4 detox-baths που μπορείτε να απολαύσετε βυθισμένη σε νιρβάνα

4-detox-baths-pou-mporeite-na-apolausete-buthismeni-se-nirbana-detox-baths-pou-mporeite-na-apolausete-buthismeni-se-nirbana
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Θεωρήστε τα σαν μια αισθαντική περιπέτεια στα μονοπάτια της χειροπιαστής ευεξίας (επίσης, καταπολεμούν τους επικίνδυνους ιούς).

Το ξέρατε ότι ένα μπάνιο αποτοξίνωσης θεωρείται ο πιο φυσικός και απλός τρόπος για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα σας; Και μπορεί σύμφωνα με τους ειδικούς της κλασικής ή εναλλακτικής ιατρικής, η πιο αποτελεσματική αποτοξίνωση του οργανισμού να επιτυγχάνεται με ένα κατάλληλο διατροφικό πλάνο όπου συμπεριλαμβάνει κατά βάση «καθαρές», μη επεξεργασμένες τροφές και άφθονα φρούτα και λαχανικά, εντούτοις αυτή η μέθοδος είναι σχετικά δύσκολη να εφαρμοστεί -ειδικά από άτομα που εργάζονται πολλές ώρες και που δεν έχουν την άνεση και το χρόνο να δημιουργήσουν ένα πλήρες αντιοξειδωτικό «μενού».

Γιατί τα λουτρά αποτοξίνωσης είναι πιο δραστικά από μια detox δίαιτα: Επειδή δεν απαιτούν καμία δυσκολία προετοιμασίας, και, κυρίως, είναι απολαυστικά, αισθαντικά και χαλαρωτικά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γεμίσετε τη μπανιέρα σας με νερό και να προσθέσετε άλατα, αιθέρια έλαια, χυμούς φρούτων ή άλλα απλά υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας, και να βυθιστείτε σε ένα μακάριο λουτρό γαλήνης και ευεξίας στο τέλος κάθε κουραστικής μέρας. Και όπως αναφέρουν δεκάδες επιστημονικές μελέτες, τα συχνά λουτρά αποτοξίνωσης, θωρακίζουν τον οργανισμό από κρυολογήματα και ιώσεις.

 Τι σημαίνει αποτοξίνωση; Ο Dr. Josh Axe, ένας δημοφιλής Αμερικανός φυσίατρος, επαγγελματίας χειροπράκτης, κλινικός διαιτολόγος και επιτυχημένος συγγραφέας, εξηγεί: «Με τον όρο αποτοξίνωση εννοούμε την εξουδετέρωση, και στη συνέχεια την αποβολή των τοξινών που εισέρχονται καθημερινά στο σώμα είτε από τον αέρα που αναπνέουμε, τα υγρά που πίνουμε και τις τροφές που καταναλώνουμε, είτε από ό,τι απλώνουμε στο δέρμα μας -μακιγιάζ, καλλυντικά, αρώματα, σαπούνια, σαμπουάν κλπ.). Υπάρχουν επίσης και τοξίνες οι οποίες δημιουργούνται ενδογενώς στον οργανισμό, ως αποτέλεσμα μεταβολικών διεργασιών που συμβαίνουν στο σώμα, αλλά και από τις ορμόνες που εκκρίνει ο εγκέφαλος σε περιόδους στρες ή επαναλαμβανόμενες στιγμές θλίψης, ζήλιας, θυμού κλπ.».

Όπως αναφέρει ο Dr. Axe στα βιβλία του, «...ακόμη και αν η διατροφή σας είναι υγιεινή, δεν καπνίζετε, δεν καταναλώνετε υπερβολικό αλκοόλ και δεν είστε εμμονική με τη χρήση καλλυντικών, υπάρχουν εκείνες οι ενδογενείς τοξίνες που μπορούν να καταστρέψουν το δέρμα, τους μυς και τις αρθρώσεις σας, οδηγώντας την υγεία και την εικόνα σας σε φθορά και πρόωρη γήρανση. Σταδιακά, η τοξίνωση προχωρά στο ανοσοποιητικό σύστημα αφήνοντας τον οργανισμό σας εντελώς απροστάτευτο σε επικίνδυνους ιούς».

Ο Dr. Josh Axe προτείνει τις 4 παρακάτω απλές «συνταγές» αποτοξίνωσης, που μπορείτε να απολαύσετε στο μπάνιο σας, οδηγώντας τις αισθήσεις σας (και τις ορμόνες σας) να χαλαρώσουν και να αποβάλλουν με μεγαλύτερη ευκολία τις επικίνδυνες τοξίνες.

Αποτοξίνωση με άλατα:

- 1/4 φλιτζανιού θαλασσινό αλάτι, ή ακόμη καλύτερα, αλάτι Ιμαλαΐων

- 1/4  φλιτζανιού άλατα Epsom

- 1/3 φλιτζανιού μηλόξιδο

- 1/4  φλιτζανιού μαγειρική σόδα

- 10 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο

Ζεστάνετε ένα μπολ νερού ρίχνοντας μέσα όλα τα υλικά πλην των αιθέριων ελαίων. Μετά, ρίξτε το μπολ μέσα σε μπανιέρα με νερό σε θερμοκρασία σώματος, ανακατέψτε ελαφρώς και προσθέστε το αιθέριο έλαιο. Απολαύστε για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Αποτοξίνωση με άργιλο:

- 1/2  φλιτζάνι άργιλου μπεντονίτη

- 1/2  φλιτζάνι άλατα Epsom

- 10 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο

Αρχίστε με τη διάλυση των αλάτων Epsom σε ζεστό νερό. Παράλληλα, σε ένα άλλο μπολ με ζεστό νερό, ρίχνετε λίγο-λίγο τη σκόνη του άργιλου μπεντονίτη ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής πάστα, την οποία ρίχνετε στη μπανιέρα. Τέλος, προσθέστε τα αιθέρια έλαια και απολαύστε για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Αποτοξίνωση με γκρέιπφρουτ και τζίντζερ:

- 1/2  φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι, ή ακόμη καλύτερα, αλάτι Ιμαλαΐων

- 1/2  φλιτζάνι άλατα Epsom

- 1 κουταλιά σούπας μαγειρική σόδα

- 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου γκρέιπφρουτ

- 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου τζίντζερ

Τοποθετήστε όλα τα υλικά ταυτόχρονα στην μπανιέρα και απολαύστε για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Αποτοξίνωση με πλιγούρι:

- 1/2 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι

- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη πιπερόριζα

- 1/4 φλιτζανιού μηλόξιδο

- 1/2 φλιτζάνι έλαιο καρύδας

- 1/3 φλιτζάνι βρώμη

Ρίξτε όλα τα συστατικά στο λουτρό σας και απολαύστε για τουλάχιστον 20 λεπτά.

THE BEAUTY TEAM