Τα τρία καλύτερα κόλπα για ξεκούραστο και λαμπερό βλέμμα κάθε μέρα, όλη μέρα

gunaika-omorfia-matia-blemma
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Πρήξιμο από την αϋπνία, μαύροι κύκλοι από την κούραση, κοκκινίλες από τον υπολογιστή, παίρνουν τέλος με αυτές τις σωτήριες επιστημονικές συμβουλές.

Τα λαμπερά, σπινθηροβόλα μάτια είναι ένα από τα σημαντικά σημάδια μιας γενικότερης καλής υγείας, αλλά ταυτόχρονα προσδίδουν στην ομορφιά σας ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα: μαγνητισμό. «Επίσης, όταν το λευκό τοίχωμα των ματιών είναι αστραφτερό και το δέρμα των βλεφάρων σας (ειδικά κάτω από τα μάτια) σφιχτό και τονωμένο, αποκτάτε μια νεότερη όψη γεμάτη ενέργεια, σε όποια ηλικία και αν βρίσκεστε», λέει η πλαστική χειρουργός Dr. Cynthia Bailey και βασική επιστημονική σύμβουλος στα πιο γνωστά γυναικεία περιοδικά στον κόσμο.

«Αλλά, παράγοντες όπως το στρες και η εργασιακή υπερκόπωση, ο ελλιπής ύπνος και η πρόχειρη διατροφή, όπως φυσικά και οι πολλές ώρες έκθεσης στην ακτινοβολία του υπολογιστή ή του κινητού, αποτελούν μεγάλους εχθρούς της υγείας και της όψης των ματιών σας», λέει η Dr. Bailey, και δίνει παρακάτω τις τρεις καλύτερες συμβουλές για να έχετε κάθε μέρα ένα βλέμμα ξεκούραστο, φωτεινό και πάνω απ’ όλα υγιές.

Το κόλπο με τα κρύα κουτάλια: Βάλτε από το προηγούμενο βράδυ δυο κουταλάκια του γλυκού στην κατάψυξη και μόλις ξυπνήσετε το επόμενο πρωί, τοποθετήσετε τα με την εσωτερική πλευρά τους πάνω στα (κλειστά) μάτια σας, δημιουργώντας μια μικρή σπηλιά. «Αφήστε για μερικά δευτερόλεπτα και θα διαπιστώσετε πως οι μαύροι κύκλοι και το οίδημα θα εξαφανιστεί», λέει η Dr. Bailey. Όπως εξηγεί, η πολύ χαμηλή θερμοκρασία του μετάλλου συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, οδηγώντας σε ένα αποτέλεσμα mini lifting. «Μετά, απλώστε serum ματιών με υαλουρονικό οξύ και ολοκληρώστε με μια κρέμα ματιών που να περιέχει στην σύνθεσή της βιταμίνη Κ με ρετινόλη, βιταμίνη C και οξέα φρούτων ή καφεΐνη, εκτελώντας ήπιες κινήσεις μασάζ στα βλέφαρα».

 Η συμβουλή κατά της κούρασης: Το αίσθημα «καψίματος» και φαγούρας στα μάτια, που συνδυάζεται με δακρύρροια ή ξηροφθαλμία και έντονη ερυθρότητα των οφθαλμών είναι αποτέλεσμα της βλάβης που προκαλούν οι οθόνες υπολογιστών, τάμπλετ και κινητών. Η Dr. Bailey εξηγεί: «Σύμφωνα με έρευνες, το σύνδρομο “ψηφιακής κόπωσης των ματιών” προσβάλλει σχεδόν το 65% των ατόμων που εργάζονται πάνω από 4 συνεχείς ώρες μπροστά από μια οθόνη, ενώ σε εκείνους που δεν σηκώνουν κεφάλι από τις ηλεκτρονικές συσκευές για περισσότερο από 6 ώρες καθημερινά, τα ποσοστά είναι μεγαλύτερα και τα συμπτώματα των ερεθισμένων οφθαλμών, των πρησμένων βλεφάρων και των πονοκεφάλων, εντονότερα.

Η Dr. Bailey λέει ότι μπορείτε να αποτρέψετε την ψηφιακή καταπόνηση των ματιών σας, χρησιμοποιώντας τον κανόνα 20-20-20: «Για κάθε 20 λεπτά που εργάζεστε μπροστά σε μια οθόνη, κάντε ένα διάλειμμα 20 δευτερολέπτων για να εστιάσετε το βλέμμα σας σε κάτι που είναι σε απόσταση 20 ποδιών (6 μέτρων) μακριά. Επιπλέον, συνηθίστε να κάθεστε περίπου 60 εκατοστά μακριά από την οθόνη του υπολογιστή, και τουλάχιστον 20 εκατοστά μακριά από το κινητό. Και μην ξεχνάτε να ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας τακτικά».

Το τέχνασμα του λευκού μολυβιού: Αν πιστεύετε ότι το μαύρο μολύβι στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου τονίζει και αναδεικνύει το βλέμμα σας, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε. Σύμφωνα με τους makeup experts παγκοσμίως, το μαύρο χρώμα μέσα ή κάτω απ’ το μάτι, βαραίνει αυτόματα το βλέμμα κάνοντάς το να δείχνει κουρασμένο και γερασμένο. «Αντίθετα, αν περάσετε στην εσωτερική γραμμή του κάτω βλεφάρου ένα λευκό ή μπεζ/nude μολύβι, τα μάτια σας όχι μόνο θα δείξουν μεγαλύτερα, αλλά θα αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό και η γενικότερη φωτεινότητα του βλέμματος», συμβουλεύει η Dr. Bailey. Για ακόμη πιο λαμπερό αποτέλεσμα, πριν απλώσετε το μολύβι, εφαρμόστε κάτω απ’ τα μάτια μια κρέμα ματιών με ελαφρύ χρώμα που προσαρμόζεται στον τόνο κάθε επιδερμίδας.

THE BEAUTY TEAM