Επτά έξυπνες ιδέες για υγιεινά και νόστιμα ντρέσινγκ στη σαλάτα

salata-laxano-coleslaw
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Οι ειδικοί του dietzone.gr μας παροτρύνουν να τρώμε περισσότερα λαχανικά και σαλάτες. Για να μας πείσουν, μας προτείνουν νόστιμες και υγιεινές σος, ώστε να ανεβάσουμε επίπεδο στις σαλάτες μας και να τις αγαπήσουμε (ακόμη) περισσότερο.

Οι σαλάτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι όχι μόνο της δίαιτας, αλλά και της υγιεινής διατροφής. Πολλές φορές όμως γίνονται βαρετές ειδικά το χειμώνα που η επιλογή των λαχανικών είναι περιορισμένη. Επίσης η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ελαιολάδου στη σαλάτα μπορεί να σας δώσει πολλές θερμίδες.

Παρακάτω δείτε τις εναλλακτικές σος που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να τις νοστιμίσετε τις σαλάτες σας, αλλά και για να κρατήσετε τη θερμιδική τους αξία σε χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με την καθοδήγηση των ειδικών.

Σος μελιού: Ανακατέψτε 1 κ.σ. ελαιόλαδο με 1 κ.γ. μουστάρδα και 2 κ.γ. μέλι. Πρόκειται για μια υπέροχη σος για ψητά λαχανικά και πράσινες σαλάτες.

Σος μουστάρδας: Ανακατέψτε 2 κ.γ. μουστάρδα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ελάχιστο νερό. Το ντρέγινγκ αυτό ταιριάζει πολύ σε πράσινες σαλάτες και σε λάχανο.

Σος μαγιονέζας: Ανακατέψτε 1 κ.σ. μαγιονέζα με 1 κ.σ. γιαούρτι. Χρησιμοποιήστε την αντί για σκέτη μαγιονέζα σε σαλάτες τύπου Caesar’s.

Σάλτσα βαλσάμικο: Ανακατέψτε ξίδι βαλσάμικο με 1 κ.γ. μέλι και χρησιμοποιήστε σε σαλάτες με ξηρούς καρπούς ή ψητά λαχανικά.

Σος βαλσάμικο: Ανακατέψτε 1 κ.σ. βαλσάμικο με 1 κ.γ. μουστάρδα και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Χρησιμοποιήστε την σε οποιαδήποτε σαλάτα.

Ροζ σος: Ανακατέψτε 1 κ.σ. μαγιονέζα με 1 κ.γ. κέτσαπ και 1 κ.σ. γιαούρτι. Ιδανική σος για σαλάτες τύπου σεφ.

Coleslaw σος: Αναμείξτε 2 κ.σ. μαγιονέζα (light), 1 κ.γ. στέβια και ελάχιστο ξύδι. Ιδανική για τη γνωστή Coleslaw σαλάτα (λάχανο, καρότο.)

www.dietzone.gr