Μην φορέσετε καμία μάσκα πριν διαβάσετε αυτό

gunaika-maska-omorfias
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Από τον τύπο του δέρματος, την κατάλληλη προετοιμασία, την σωστή εφαρμογή έως και το περιβόητο multi masking, υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να γνωρίζετε καλά.

Η αγάπη των περισσότερων γυναικών για τις μάσκες προσώπου, τα τελευταία εξελίχθηκε από μια τυπική εβδομαδιαία κούρα βαθιάς ενυδάτωσης σε ένα πλήρες τελετουργικό θεραπείας του δέρματος, χάρη σε μια διαρκώς αυξανόμενη ποικιλία προϊόντων αλλά και καινούργιες μεθόδους εφαρμογής.

«Παρ’ όλο που είναι αρκετές εκείνες οι γυναίκες που μπερδεύονται σχετικά με το πόσο συχνά μπορούν να χρησιμοποιούν μάσκα προσώπου, σε γενικές γενικά θα συμβούλευα να μην ξεπερνάτε τις μία με τρεις φορές εβδομαδιαίως, ανάλογα πάντα με τον τύπο του δέρματός σας», λέει ο δερματολόγος Dr. Ronald Moy, επιστημονικός διευθυντής στην γνωστή κλινική Moy Fincher Chipps Facial Plastics & Dermatology στο Μπέβερλι Χιλς, ο οποίος εξηγεί όλα τα μυστικά για μια ασφαλή και αποτελεσματική εφαρμογή μιας μάσκας προσώπου.

Ο τύπος της επιδερμίδας σας είναι ο πρώτος παράγοντας που πρέπει να εξετάσετε: «Κάθε φορά που αγοράζετε μια μάσκα προσώπου, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να αναρωτηθείτε -όπως πρέπει να συμβαίνει με όλα τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας- είναι: “Ταιριάζει στον τύπο μου”; Θέλετε να βρείτε μια μάσκα που λειτουργεί ιδανικά στο δέρμα σας και περιέχει δραστικά συστατικά για να θεραπεύσετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να επιδεινωθούν», τονίζει ο Dr. Moy, και εξηγεί: «Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιήσετε μια πλούσια μάσκα κρέμας σε δέρμα επιρρεπές σε ακμή, θα μπορούσε να κάνει το δέρμα σας ακόμα πιο λιπαρό και να προκαλέσει μεγαλύτερα ξεσπάσματα. Ή, εάν το δέρμα σας είναι ξηρό και η μάσκα σας περιέχει ισχυρά ένζυμα ή πηλό, θα μπορούσε να το στεγνώσει περαιτέρω. Απ’ την άλλη, μια ευαίσθητη επιδερμίδα δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με ισχυρά συστατικά, αλλά με εντελώς φυσικά και ηρεμιστικά στοιχεία όπως αντιοξειδωτικά βότανα».

Πώς θα προετοιμάζετε κατάλληλα το δέρμα σας: Πριν εφαρμόσετε τη μάσκα σας, είναι πραγματικά σημαντικό να καθαρίσετε το δέρμα σας από ρύπους, ιδρώτα, ίχνη μακιγιάζ ή βακτήρια. «Ιδανικά, ρίξτε νερό micellaire σε βαμβακερό pad ντεμακιγιάζ και σκουπίστε καλά το πρόσωπο, και συνεχίστε τον βαθύτερο καθαρισμό με την αγαπημένη σας λοσιόν», συμβουλεύει ο ειδικός.

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες στη συσκευασία: Οι μάσκες απολέπισης για παράδειγμα, συχνά συστήνεται να τις φοράτε για μόλις 10 λεπτά, ενώ οι μάσκες ενυδάτωσης ή αργίλου συνήθως πρέπει να παραμένουν έως και 20 λεπτά. «Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι οδηγίες είναι εκεί για κάποιο λόγο και αν αφήσετε τη μάσκα σας για πολύ περισσότερο χρόνο από τον προτεινόμενο, θα μπορούσε να επιδεινώσει τους ερεθισμούς, ή, στην περίπτωση μιας μάσκας πηλού, να στεγνώσει το δέρμα σας», λέει ο Dr. Moy.

 Μάθετε πόση ποσότητα πρέπει να εφαρμόσετε: «Το όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο, δεν είχε ποτέ ασφαλή εφαρμογή στην καλλυντική περιποίηση της επιδερμίδας, πόσο μάλλον για τις δραστικές μάσκες προσώπου. Στην πραγματικότητα, η εφαρμογή άφθονης ποσότητας μάσκας -ακόμη και κάποια ελαφριά φόρμουλα σε μορφή τζελ- δεν θα την κάνει αποτελεσματικότερη, απλά φράζετε άσκοπα τους πόρους σας. Στόχος είναι να δημιουργήσετε ένα επαρκές φιλμ σε όλο το πρόσωπο, το οποίο θα απλώσετε με καθαρά δάχτυλα ομοιόμορφα -αποφεύγοντας την περιοχή κάτω από τα μάτια», συμβουλεύει ο δερματολόγος.

Οι κανόνες του multi masking: Η ταυτόχρονη πολλαπλή κάλυψη με πάνω από μια μάσκες μπορεί να σας ακούγεται λίγο υπερβολική, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια μέθοδος πραγματικά ωφέλιμη για το δέρμα σας. Όπως λέει ο Dr. Moy, μπορείτε να παρομοιάσετε το multi masking σαν μια δραστική κούρα αισθητικής προσώπου σαν κι αυτές που εφαρμόζουν οι ειδικοί στα spa, απλά φροντίστε να εφαρμόζετε αυτή τη θεραπεία μια φορά στις 7 ή 15 μέρες. «Το πιο σημαντικό είναι να βεβαιωθείτε ότι οι μάσκες που θα απλώσετε τη μια πάνω στην άλλη αλληλοσυμπληρώνονται -δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσετε δύο μάσκες ενυδάτωσης, για παράδειγμα. Μια μάσκα αποτοξίνωσης ακολουθούμενη από μια μάσκα λάμψης και ενυδάτωσης είναι ιδανικός συνδυασμός για όλους τους τύπους δέρματος, ωστόσο η τοπική εφαρμογή διαφορετικών συνθέσεων μασκών είναι μια καλή λύση για να λύσετε ταυτόχρονα, καταστάσεις που συνδυάζουν ακμή (πιγούνι και μέτωπο), ξηρότητα (μάγουλα και γύρω από τα χείλη), ή λιπαρότητα (ζώνη Τ)», λέει ο ειδικός.  

Οι μάσκες σε φύλλα, το νέο trend: Μια από τις πιο μεγάλες τάσεις στην περιποίηση της ομορφιάς τα τελευταία χρόνια, οι οποίες θεωρούνται το κρυφό μπαλαντέρ στην ρουτίνα περιποίησης, επειδή απλά βοηθούν στα πάντα: από την επαναφορά της λάμψης και της ελαστικότητας της επιδερμίδας μέχρι την εξισορρόπηση των επίπεδων υγρασίας και της παραγωγής σμήγματος. Το καλύτερο; Αυτά τα μικρά υφασμάτινα φύλλα, που είναι εμποτισμένα σε serum γεμάτα με θρεπτικά και ενεργά συστατικά, δε χρειάζονται ξέβγαλμα, συνεπώς αποτελούν ένα κρυφό όπλο ομορφιάς που μπορείτε να το έχετε πάντοτε στην τσάντα σας, οπότε είναι τέλειες για να τις έχετε πάντα μαζί σας.

THE BEAUTY TEAM