Οι ρομαντικές διατροφικές επιλογές που ταιριάζουν στην ημέρα

tiganites-proino-kardia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ό,τι κι αν κανονίσετε για την σημερινή γιορτή του έρωτα, δεν θα είναι ολοκληρωμένο αν δεν περιλαμβάνει φαγητό. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι το κλισέ ρομαντικό δείπνο με τα κεριά και τον Marvin Gaye να ακούγεται σε βάθος, σε ημίφως, αλλά ένα όμορφο και έξυπνο γεύμα, που θα σας φτιάξει τη διάθεση και θα σας κρατήσει χορτάτους για την… συνέχεια. Πάρτε ιδέες!

Αντί φέτος να ξοδέψετε χρήματα σε δώρα, ταξίδια και εξόδους, απομακρυνθείτε από το εμπορευματοποιημένο κομμάτι της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου και κρατήστε το βασικό: τον ρομαντισμό και την έκφραση αγάπης και φροντίδας. Συνοδέψτε τα με ένα καλό φαγητό, με ρομαντικές λεπτομέρειες και ζήστε τη σημερινή ημέρα οικονομικά, χωρίς εκπτώσεις στο ρομάντζο.

Ξεκινήστε από το πρωινό. Χρησιμοποιήστε τσέρκι σε σχήμα καρδιάς για να δώσετε τα ανάλογα σχήματα στα αυγά ή τις τηγανίτες σας και απολαύστε μαζί τον καφέ σας. Τι καλύτερο να ξεκινήσει η ημέρα με τέτοια διάθεση και με ένα καλό και χορταστικό γεύμα;

Πριν φύγετε για τη δουλειά, ετοιμάστε του/της κολατσιό. Αυτό από μόνο του είναι μια ρομαντική κίνηση. Οι πιο… μερακλήδες, κόψτε το ψωμί του τοστ σε σχήμα καρδιάς για μια ευχάριστη έκπληξη.

Για το βραδινό σας γεύμα, στραφείτε στη σίγουρη και αφροδισιακή λύση των θαλασσινών. Αξιοποιήστε τα και ως ορεκτικό και ως κυρίως. Χρησιμοποιήστε γαρίδες, φτιάξτε μια μακαρονάδα με θαλασσινά, βάλτε μύδια και στρείδια στο… κόλπο.

Αν τα θαλασσινά δεν είναι του γούστου σας, κρατήστε τις γεύσεις σας απλές όπως μια μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα ή μια πίτσα και σαλάτα, φροντίζοντας πάντα να τους δίνετε ένα όμορφο σχήμα ή να προσθέτετε ρομαντικές λεπτομέρειες.

Ό,τι κι αν κάνετε, μην ξεχάσετε το κρασί! Μόνο το άρωμά του αρκεί για να προκαλέσει το έτερον ήμισυ, αφού το άρωμά του στην ουσία αντιγράφει τις φερομόνες, χημικές ουσίες που εντοπίζονται στο δέρμα και τις τρίχες και συνδέονται με τη σεξουαλική συμπεριφορά.

..