Αντίο σπασμένα μαλλιά με 6 καθημερινά tips

antio-spasmena-mallia-me-6-kathimerina-tips-kathimerina-tips

ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Η τριχόπτωση είναι μία φυσική εξέλιξη της ζωής. Πρόκειται για μία αναπόφευκτη διαδικασία κατά την οποία χάνουμε περίπου 50 έως 100 τρίχες την ημέρα. Όταν η τρίχα σπάει, ωστόσο, έχει γίνει τόσο αδύναμη από τις βλαβερές τεχνικές και την κακή φροντίδα, που υφίσταται, που χωρίζει πριν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής της.

Ειδικά κατά το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες, τον ήλιο και το αλάτι της θάλασσας, τα μαλλιά αφυδατώνονται και επιβαρύνονται ιδιαίτερα. Αποτέλεσμα αυτού είναι το απογοητευτικό σπάσιμο της τρίχας. Ακόμη και το καθημερινό ντους και το βούρτσισμα μπορούν να επιβαρύνουν την κατάσταση. Ωστόσο, το click@Life έχει φροντίσει για την υγεία των μαλλιών σας.

Η θαυματουργή πετσέτα

Οι πετσέτες μπορεί να προσφέρουν μοναδικά απαλή αίσθηση στο δέρμα αλλά δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο και για τα μαλλιά. Αποφύγετε να αφήνετε την πετσέτα στα μαλλιά σας μετά το λούσιμο. Πιέστε απαλά χωρίς να τα τρίβετε και στεγνώστε τα σιγά σιγά. Μάλιστα καλύτερο θα ήταν αντί για πετσέτα να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό T-shirt. Με τον τρόπο αυτό, θα απορροφηθεί η υγρασία χωρίς να σπάσει τις τρίχες σας.

Προσοχή στις βούρτσες

Αρκετές βούρτσες είναι κατασκευασμένες από τρίχες αγριογούρουνου και οι ειδικοί επιμένουν ότι πρέπει να προτιμάτε αυτές και όχι εκείνες που έχουν πλαστικές τρίχες. Οι συγκεκριμένες βούρτσες είναι πιο απαλές και δεν πληγώνουν την τρίχα. Βοηθητικά, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μαλακτική κρέμα ή ειδικά προϊόντα με φυτικά έλαια για να κάνετε τα μαλλιά σας πιο απαλά, πριν τα βουρτσίσετε.

Το τέλειο υγιές στέγνωμα

Πρώτον, αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά, τουλάχιστον κατά ποσοστό 70-80%. Στη συνέχεια, με το πιστολάκι σας στην κρύα σκάλα, φυσήξτε τα μαλλιά σας, κρατώντας το περίπου 4 εκατοστά μακριά από τα μαλλιά σας και μετακινώντας το συνεχώς. Η θερμοκρασία ξηραίνει και «σπάει» τα μαλλιά και για το λόγο αυτό θα ήταν καλό θα αποφύγετε όσο μπορείτε το έντονο καυτό στέγνωμα.

Μα πόσο χτένισμα πια;

Λυπούμαστε, αλλά η γνωστή μαμαδίστικη συνταγή για απαλά μαλλιά που ήθελε 100 «βουρτσιές» πριν τον ύπνο, δεν είναι μόνο υπερβολική, αλλά και επίπονη για την τρίχα. Ο λόγος είναι, ότι η τακτική αυτή (όπως και η χρήση πολύ σκληρών σαμπουάν) σπάει το εξωτερικό περίβλημα της τρίχας, εκθέτοντας το εύθραυστο εσωτερικό στρώμα της.

Το αποτέλεσμα; Το σπάσιμο της τρίχας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας με μία χτένα με μεγάλα και αραιά δόντια, ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω, αργά και σταθερά.

Προσοχή στη μαξιλαροθήκη

Το κεφάλι ζυγίζει περίπου 5 κιλά. Με απλά λόγια, το βράδυ που κοιμάστε και στριφογυρνάτε είναι βέβαιο, ότι κάποιες τρίχες θα σπάσουν. Ωστόσο, για να περιορίσετε τις απώλειες, επιλέξτε μία μαξιλαροθήκη από μετάξι ή σατέν, η οποία δεν θα απορροφήσει (όπως συμβαίνει στην περίπτωση που έχετε βαμβακερή μαξιλαροθήκη) όλα τα φυσικά έλαια της τρίχας, διατηρώντας αυτή με τη σειρά της την ελαστικότητά της.

Ξανασκεφτείτε την…κουπ σας

Η πίεση ενός σούπερ-σφιχτού λάστιχου γύρω τα μαλλιά σας μπορεί να είναι ο νούμερο ένα εχθρός της τρίχας. Η ένταση που ασκείται στον θύλακα της τρίχας από σφιχτά αξεσουάρ, extentions ή όταν τραβάτε τα μαλλιά σας, έχει επιπτώσεις στη ρίζα της τρίχας, η οποία κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα υποχωρήσει. Επιλέξτε αξεσουάρ που δεν πιέζουν το τριχωτό της κεφαλής σας, ενώ καλό θα ήταν το βράδυ όταν κοιμάστε να λύνετε τα μαλλιά σας.

Tips της τελευταίας στιγμής

1. Επιλέξτε φυτικά προϊόντα για την περιποίηση των μαλλιών σας.

2. Μετά τις καλοκαιρινές σας διακοπές καλό θα ήταν να κόψετε τις άκρες των μαλλιών σας, για να ελαφρύνει το υγιές μέρος της τρίχας.

3. Περιορίστε όσο μπορείτε το στέγνωμα με πιστολάκι, το ψαλίδι μαλλιών ακόμα και το λούσιμο με ζεστό ή καυτό νερό.

4. Ενυδατώστε τα μαλλιά σας, για να αποκτήσουν υγεία και ελαστικότητα.

5. Αφήστε τα μαλλιά σας ελεύθερα.