3 αλλαγές στη ρουτίνα ομορφιάς σας που πρέπει να συμβούν εδώ και τώρα

3-allages-sti-routina-omorfias-sas-pou-prepei-na-sumboun-edo-kai-tora-allages-sti-routina-omorfias-sas-pou-prepei-na-sumboun-edo-kai-tora
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Θέλετε να δείτε άμεση βελτίωση της επιδερμίδας σας; Η επιστήμη εξηγεί ποια καλλυντικά πετάτε, ποια αλλάζετε και ποια πρέπει να προσθέσετε.

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν χρησιμοποιείτε το σωστό καθαριστικό ή τόνερ για το δέρμα σας; Έχετε σκεφτεί ποτέ δεύτερη φορά αν αυτό που απλώνετε στο πρόσωπό σας μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει περισσότερο κακό από καλό; Η κατανόηση των αναγκών της επιδερμίδας σας και της κατάλληλης φροντίδας είναι μια αργή και σταθερή διαδικασία, αλλά εδώ, έχουμε τρεις σημαντικές αλλαγές που πρέπει να κάνετε από σήμερα κιόλας, αν θέλετε να έχετε ένα πρόσωπο υγιές και λαμπερό για πάντα. H Dr. Sam Bunting, διάσημη δερματολόγος στο Λονδίνο και δημιουργός της σειράς δερμοκαλλυντικών προϊόντων Dr. Sam’s, συμβουλεύει.

Αλλάξτε εδώ και τώρα τα προϊόντα καθαρισμού με SLS με εκείνα που δεν το περιέχουν: Για να απαντήσουμε στο ερώτημα γιατί πρέπει να αποφεύγετε το SLS ή όχι, ξεκινάμε από το τι είναι SLS: το Sodium Lauryl Sulfate (λαουροθειϊκό νάτριο) είναι ένα συνθετικό παράγωγο του πετρελαίου που δημιουργεί πλούσιο αφρό στα σαμπουάν και τα καθαριστικά προσώπου. Χάρη στο φθηνό κόστος παραγωγής του, σχεδόν το σύνολο της βιομηχανίας καλλυντικών το ενσωματώνει στα προϊόντα της, ώστε να δημιουργείται πλούσιος αφρός κατά την εφαρμογή (επίσης, είναι πολύ δραστικό καθαριστικό και αποτελεσματικό στην αφαίρεση λεκέδων από ρούχα και άλλες οικιακές επιφάνειες, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται ευρέως στα απορρυπαντικά). Η Dr. Bunting εξηγεί τους λόγους για τους οποίους το SLS αποτελεί τον Νο1 ένοχο για δερματικούς ερεθισμούς -και όχι μόνο. «Αν υποφέρετε από πιτυρίδα, δερματίτιδες, στοματικά έλκη ή άλλες παθήσεις του δέρματος, πιθανότατα ευθύνεται στο λαουροθειϊκό νάτριο, αφού τα μόριά του μπορούν με ευκολία να εισχωρήσουν στις μεμβράνες των κυττάρων του δέρματος και με τη βοήθειά του να συμπαρασύρει και άλλες τοξικές χημικές ουσίες μέσα στο σώμα. To SLS έχει επίσης τη θλιβερή παρενέργεια της απογύμνωσης του δέρματος από τα πολύ απαραίτητα φυσικά έλαια, αφήνοντας το φράγμα υγρασίας ανοιχτό σε μολύνσεις και υπερδιέγερση παραγωγής σμήγματος», τονίζει η Dr. Bunting.

Αλλάξτε εδώ και τώρα τα τόνερ με αλκοόλ με εκείνα που δεν το περιέχουν: «Η αποφυγή μια τονωτικής λοσιόν που περιέχει αλκοόλ είναι απλά μια έξυπνη επιλογή», λέει η Dr. Bunting και εξηγεί: «Η ύπαρξη ισοπροπυλικής, SD και βενζυλικής αλκοόλης στα προϊόντα τόνωσης της επιδερμίδας δίνει την εντύπωση ενός πιο δραστικού καθαρισμού, καθώς τα ψυκτικά τους αποτελέσματα διαφημίστηκαν στο εμπόριο ως απολυμαντική μέθοδος κατά των βακτηρίων του δέρματος. Το γεγονός είναι ότι σήμερα κυκλοφορούν πολλά τόνερ που περιέχουν αλκοόλ, ειδικά σχεδιασμένα για λιπαρά, μεικτά και ακνεϊκά δέρματα. Επίσης, υπάρχουν ειδικές φόρμουλες για όλους τους τύπους δέρματος ή με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση ή αντιγηραντική δράση. Όμως, η αλκοόλη μπορεί να σκοτώνει μικρόβια και βακτηρίδια, αλλά απ’ την άλλη, απογυμνώνει σφοδρά τον εξωτερικό μανδύα προστασίας του δέρματος, οδηγώντας το σε ξηρότητα, έντονη αίσθηση τραβήγματος και μεγέθυνση των ρυτίδων έκφρασης. Σε κάθε περίπτωση, επιλέξετε μια τονωτική λοσιόν με εναλλακτικές μορφές αλκοόλης όπως οι φαινόλες και άλλους φυτικούς αντιβακτηριδιακούς και αντισηπτικούς παράγοντες σαν την αλόη βέρα, το τεϊόδεντρο, την εχινάκεια και το ρόδι, που δεν διαταράσσουν τις φυσιολογικές λειτουργίες του δέρματος».

Ξεκινήστε εδώ και τώρα τη χρήση οξέων AHA- BHA: Στο άκουσμα και μόνο της λέξης “οξέα”, και γιατί να τα εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας, πιθανώς να σας πιάνει πανικός. Όμως η δερματολόγος εξηγεί: «Τα οξέα Alpha και Beta Hydroxy Acids, δεν είναι τίποτα παραπάνω από ουσίες που προέρχονται από φυσικές πηγές όπως ζαχαροκάλαμο, σταφύλια, μήλα, εσπεριδοειδή, γάλα, χυμός τομάτας κλπ., με τις πιο διαδεδομένες τους μορφές στην κοσμετολογία να αφορούν στο σαλικυλικό, το γλυκολικό, το γαλακτικό, το κιτρικό και το τρυγικό οξύ. Αυτά τα συστατικά, όταν ενσωματωθούν μέσα σε κρέμες, καταπολεμούν τις ατέλειες του δέρματος με δυο τρόπους: απ’ τη μια συμβάλλουν στην ήπια απολέπιση του δέρματος και στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων -χαρίζοντας πιο λαμπερή και απαλή όψη της επιδερμίδας-, ενώ απ’ την άλλη, βοηθούν στην απάλυνση των λεπτών γραμμών και των σημαδιών από ακμή -λόγω της ιδιότητάς τους να επεμβαίνουν στην ανανέωση των κυττάρων επιβραδύνοντας την γήρανση».

THE BEAUTY TEAM