis

THE BEAUTY TEAM