Πόσο λάθος απλώνετε το makeup σας μέχρι τώρα;

ugro-make-up-gunaika-matia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Μια ειδικός εξηγεί τα μικρά μυστικά που θα κάνουν την εφαρμογή της βάσης του μακιγιάζ σας να αποκτήσει σωστά θεμέλια.

Όταν μιλάμε για μακιγιάζ με τέλειο αποτέλεσμα, τα πάντα στηρίζονται στη βάση -το θεμελιώδες προϊόν για μια άψογη εικόνα του προσώπου σας από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Αλλά, όπως λέει η Chantel Rahme, μια διάσημη Αυστραλιανή makeup expert και σύμβουλος της MAC Cosmetics, μόνο το 15% των γυναικών καταφέρνουν να επιλέξουν τη σωστή απόχρωση και υφή που ταιριάζει ιδανικά στον φυσικό τόνο αλλά και στον τύπο της επιδερμίδας τους. «Και η επιλογή χρώματος ή υφής είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ», λέει η Rahme και συνεχίζει: «Από τις ημιδιαφανείς κρέμες μέχρι τις πούδρες σε σκόνη, υπάρχουν αμέτρητοι τύποι βάσεων μακιγιάζ, όπου κάθε μια ανταποκρίνεται πολύ διαφορετικά στην επιδερμίδα σας. Τόσο όσον αφορά στον τύπο της επιδερμίδας όσο και με τον λάθος τρόπο εφαρμογής τους». Η διάσημη makeup artist σας βοηθά να κάνετε τις κατάλληλες επιλογές.

- Η κατάλληλη υφή: Να, ένας πολύ δύσκολος γρίφος. Yγρό, compact ή mineral foundation; Η Rahme εξηγεί: «Όταν μια βάση που περιέχει έλαια έρθει σε επαφή με ένα λιπαρό δέρμα, οδηγεί γρήγορα το μακιγιάζ σε κατάρρευση. Επιλέγοντας ένα υγρό oil-free προϊόν βάσης με μια μικρή ποσότητα ελαφριάς σιλικόνης στη σύνθεσή του, βοηθάτε τις χρωστικές ουσίες να μένουν συμπαγείς, αλλά χωρίς να φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας», και προσθέτει: «Για μια γρήγορη ανανέωση του μακιγιάζ στο μέσον της ημέρας, προμηθευτείτε ένα εύχρηστο προϊόν σε μορφή συμπιεσμένης πούδρας με διοξείδιο του πυριτίου -το στερεό ισοδύναμο σιλικόνης». Εάν ανήκετε στην κατηγορία γυναικών με ευαίσθητο δέρμα, οι βάσεις με ορυκτά είναι ιδανικά για εσάς. Επιλέξτε μια βάση που περιέχει καταπραϋντικά συστατικά όπως ο ψευδάργυρος και είναι απαλλαγμένο από ερεθιστικούς παράγοντες, όπως άρωμα και συντηρητικά. «Οι βάσεις με minerals, είναι ιδανικά για να καλύπτουν σπασμένα τριχοειδή αγγεία, κοκκινίλες και δυσχρωμίες», λέει η ειδικός.

 - Η ιδανική απόχρωση: «Η βάση του μακιγιάζ αποτελεί το ήμισυ του παντός για ένα τέλειο μακιγιάζ. Πρωτίστως, πρέπει να εξομοιώνει τους χρωματικούς τόνους του προσώπου σας, να δίνει λάμψη στο μουντό δέρμα, να κάνει τα σπυράκια και τα σημάδια λιγότερο έντονα και να προετοιμάζει την επιδερμίδα για μια άριστη εφαρμογή των υπολοίπων προϊόντων μακιγιάζ, με τελικό στόχο να προάγει το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας και όχι να το αλλάζει», λέει η Rahme και συμβουλεύει: «Αν έχετε ανοιχτές αποχρώσεις προσπαθήστε να βρείτε την ακριβή απόχρωση του δέρματός σας και την κάνουμε λίγο πιο σκούρα ή λίγο πιο χρωματιστή –πάντα, χωρίς υπερβολές. Για τις πιο σκούρες αποχρώσεις δέρματος φροντίστε να ταιριάξετε το χρώμα της βάσης με την ακριβή απόχρωση του δέρματος. Αν το σκουρύνετε περισσότερο θα έχετε ένα πολύ μουντό αποτέλεσμα χωρίς φρεσκάδα και λάμψη». Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να απευθυνθείτε σε μια ειδικό για να σας βοηθήσει να επιλέξετε την κατάλληλη απόχρωση foundation, η Rahme συστήνει τα εξής δημοφιλή apps, που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν στο κινητό σας: Makeup Genius, Mary Kay Virtual Makeover και YouCam Makeup. Αυτές οι 3 εξαιρετικά πρωτοποριακές εφαρμογές, σας βοηθούν να ανακαλύψετε την κατάλληλη φόρμουλα βάσης του μακιγιάζ σύμφωνα με τον τύπο της επιδερμίδας σας, απλά σκανάροντας με την οθόνη του κινητού σας την επιδερμίδα σας. Μερικά δευτερόλεπτα μετά, σας δίνονται όλες οι πιθανές λύσεις για τις χρωματικές προτάσεις που σας κολακεύουν περισσότερο.

- Η σωστή εφαρμογή: Διαφορετικοί τύποι βάσης απαιτούν αντίστοιχες στρατηγικές εφαρμογής. Μάθετε, λοιπόν, να δουλεύετε σωστά το πινέλο, το σφουγγαράκι και τα δάχτυλά σας, με τη βοήθεια της Rahme:  «Όταν πρόκειται για ημιδιάφανες υφές και BB κρέμες, ο ιδανικός τρόπος είναι τις απλώνετε με τα δάχτυλα εκτελώντας ήπιες κυκλικές κινήσεις. Ξεκινήστε από τη μέση του προσώπου -γύρω από τα μάγουλα- και με κυκλικές κινήσεις απλώστε προς τα άκρα του προσώπου. Απ’ την άλλη, οι υγρές υφές και οι βάσεις σε μορφή mousse μους ή οι κρεμώδεις είναι οι πιο βολικές, επειδή απλώνονται πιο εύκολα με ένα πινελάκι από συνθετικές τρίχες, οι οποίες σε αντίθεση με τις φυσικές διαχέουν πιο ομοιόμορφα το προϊόν. Όταν πρόκειται για βάση μακιγιάζ σε μορφή stick, απλώστε κατευθείαν επάνω στα σημεία της επιδερμίδας που χρειάζονται επιπλέον κάλυψη και τελειοποιείστε το φινίρισμα με ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ».Σε κάθε περίπτωση, και με σκοπό να μην ρίξετε υπερβολική ποσότητα βάσης από το κανονικό, η ειδικός συνιστά να χρησιμοποιήστε ένα χνουδωτό πινέλο και να σαρώσετε με ένα ημιδιάφανο foundation σε μορφή πούδρας γύρω από τη ζώνη «Τ», αφήνοντας τα μάγουλα ελεύθερα ώστε να βγάζουν περισσότερη λάμψη. Εκεί που θα δείτε ότι απαιτείται περισσότερη κάλυψη σε συγκεκριμένα σημεία, προσθέστε άλλη μια στρώση από το κατάλληλο προϊόν βάσης. 

THE BEAUTY TEAM