4 συμβουλές μακιγιάζ για όταν έχετε ξενυχτήσει

4-lampres-sumboules-makigiaz-gia-tis-aupnes-lampres-sumboules-makigiaz-gia-tis-aupnes
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Άθελα ή θελημένα ξενυχτισμένες, εδώ θα βρείτε τις λύσεις για ένα πρωινό πρόσωπο που θα δείχνει σα να έχει βιώσει το ιδανικό beauty sleep.

Κάθε νέα και δραστήρια γυναίκα που βιώνει την κοινωνική και επαγγελματική καταξίωσή της στο έπακρο, βρίσκεται πάντα αντιμέτωπη με ένα σημαντικό πρόβλημα στο τέλος της ημέρας: λιγότερος -έως και καθόλου- ύπνος. Και πώς μεταφράζεται αυτό το επόμενο πρωί μπροστά στον καθρέφτη; Θαμπό και ξηρό δέρμα, σακούλες κάτω απ’ τα μάτια, και τρομακτικά έντονες ρυτίδες έκφρασης. Πώς μπορεί αυτό το ...μη αναγνωρίσιμο πρόσωπο να μεταμορφωθεί μέσα σε λίγα λεπτά σε ό,τι πιο φρέσκο και ζωηρό σα να μην πέρασε μια άυπνη νύχτα;

Ο Pat McGrath, creative director της εταιρείας P&G, αλλά και βασικός makeup artist σε επιδείξεις μόδας των οίκων Gucci, Dolce & Gabbana, Prada και Balenciag, έχει τις λύσεις. Αλλά, πριν, τονίζει τα εξής:

«Σε όποια ηλικία και αν βρίσκεστε, η πρόσκαιρη ή μόνιμη στέρηση ύπνου επηρεάζει την ανάπτυξη της παραγωγής κολλαγόνου, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την ενυδάτωση και την υφή του δέρματος –ακόμη και μέσα σε μια νύχτα! Και αυτό, συνοδεύεται από μια σειρά ποικίλων φλεγμονωδών συμπτωμάτων, όπως οι εκδηλώσεις ακμής, το έκζεμα, η ψωρίαση και διάφορες άλλες δερματικές παθήσεις». Πώς μια απλή ρουτίνα ομορφιάς μπορεί να σπάσει αυτή την άσχημη εικόνα του ξενυχτισμένου ή διαρκώς άυπνου προσώπου σας; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να έχετε κατά νου, σύμφωνα με τις συμβουλές του McGrath:

 - Πάνω απ’ όλα, βαθιά ενυδάτωση: Ακόμη και όταν δεν ξέρει κάποιος πως δεν κοιμάστε καλά τα βράδια, το δέρμα σας αποκαλύπτει ορατά το πρόβλημά σας. Όταν έχετε σημαντικές απώλειες ωρών ύπνου τον ύπνο σας, το δέρμα χάνει όλη τη φυσική του υγρασία, η οποία βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων κατά τη διάρκεια της νύχτας. Γι’ αυτό, πριν από οποιαδήποτε εφαρμογή προϊόντων μακιγιάζ, ενυδατώστε εντατικά την επιδερμίδα του προσώπου με μια κρέμα ειδικά για τις ανάγκες της επιδερμίδας σας (ξηρή, μικτή, λιπαρή, κατά της γήρανσης κλπ.). Έτσι, όχι μόνο θα έχετε προσφέρει μια αναζωογονητική θρέψη στο δέρμα σας, αλλά επιπλέον, το μακιγιάζ που θα απλώσετε στη συνέχεια, θα φαίνεται πιο ομοιόμορφο και φωτεινό.  

- Ξεχάστε το foundation: Ναι, σωστά διαβάζετε. Η εφαρμογή μιας βαριάς βάσης στο ήδη ταλαιπωρημένο δέρμα σας θα κάνει περισσότερο κακό στην εικόνα σας. Αφήστε το λοιπόν να αναπνεύσει, επιλέγοντας ένα φον ντε τεν με ανάλαφρη υφή και σύνθεση εμπλουτισμένη με υαλουρονικό οξύ, που χαρίζει πρόσθετη ενυδάτωση συνδυαστικά με τέλεια κάλυψη των ατελειών και προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

- Πώς θα αφαιρέστε μαύρους κύκλους και πρήξιμο: Η έλλειψη ύπνου σημαίνει σχεδόν αυτόματα, εμφάνιση μαύρων κύκλων και οιδήματος κάτω από τα μάτια. Αυτή η δραματικά σκοτεινή και κουρασμένη όψη μπορεί να μειωθεί σημαντικά με την εφαρμογή concealer, που επιτυγχάνει μείωση των λεπτών γραμμών δίνοντας στο λεπτό δέρμα κάτω από τα μάτια έναν ομοιόμορφο τόνο. Κατόπιν, για να «ανοίξετε» το βλέμμα σας, εφαρμόστε στο εσωτερικό κάτω βλέφαρο ανοιχτά χρώματα που αιχμαλωτίζουν το φως. Χρησιμοποιήστε τις πιο σκούρες αποχρώσεις στην εξωτερική γωνία των ματιών για πιο ξεκούραστα και γοητευτικά μάτια.

- Προσθέστε χρώμα υγείας στην όψη σας: Όταν η έλλειψη ύπνου έχει μετατρέψει τον φυσικό τόνο της επιδερμίδας σας σε κάτι θαμπό, ωχρό και απροσδιόριστα ασθενικό, το μόνο που μπορεί να αντιστρέψει αυτή την εικόνα είναι η -έστω και πλασματική- τόνωση της υγιούς όψης. Είτε έχετε ανοιχτή απόχρωση δέρματος είτε πιο σταρένια, τα ροζ ζυγωματικά αυτομάτως παραπέμπουν σε μια πιο νεανική και υγιή όψη. Για να τη αναδείξετε ακόμη περισσότερο, προτιμήστε ένα ρουζ με κρεμώδη υφή επειδή απλώνεται  ευκολότερα και χαρίζει πιο φυσικό αποτέλεσμα. Ξεκινήστε την εφαρμογή σχεδόν δυο δάχτυλα δεξιά και αριστερά από τη μύτη και απλώστε το ομοιόμορφα με τα δάχτυλα έως την κορυφή των μάγουλών σας, σβήνοντας όσο προχωράτε προς τα πάνω –στο όριο των κροτάφων.

THE BEAUTY TEAM