Πώς πρέπει να μυρίζετε για να...μυρίζετε ωραία, με βάση την επιστήμη

aroma-gunaika
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Μάθετε τις 4 βασικές επιλογές που μπορούν να απογειώσουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας.

Για κάθε γυναίκα δεν υπάρχει μεγαλύτερη φιλοφρόνηση από αυτό: «Ω, πόσο τέλεια μυρίζεις;». Αλλά εάν αυτό το κολακευτικό σχόλιο σπάνια το εισπράττετε, έχετε σκεφτεί μήπως το άρωμά σας δεν ταιριάζει ακριβώς με την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα σας;

Υπάρχουν ενδιαφέροντα επιστημονικά στοιχεία που συνδέουν την επιλογή του αρώματος με την προσωπικότητα κάθε ατόμου. Μετά από αρκετά χρόνια έρευνας, ο νευρολόγος Dr. Alan R. Hirsch, MD, ιδρυτής του Smell and Taste Treatment and Research Foundation (Ίδρυμα Θεραπείας και Έλεγχου Οσμών και Γεύσεων) στο Σικάγο, διενήργησε δοκιμές σε πάνω από 18.000 άτομα συγκρίνοντας τον χαρακτήρα τους με τις προτιμήσεις του αρώματος που θα ήθελαν να φορούν.

«Είναι κάτι σαν το τεστ κηλίδων μελάνης Ρόρσαχ, απλά εμείς χρησιμοποιήσαμε διαφορετικές επιλογές οσμών, ώστε να καταγράψουμε τις αντιδράσεις του εγκεφάλου στα αρωματικά ερεθίσματα», λέει ο Dr. Hirsch και συνεχίζει: «Με βάση την ανάλυση των δεδομένων από όλους τους συμμετέχοντες στη μελέτη, καταλήξαμε σε τέσσερις βασικές ομάδες προσωπικοτήτων, οι οποίες αντιδρούσαν εγκεφαλικά το ίδιο θετικά σε συγκεκριμένες ομάδες αρωματικών συνθέσεων. Αυτή η κατάταξη, πέραν του γεγονότος ότι έκανε τους ίδιους να αισθάνονται υπέροχα σε συναισθηματικό επίπεδο, απέδειξε ότι είχε και πολύ καλύτερη ανταπόκριση από τους γύρω τους -κυρίως όσον αφορούσε στην γοητεία που προκαλούσε η αρωματική τους αύρα».

Με βάση τα ευρήματα της ερευνητικής ομάδας του Dr. Hirsch, αυτοί είναι οι τέσσερις τύποι αρωμάτων-προσωπικοτήτων.

 Τόλμη και δυναμισμός: Σας αρέσει να είστε το επίκεντρο της προσοχής και θέλετε το άρωμά σας να ξεχωρίζει, να είναι μοναδικό και επιβλητικό. Η ιδανική αρωματική σας επιλογή; Ξυλώδης ή fougere.

Αισθησιασμός και θηλυκότητα: Έχετε πάθος για τη ζωή και αγαπάτε την πολυτέλεια, γι’ αυτό και σας ταιριάζουν αρώματα που αποπνέουν σαγηνευτικές αλλά εκλεπτυσμένες νότες. Η ιδανική αρωματική σας επιλογή; Ανατολίτικη ή chypre.

Γαλήνη και ρομαντισμός: Είστε ευαίσθητη και ήρεμη προσωπικότητα, που αγαπά τη φύση, την αρμονία και την καλαισθησία. Ένα άρωμα που θα σας έκανε να ενωθείτε καλύτερα με τον ψυχικό σας κόσμο πρέπει να είναι αγνό, γλυκά ευωδιαστό και αιθέριο. Η ιδανική αρωματική σας επιλογή; Aquatic, οceanic, ή οzonic

Κομψότητα και ακτινοβολία: Συνδυάζοντας το ευγενικό και καλόγουστο στυλ τόσο στο ντύσιμο και στο μακιγιάζ όσο και στους τρόπους σας, το άρωμα που θα σας επέτρεπε να εκφράσετε ακόμη πιο έντονα τη κλασική θηλυκότητά σας.  οφείλει να  να εκφράζετε τη θηλυκότητά σας. Η ιδανική αρωματική σας επιλογή; Εσπεριδοειδή ή floral.

ΤΗΕ ΒΕΑUTY TEAM