Τα 5 βήματα για τέλεια, σέξι πόδια

gunaika-podia-kanapes-apotrixosi-derma
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Ο απόλυτος οδηγός της άνοιξης για την προετοιμασία των ποδιών σας ενόψει ...μίνι!

Μετά από ένα μακρύ χειμώνα, ήρθε επιτέλους η ώρα να φορέσετε κοντές φούστες και ανοιχτά παπούτσια, απολαμβάνοντας την αίσθηση ελευθερίας των ποδιών σας, που πέρασαν μήνες ολόκληρους μέσα σε κολάν, παντελόνια και μπότες. Ωστόσο, αυτή η αλλαγή γκαρνταρόμπας πρέπει να συνοδεύεται και από ένα ζευγάρι καλά περιποιημένα και σέξι πόδια. Πόσο εύκολα και αποτελεσματικά γίνεται αυτό; Ακολουθήστε τις συμβουλές της αισθητικής δερματολόγου Dr. Elizabeth Hale, κλινικής αναπληρώτριας καθηγήτριας στο New York University Langone Medical Center.

- Το πρώτο βήμα της ρουτίνας είναι ο καλός καθαρισμός: «Γεμίστε την μπανιέρα σας ή μία λεκάνη με ζεστό νερό και μια καθαριστική λοσιόν προϊόν της επιλογής σας, και αφήστε τα να μουλιάσουν για 5 λεπτά. Ενώ είναι ακόμη νωπά, τρίψτε τα με μια λίμα ποδιών για να απομακρύνετε τους κάλους και τα νεκρά κύτταρα», λέει η Dr. Hale.

- Η απολέπιση ξεκινά από τα δάχτυλα και φτάνει μέχρι και τους μηρούς: Μετά τον σωστό καθαρισμό είναι ώρα να απομακρύνετε όλα τα νεκρά κύτταρα, που κάνουν το δέρμα των ποδιών σας να δείχνει θαμπό και σκληρό. «Χρησιμοποιήστε ένα απολεπιστικό προϊόν που καθαρίζει και ενυδατώνει συγχρόνως ή επιλέξτε μια πιο ήπια σύνθεση με θρεπτικά έλαια και συστατικά για απαλά πόδια. Κάντε απολέπιση για περίπου ένα λεπτό αρχίζοντας από τα δάχτυλα και τις πατούσες, και με ανοδικές κυκλικές κινήσεις τρίβετε το δέρμα μέχρι ψηλά στους μηρούς, ώστε να ενεργοποιήσετε παράλληλα και το κυκλοφορικό σύστημα. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και σκουπίστε με μια ελαφρώς νωπή πετσέτα ώστε να διατηρήσετε περισσότερη υγρασία», συμβουλεύει η εδικός.

- Για επιπλέον αίσθηση πολυτέλειας, τακτοποιήστε τα πετσάκια: «Ξεκινήστε εφαρμόζοντας ένα ειδικό απολεπιστικό για τα πετσάκια των νυχιών, τρίβοντας με φορά προς τα έξω. Ξεβγάλτε, και απλώστε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας serum στη βάση κάθε νυχιού ώστε να μαλακώσουν πιο γρήγορα. Περιμένετε 1 με 2 λεπτά για να στεγνώσει ο ορός και έπειτα με το ξυλάκι για μανικιούρ σπρώξτε απαλά τα πετσάκια προς τα πίσω. Όταν ολοκληρώσετε, χρησιμοποιήστε ένα ψαλιδάκι για τα πετσάκια και με προσοχή κόψετε τη νεκρή επιδερμίδα. Προσέξτε να μην κόψετε ζωντανή επιδερμίδα καθώς προστατεύει τα νύχια σας και μπορεί να προκαλέσετε μολύνσεις και φλεγμονές», τονίζει η Dr. Hale.

- Ενυδάτωση και τόνωση: Όταν το δέρμα σας έχει καθαριστεί και απολεπιστεί ικανοποιητικά, και τα νύχια σας είναι φροντισμένα όσο θα θέλατε, είναι ώρα για πλήρη φροντίδα του δέρματος των ποδιών, απλώνοντας μια πολύ καλή κρέμα ποδιών με ενυδατικές και αναπλαστικές ιδιότητες που θα καλύψει τις ανάγκες σας για απαλά και λεία πόδια. «Προτιμήστε φόρμουλες που περιέχουν συστατικά τα οποία κάνουν το δέρμα λείο και απαλό, όπως η διμεθικόνη, η λανολίνη και η βαζελίνη, καθώς και ενυδατικά συστατικά όπως η γλυκερίνη και η λεκιθίνη», συμβουλεύει η δερματολόγος και προσθέτει: «Καλό είναι κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε να απλώνετε σε καθαρό δέρμα μια κρέμα με συσφικτική, λιπολυτική και αντικυτταριδική δράση σε υφή τζελ, για μια ολονύχτια κούρα τόνωσης του δέρματος των ποδιών», συμβουλεύει η δερματολόγος.

- Επιπλέον φροντίδα της υγείας των ποδιών σας: Στο τέλος μιας κουραστικής μέρας δοκιμάστε ένα ανακουφιστικό ποδόλουτρο ρίχνοντας μέσα σε μια λεκάνη γεμάτη ζεστό νερό δυο κουταλιές αλάτι και μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα βοτάνων. Αφού τα πόδια μουλιάσουν, χρησιμοποιήστε μια ελαφρόπετρα ή μια ράσπα για φτέρνες για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από τα πόδια σας. «Για έξτρα αναζωογόνηση και φρεσκάδα, ξεπλύνετε τα πόδια σας από τις πατούσες μέχρι τους μηρούς μέσα στη ντουζιέρα, δοκιμάζοντας εναλλαγές κρύου και ζεστού νερού για ένα περίπου λεπτό», προτείνει η Dr. Hale.

THE BEAUTY TEAM