4 επαγγελματικά μυστικά που διπλασιάζουν τον χρόνο βαφής

gunaika-mallia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Ανεξάρτητα από το πώς ή κάθε πότε βάφετε τα μαλλιά σας, ακούστε τις συμβουλές των ειδικών.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, 70% των γυναικών σε όλο τον πλανήτη βάφουν τα μαλλιά τους με κάποιον τρόπο -είτε στο κομμωτήριο είτε στο σπίτι, με φυσικές ή χημικές βαφές, palm painting ή balayage κλπ.-, αναζητώντας το τέλειο χρώμα που θα αναδείξει τα δυνατά χαρακτηριστικά τους και θα κάνει τις εμφανίσεις τους πιο σαγηνευτικές και πιο εντυπωσιακές. Τι γίνεται όμως όταν το χρώμα σας αρχίζει να χάνει την εντασή του και να ξεθωριάζει; Ιδού οι καλύτερες συμβουλές για να διατηρήσετε το χρώμα, τη λάμψη, την απαλότητα και την υγεία τους, μέχρι το επόμενο ραντεβού σας στο κομμωτήριο.

Αλλάξτε σαμπουάν: Η επιλογή του σωστού σαμπουάν δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση όσο νομίζετε. Τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται εξειδικευμένα σαμπουάν με θρεπτικές ουσίες που προστατεύουν το χρώμα και ενδυναμώνουν την τρίχα, λένε οι ειδικοί, προσθέτοντας πώς μόνο ένας έμπειρος hair stylist/colorist είναι σε θέση να γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες των μαλλιών σας και να σας προτείνει τελικά το ιδανικό για εσάς σαμπουάν. «Γενικότερα, προσπαθήστε να λούζεστε δυο με τρεις φορές την εβδομάδα, για να βοηθήσετε το χρώμα να παραμείνει λαμπερό για περισσότερο καιρό. Για βέλτιστα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε σαμπουάν και μαλακτικό με συστατικά που τρέφουν την τρίχα όπως  προβιταμίνη Β5 και  βιταμίνη Ε», επισημαίνει η ειδικός.

Εργαλεία styling στο μίνιμουμ: To καθημερινό styling με πιστολάκι, ισιωτική ή εργαλεία για μπούκλες, μπορεί να ταλαιπωρήσουν τα μαλλιά σας και να τα κάνουν θαμπά και άτονα. Θα χρειαστείτε προϊόντα κατά της θερμότητας που θα προστατεύσουν πλήρως την τρίχα και ταυτόχρονα θα διατηρήσουν το χρώμα σας απίστευτα ζωντανό. Πριν χρησιμοποιήσετε κάποιο εργαλείο για να ισιώσετε ή να κάνετε  beach waves  στα μαλλιά σας -σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιήστε τη χαμηλότερη θερμοκρασία-, εφαρμόστε πρώτα ένα σπρέι, oρό ή κρέμα προστασίας από τη θερμότητα».

 Αυξήστε την ενυδάτωση: Όπως η ενυδάτωση του προσώπου είναι το Α και το Ω της καθημερινής σας ρουτίνας, το ίδιο πρέπει ισχύει και για την ενυδάτωση των μαλλιών σας. Μετά από κάθε λούσιμο δοκιμάστε ένα ενυδατικό conditioner που δε χρειάζεται ξέβγαλμα, ή μια ενυδατική μάσκα μαλλιών. Ένα serum ή  έλαιο μαλλιών, μπορούν επίσης να τονώσουν τη λάμψη και να δώσουν ένα boost ανανέωσης του χρώματος των μαλλιών σας. Το τακτικό κούρεμα κάθε 6-8  εβδομάδες θα κρατήσει το χρώμα των μαλλιών σας ομοιόμορφο και πιο λαμπερό.

Χρησιμοποιήστε προϊόντα με δείκτες αντηλιακής προστασίας: Ανεξάρτητα με την εποχή, οι ακτίνες του ήλιου φτάνουν στα μαλλιά και τα κάνουν πιο θαμπά. Την έκθεση στον ήλιο όμως δεν μπορείτε να την αποφύγετε τελείως, οπότε τουλάχιστον πάρτε τα μέτρα σας χρησιμοποιώντας hair care προϊόντα με δείκτη αντηλιακής προστασίας. Πλέον, υπάρχουν πολλά leave-in conditioners και hairsprays με SPF στην αγορά και μάλιστα μερικά διαθέτουν και mix βιταμινών για έξτρα ενυδάτωση.

THE BEAUTY TEAM