Τι θα δούμε στο 27o επεισόδιο του Inside CHANEL, με τίτλο Gabrielle Chanel & The Arts;

01chanelandthearts1ld
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ανακαλύψτε τη σχέση της Coco με την τέχνη της υψηλής αισθητικής, σε μια σειρά από βίντεο εμπνευσμένα από τις δημιουργίες της αιώνιας αρχιέρειας της μόδας.

Αυτό το μήνα, μέσα από το προσωπικό διαδικτυακό κανάλι του οίκου -Inside Chanel- θα ξεκινήσει μια νέα σειρά επεισοδίων, που θα διερευνήσουν τη σχέση που είχε η Gabriel Chanel με τον κόσμο των τεχνών την εποχή που η ίδια θριάμβευε με τις επαναστατικές κολεξιόν της. Μέσα από τις φιλίες της με καλλιτέχνες στο Παρίσι και την ενεργή συμμετοχή της σε πολιτιστικά κινήματα της εποχής, η τέχνη έγινε μέρος της καθημερινής της ζωής επηρεάζοντας βαθιά την έμπνευσή της πάνω στα ρούχα που σχεδίαζε.

Στο επεισόδιο Νο 27 της κινηματογραφικής εξιστόρησης της ζωής της «Coco», η κάμερα βουτά στους δημιουργικούς δεσμούς που ανέπτυξε με τον κόσμο της τέχνης και την εσωτερική αναταραχή που της δημιούργησε. Οι συναντήσεις της Chanel με διάφορους -επώνυμους και ανώνυμους- καλλιτέχνες της Avant-garde και της Art Deco έδωσαν στην σχεδιάστρια την ευκαιρία να εφαρμόσει αυτές τις πρωτοποριακές καλλιτεχνικές αρχές στις δικές της δημιουργίες, αναπτύσσοντας μια ριζοσπαστική προσέγγιση στη μόδα με εμφανή επιθυμία να διαταράξει τους κώδικες δεοντολογίας, τους περιορισμούς και την χειραφέτηση που ίσχυε μέχρι εκείνη την εποχή στην γυναικεία έκφραση.

Το επεισόδιο Νο 27 με τίτλο «Gabrielle Chanel and Τhe Arts» θα βγει στον αέρα στις 24 Φεβρουαρίου, και θα είναι το πρώτο από μια σειρά τεσσάρων επερχόμενων επεισοδίων, τα οποία εξιστορούν τη σχέση της Chanel με τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τον χορό και τη μουσική,  σκιαγραφώντας το πορτρέτο μιας γυναίκας που διαδραμάτισε εξαιρετικά σημαντικό ρόλο σε μια απίστευτη πολιτισμική επανάσταση.

Μέχρι τότε, μπείτε στο Inside Chanel και εξερευνήστε όλα τα προηγούμενα επεισόδια -από το Νο1 έως το Νο 26-, τα οποία θα έπρεπε να διδάσκονται ως βασική ύλη στην Ιστορία της Τέχνης.

THE BEAUTY TEAM