Δύσκολη μέρα αύριο; Δείτε πώς θα την αντιμετωπίσετε (πανέμορφα) αποβραδίς

gunaika-omorfia-prosopo
ΤΡΙΤΗ, 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Τέσσερις ακαταμάχητες κινήσεις ενίσχυσης των αντοχών της ομορφιάς σας για κάθε επόμενο «ζόρικο» ξύπνημα.

Το ζητούμενο για κάθε σκληρά εργαζόμενη γυναίκα είναι να ξυπνά κάθε πρωί έτοιμη να κατακτήσει τους στόχους της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δηλαδή γεμάτη ενέργεια και μια άψογη εικόνα του προσώπου και των μαλλιών της. Και ο μόνος τρόπος για να πετύχει το μέγιστο δυνατό όφελος είναι μια πολύ συγκεκριμένη βραδινή ρουτίνα.

H Mags Cathey, μια από τις πιο δημοφιλείς beauty coaches στις ΗΠΑ, λέει: «Οι γυναίκες καριέρας οφείλουν κάθε μέρα να πλασάρουν στους πελάτες την καλύτερη εικόνα του εαυτού τους, μιας και στο πρόσωπό τους αντανακλάται η αίγλη και το κύρος της φίρμας που εκπροσωπούν. Ανεξάρτητα από το πόστο σας σε μια επιχείρηση, σκεφτείτε όλους τους τρόπους με τους οποίους επιβάλλεται να εκτίθεστε κάθε μέρα σε επαγγελματικά ραντεβού, εκδηλώσεις, δημόσιες ομιλίες, παρουσιάσεις προϊόντων ή ακόμη και επαφές μέσω των social media. Πόσο πιο σίγουρες θα αισθανόσασταν σ’ αυτή την “αρένα” αν ξέρατε ότι κάθε πρωί θα είχατε όλη την αυτοπεποίθηση που χρειάζεστε, αφιερώνοντας λίγα λεπτά για ένα σωστό beauty-homework αποβραδίς»;

Με τις παρακάτω συμβουλές της Cathey, όχι μόνο κερδίζετε πολύτιμο χρόνο μετά το άγουρο ξύπνημα, αλλά θα είστε απόλυτα σίγουρες ότι μια ακόμη δύσκολη μέρα θα καταλήξει σε επαγγελματικό θρίαμβο! Δείτε πώς.

Μια κρέμα νύχτας στην κορυφή της λίστας: Ξεκουράστε και αναπλάστε το δέρμα σας από το στρες της προηγούμενης μέρας με μια αντιγηραντική και συσφιγκτική κρέμα νύχτας, επειδή αυτό είναι που έχουν ανάγκη τα κύτταρα της επιδερμίδας σας για να λειτουργήσουν στο έπακρο των δυνατοτήτων τους ενώ εσείς κοιμάστε.

 Δέστε τα μαλλιά σας: Η Cathey προτείνει να τυλίγετε τις πλεξούδες σας σε κότσο πριν πέσετε στο κρεβάτι. Γιατί; «Επειδή, όταν αφήνετε τα μαλλιά σας χαλαρά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπερδευτούν κατά τη διάρκεια του ύπνου, πράγμα που τελικά προκαλεί μεγάλο μπελά το επόμενο πρωί τόσο στο λούσιμο, όσο και στο χτένισμα ή το φορμάρισμά τους –χώρια που κινδυνεύετε από σπάσιμο και φριζάρισμα».

Κοιμηθείτε ανάσκελα: Αναμφίβολα, οι θέσεις ύπνου δεν μπορούν να ελεγχθούν στη διάρκεια ενός οκτάωρου ύπνου, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι όταν κοιμάστε στο πλάι ή μπρούμυτα, υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξετε πτυχές και ρυτίδες στο πρόσωπό σας. «Η επαναλαμβανόμενη πίεση σε τέτοιες θέσεις νυχτερινής κατάκλισης αποτελεί βασική αιτία εμφάνισης ρυτίδων και σημαδιών πρόωρης γήρανσης», επισημαίνει η ειδικός και συμβουλεύει: «Το ιδανικό beauty sleep επιβάλλει την ύπτια θέση σώματος».

Ενυδατώστε τα χείλη σας: Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα χείλη σας χάνουν σημαντική φυσική υγρασία εξαιτίας των ρύπων του περιβάλλοντος, της ηλιακής ακτινοβολίας, της έντονης ξηρότητας στους εσωτερικούς θερμαινόμενους χώρους, και άλλων κακών συνηθειών -όπως το κάπνισμα ή ο εθισμός στην καφεΐνη. Όμως, η νύχτα είναι εδώ για να τα απαλύνει. «Κάντε απαλό μασάζ με μία μαλακή οδοντόβουρτσα για να βελτιώσετε τον τόνο στο φυσικό χρώμα των χειλιών σας, και αμέσως απλώστε λίγες σταγόνες αμυγδαλέλαιο», συμβουλεύει η beauty coach.

THE BEAUTY TEAM