Έτσι θα απαλλαγείτε από την ψαλίδα μια για πάντα

etsi-tha-apallageite-apo-tin-psalida-mia-gia-panta
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Οι επαγγελματικές συμβουλές πρόληψης και θεραπείας του μεγαλύτερου εφιάλτη των μαλλιών σας.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εχθρός της εικόνας σας από το σπάσιμο στις άκρες των μαλλιών σας. Και αν δεν το έχετε ήδη αντιληφθεί, ρίξτε μια ματιά στον καθρέφτη. Τι θα δείτε εκεί; Έντονη ξηρότητα και θαμπάδα από τη μέση και πάνω, σφοδρή ψαλίδα από τις άκρες μέχρι το μέση -σε κάθε τούφα των μαλλιών σας. «Αυτό δεν είναι ένα τυχαίο σύμπτωμα λόγω υγρασίας ή άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων, αλλά μια ασθένεια των τριχών της κεφαλής κατά την οποία οι άκρες τους σχίζονται στα δύο και δεν αναπτύσσονται άλλο», λέει ο Nicky Clarke, ένας από τους πιο γνωστούς κομμωτές των «κόκκινων χαλιών» του Χόλιγουντ, επί δεκαετίες. «Μόλις εκτεθεί στον αέρα η εσωτερική δομή των μαλλιών, τότε εξασθενεί, αφυδατώνεται και καταστρέφεται, προκαλώντας πλήρη διάσπαση των άκρων της τρίχας», εξηγεί ο Clarke, και προσθέτει: «Η μόνη αποδεδειγμένη μέθοδος για να εξαφανίσετε την ψαλίδα είναι να κόψετε μεγάλο μέρος του μήκους των μαλλιών σας, αλλά υπάρχουν μερικές τεχνικές πρόληψης και αποκατάστασης του σπασίματος, πριν αυτό εξαπλωθεί».

Το σωστό χτένισμα: «Κάτι τόσο απλό όσο το σωστό χτένισμα των μαλλιών σας μπορεί να θωρακίσει την τρίχα από σπάσιμο. Προτιμήστε μια βούρτσα με φυσικές τρίχες αγριογούρουνου και φυσικές κοκάλινες ή ξύλινες χτένες με αραιά δόντια, φροντίζοντας να χτενίζετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο και αφού έχετε εφαρμόσει conditioner, ώστε να μην δημιουργούν κόμπους», λέει ο κομμωτής, και συνεχίζει: «Όταν επιθυμείτε να χτενίσετε τα μαλλιά σας στο μέσον της ημέρας, φροντίστε να έχετε στην τσάντα σας ένα σπρέι ενυδάτωσης μαλλιών κατά της ψαλίδας και του φριζαρίσματος, το οποίο θα απλώνετε στις άκρες. Μετά, χτενίστε ήπια από τις ρίζες προς τις άκρες».

Η συστηματική ενυδάτωση: Όπως ακριβώς η επιδερμίδα σας, έτσι και τα μαλλιά σας έχουν ανάγκη διαρκούς ενυδάτωσης. «Αμέσως μετά το λούσιμο χρησιμοποιείτε μια μαλακτική κρέμα ενυδάτωσης με ειδική σύνθεση κατά της εμφάνισης ψαλίδας, δείχνοντας προτίμηση σε κάποια που να περιέχει υαλουρονικό οξύ, αλόη και πρωτεΐνες βρώμης για εντατική ενυδάτωση σε βάθος και αποκατάσταση των επιπέδων υγρασία στο εσωτερικό της τρίχας», συμβουλεύει ο Clarke.

Η κατάλληλη μάσκα: Ο κομμωτής συστήνει μια μάσκα μαλλιών κατά της ψαλίδας την οποία μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας με αυγά και αμυγδαλέλαιο, εφαρμόζοντάς την μια φορά την εβδομάδα σε τακτική βάση. «Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και απαραίτητα λιπαρά οξέα που βοηθούν στην αντιμετώπιση της ψαλίδας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση των θυλάκων των τριχών και καθιστώντας τις πιο ανθεκτικές στο σπάσιμο και το φριζάρισμα. Επιπλέον το αμυγδαλέλαιο θα κάνει τα μαλλιά σας πιο λεία, μειώνοντας το μπλέξιμο των τριχών μεταξύ τους», λέει ο Clarke. Η συνταγή είναι απλή: χτυπήστε ελαφρά δυο αυγά με δυο κουταλάκια του γλυκού αμυγδαλέλαιο και εφαρμόστε το μείγμα σε νωπά μαλλιά. Αφήστε για 20 λεπτά και μετά λουστείτε κανονικά.

Οι σωτήριες επισκέψεις στο κομμωτήριο: Εμπιστευτείτε τον κομμωτή σας για να καταπολεμήσετε την  ψαλίδα μαλλιών και μη φοβάστε να τα κουρεύετε στις άκρες κάθε έξι με οχτώ εβδομάδες -οι τρίχες μακραίνουν περίπου 1 με 3 εκατοστά το μήνα. Χάρη στο συχνό ψαλίδισμα των σπασμένων άκρων από τα χέρια ενός ειδικού, θα έχετε μόνιμα πλούσια και πιο υγιή μαλλιά. Στα κομμωτήρια έχει κυκλοφορήσει τον τελευταίο καιρό μια θεραπεία Botox ή αλλιώς κλειδώματος της κερατίνης μέσα στην τρίχα, ώστε να μην δημιουργείται ψαλίδα στα μαλλιά.

Αποφύγετε τη θερμότητα: «Το πιστολάκι και το σίδερο ισιώματος είναι ένας πολύ βασικός λόγος που αφυδατώνονται τα μαλλιά σας έντονα, φθείροντας και αποδυναμώνοντας την κερατίνη -μια ινώδη δομική πρωτεΐνη που αποτελεί το βασικό συστατικό της τρίχας, η οποία την καθιστά εξαιρετικά ανθεκτική στο σπάσιμο και την ψαλίδα», τονίζει ο κομμωτής και συμβουλεύει: «Αποφύγετε αυτές τις συσκευές όσο το δυνατόν ή, ακόμη καλύτερα, επιλέξτε σεσουάρ και ισιωτικά εργαλεία εξελιγμένης τεχνολογίας με υπέρυθρες ακτίνες και κεραμικά υλικά».

THE BEAUTY TEAM