Αυτό είναι το ιδανικό χρώμα για το σχήμα των νυχιών σας

nuxia-gunaika
ΤΡΙΤΗ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Τετράγωνα; Αμυγδαλωτά; «Στιλέτο»; Οι επαγγελματικές συμβουλές για την τέλεια εικόνα του μανικιούρ σας, εδώ.

Ξέρετε γιατί τις περισσότερες φορές που επιλέγετε ένα βερνίκι νυχιών αποτυγχάνετε στο τελικό αποτέλεσμα; «Επειδή δίνετε μεγαλύτερη σημασία στις αποχρώσεις των ρούχων και των αξεσουάρ που φοράτε, παρά στον τόνο του δέρματός σας και στο σχήμα των νυχιών σας», απαντά η Dr. Ava Shamban, κοσμητική δερματολόγος και ιδιοκτήτρια κλινικής στο Μπέβερλι Χιλς. Και εξηγεί: «Όπως η χρωματική παλέτα που χρησιμοποιείτε στο μακιγιάζ ή στη βαφή μαλλιών πρέπει να συνδέεται άμεσα με το σχήμα του προσώπου σας και τον τύπο της επιδερμίδας σας ή τον όγκο και το μήκος των μαλλιών σας, έτσι ακριβώς και το βερνίκι που απλώνετε στα νύχια σας οφείλει να ακολουθεί αυτόν τον κανόνα».

Ένα σωστό -και πάνω απ’ όλα, κομψό- μανικιούρ δεν σταματά στην λάμψη ή σε ένα περίπλοκο σχέδιο. Κατανοώντας το φυσικό ή τεχνητό σχήμα των νυχιών σας, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα χρώμα απόλυτα κατάλληλο, και πάνω απ’ όλα, μοναδικό. Δείτε τι συμβουλεύει η Dr. Shamban.

Στρογγυλά νύχια: Όταν το περίγραμμα των νυχιών σας δημιουργεί μια απόλυτα στρογγυλή φόρμα, θέλετε οπωσδήποτε να αποκτήσουν μια ένταση που θα τα κάνει να δείχνουν πιο αποφασιστικά. Όλοι σχεδόν οι σχεδιαστές, που παρουσίασαν στις πρόσφατες πασαρέλες μοντέλα με στρογγυλό μανικιούρ, επέλεξαν το μπλε. Αλλά από όλα τα μπλε του κόσμου, επιλέξτε το μπλε ηλεκτρίκ και το bleu-noir.

 Αμυγδαλωτά νύχια: Ο ορισμός του τέλειου οβάλ με μια υπέροχα στρογγυλεμένη άκρη, ό,τι πιο θηλυκό για μια εικόνα νυχιών και ό,τι πιο ιδανικό για πειραματισμούς με έντονα χρώματα, όπως το λαμπερό κόκκινο, τα μεταλλικά μπορντό ή τα φωσφοριζέ ροζ και πορτοκαλί.  

Τετράγωνα νύχια: Αν έχετε στενά νύχια και λεπτά δάχτυλα, με την εμπρόσθια ακμή ακριβώς κάθετη στις πλευρές των νυχιών, οι σκούρες αποχρώσεις απογειώνουν την γεωμετρία τους, δημιουργώντας μια αίσθηση σοβαρότητας και αυτοπεποίθησης. Παίξτε μεταξύ καφέ, δαμασκηνί, μοβ, έως και σκούρου γκρι. 

Νύχια «στιλέτο» και «μπαλαρίνα»: Η φύση σπάνια θα δώσει τέτοιο σχήμα νυχιών, ωστόσο με τεχνητούς τρόπους μανικιούρ είναι πολύ εύκολο να υπάρξουν. Τα μακριά και αιχμηρά νύχια (στιλέτο), όπως και τα επίσης μακριά αλλά κομμένα οριζόντια στην απόληξή τους (μπαλαρίνα), υποδεικνύουν τον πιο τολμηρό, σέξι και παράλληλα δραματικό χαρακτήρα σας. Για να γαληνέψετε αυτή την επιθετική εικόνα, δημιουργώντας κάτι το ίδιο αποφασιστικό αλλά παράλληλα πολύ «σικ», εμπιστευθείτε τις ουδέτερες αποχρώσεις βερνικιού –υπόλευκο, ανοιχτό μπεζ, εκρού, έως διάφανη λεβάντα.

THE BEAUTY TEAM