Ανθίστε την επιδερμίδα σας με 3 κινήσεις

gunaika-derma-omorfia-makigiaz-anoiksi-louloudia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Μια δερματολόγος αποκαλύπτει τους τρόπους για να αναβαθμίσετε την θαμπή, ξηρή και κουρασμένη όψη σας: λιγότερος καθαρισμός, περισσότερο υαλουρονικό οξύ, συν μάσκες ενυδάτωσης.

Το ξέρετε όλες και το βιώνετε κάθε τέτοια εποχή: οι «σκληρές» συνθήκες του χειμώνα έχουν σπείρει όλεθρο στο δέρμα σας. Κατά τη διάρκεια των μηνών που η επιδερμίδα μπαίνει στην ...κατάψυξη, δημιουργούνται ορατά συμπτώματα, όπως ξηρότητα, θαμπάδα, ευαισθησίες, λεπτές γραμμές και ρυτίδες, φαγούρα, και ξεφλούδισμα, συν την διαρκή αίσθηση απώλειας της φυσικής ελαστικότητας. Η φημισμένη δερματολόγος Dr. Shari Marchbein, στην οποία προστρέχουν όλες οι beauty editors και bloggers της Νέας Υόρκης για να αντλήσουν πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά και την υγεία της επιδερμίδας, μοιράζεται μαζί σας τις καλύτερες επιστημονικές συμβουλές για να απαλλαγείτε από όλα αυτά και να θεραπεύσετε το δέρμα σας γρήγορα, βλέποντάς το να ανθίζει ξανά.

Η Dr. Marchbein ξεκινά από τα συμπτώματα: «Όταν η επιδερμίδα σας δείχνει θαμπή και κάπως γκρι όταν ξυπνάτε, σημαίνει ότι είναι αφυδατωμένη, και πως η φυσιολογική λειτουργία που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα δεν γίνεται σωστά. Μια επιπλέον συνέπεια της αφυδατωμένης επιδερμίδας είναι πως καθίσταται ανοχύρωτη σε ιούς, βακτήρια και ρύπανση, δημιουργώντας φλεγμονή. Και αν μάλιστα παρατηρείτε από μέρα σε μέρα να εμφανίζονται νέες ρυτίδες, αυτό σημαίνει ότι το δέρμα σας γερνά πριν την ώρα του -όπως ένα λουλούδι ή ένα φρέσκο φρούτο που μαραζώνουν και ζαρώνουν, εξαιτίας της έλλειψης νερού και εσωτερικής υγρασίας».

 Η πιο σημαντική και επιτακτική θεραπεία για την διψασμένη επιδερμίδα είναι η ενυδάτωση: Η Dr. Marchbein, συμβουλεύει: «Επενδύστε σε ένα ενυδατικό προϊόν καθαρισμού χωρίς αλκοόλη, αλλά φροντίστε να μην πλένετε την επιδερμίδα σας υπερβολικά, επειδή θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα –ιδίως αν χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό ή ισχυρά καθαριστικά. Αρκεστείτε σε ένα τυπικό καθαρισμό προσώπου μόνο κάθε πρωί και βράδυ, με λοσιόν που δεν περιέχει αλκοόλη ή άλλους ερεθιστικούς παράγοντες (είναι εκείνοι που δημιουργούν πλούσιο αφρό». Η δερματολόγος προτείνει επίσης, την εφαρμογή μιας ενυδατικής μάσκας προσώπου με έλαια και ενυδατικά στοιχεία δυο έως τρεις φορές την εβδομάδα, με σκοπό να αντλήσετε εσωτερικά όση περισσότερη ποσότητα φυσικής υγρασίας γίνεται. «Οι ενυδατικές μάσκες είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για να αποκατασταθεί το φυσικό φράγμα της επιδερμίδας και να οδηγήσει τα κύτταρα σε εντατική αναγέννηση, προσφέροντας μια πιο λαμπερή, νεανική και καθ’ όλα ζωντανή επιδερμίδα».

Προσθέστε περισσότερο υαλουρονικό οξύ: Οι επιστήμονες των μεγάλων εταιρειών καλλυντικών κατόρθωσαν να συνθέσουν υαλουρονικό οξύ με βιοτεχνολογικές μεθόδους ή από εκχυλίσματα φυτικών ουσιών, και μάλιστα, με διαφορετικό μοριακό βάρος, έτσι ώστε το υαλουρονικό οξύ μικρού μοριακού βάρους να εισχωρεί βαθύτερα στο δέρμα και να προσφέρει αντιγηραντική δράση -το μεγάλου μοριακού βάρους, παραμένει στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Στις αντιγηραντικές συνθέσεις, συνδυάζεται με άλλα ενεργά συστατικά (ρετινόλη, πεπτίδια, φυτικά εκχυλίσματα, βιταμίνη C) έτσι ώστε να συμπληρώνει και να ενισχύει τη δράση τους. «Τι βλέπουμε εμείς οι δερματολόγοι; Με την ύπαρξη υαλουρονικό οξύ μικρού μοριακού βάρους σε ορούς και κρέμες ενυδάτωσης η επιδερμίδα ενυδατώνεται άμεσα, δείχνοντας απαλότερη και πιο ελαστική, βελτιώνοντας την ενδοκυτταρική επικοινωνία και συμβάλλοντας στην παραγωγή νέων ινών κολλαγόνου. Τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά στην ώριμη επιδερμίδα: με συστηματική χρήση το περίγραμμα του προσώπου αναπλάθεται, η επιδερμίδα ανακτά τη σφριγηλότητα και τον όγκο της και οι ρυτίδες της γεμίζουν εκ των έσω», λέει η Dr. Marchbein.

THE BEAUTY TEAM