Τρεις τροφές που μας φτιάχνουν το κέφι

seskoulo
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Μήπως ξεχνάτε ότι η χαλαρή και καλή διάθεση είναι αυτή που ίσως μας τονώνει περισσότερο από κάθε τι, χαρίζοντάς μας μια όμορφη καθημερινότητα και ενισχύοντας τον οργανισμό μας; Μαζί με τον καλό ύπνο και την αποβολή άγχους, οι παρακάτω τροφές μπορούν να βοηθήσουν.

Σέσκουλο
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ, το οποίο έχει αποδειχτεί ισχυρός παράγοντας βελτίωσης της διάθεσής σας. Σύμφωνα, μάλιστα, με μελέτη του Πανεπιστημίου Υork και της ιατρικής σχολής Hull York Medical School, υπάρχει ισχυρή διασύνδεση μεταξύ των χαμηλών επιπέδων φυλλικού οξέος και της κατάθλιψης, γι’ αυτό προσθέστε λίγο σέσκουλο στις σαλάτες σας ή σοτάρετέ το με λίγο κρεμμύδι και σκόρδο για έξτρα γεύση.

Σπαράγγια
Τα σπαράγγια είναι μια ακόμη υγιεινή τροφή που αυξάνει τα επίπεδα του φυλλικού οξέος στον οργανισμό, βελτιώνοντας τη διάθεσή σας, ενώ περιέχουν και βιταμίνη C, η οποία συνδέεται με την ανακούφιση από μελαγχολία. Για να τα απολαύσετε, μπορείτε να τα ψήσετε σε ελαιόλαδο και να τους προσθέσετε καρυκεύματα και μυρωδικά. 

Μύδια
Το ιδιαίτερο αυτό θαλασσινό είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β12, απαραίτητη για τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος,που συμβάλλει στη δημιουργία της ουσίας S-αδενοσυλμεθειονίνης που ελέγχει τη διάθεση. Δοκιμάστε τα με σκορδοβούτυρο, αλλά να είστε προσεκτικοί στην κατανάλωσή τους, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νάτριο.