Τα top επαγγελματικά μυστικά μακιγιάζ για ολική κάλυψη

gunaika-makigiaz-omorfia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Ένας A-list makeup artist εξηγεί τη σωστή τεχνική για να διορθώσετε κάθε ατέλεια στο πρόσωπό σας, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Δεν είναι μύθος ότι η δύναμη που έχει το μακιγιάζ στο να μεταμορφώνει οποιοδήποτε πρόσωπο σε «θεϊκό» -ακόμη και όταν αυτό το πρόσωπο ταλαιπωρείται καθημερινά από δεκάδες προβλήματα σαν την ακμή, τα στίγματα και τις ουλές, τις δυσχρωμίες και τους ερεθισμούς, τους μαύρους κύκλους ή τις ρυτίδες και τις γραμμές έκφρασης. Όμως, αυτή η «μαγεία» δεν πιάνει πάντα. «Χωρίς τη σωστή γνώση των μικρών μυστικών που έχει η εφαρμογή ενός αψεγάδιαστου μακιγιάζ, σχεδόν πάντα το αποτέλεσμα καταλήγει να δείχνει από τραγελαφικό έως τρομακτικό», λέει ο Kristofer Buckle, ένας από τους κορυφαίους makeup-guru της διεθνούς showbiz.

Σύμφωνα με τον ειδικό, τρία είναι τα πρώτα πράγματα που πρέπει να προσδιορίσετε πριν ξεκινήσετε: «Πρώτον, τα σημεία του προσώπου που θέλετε να διορθώσετε -κάτω από τα μάτια, γύρω από τη μύτη, πάνω στα μάγουλα;- δεύτερον, τις υφές που πρέπει να απλώσετε -κρεμώδεις, compact, πουδρέ;-, και τρίτον, τις αποχρώσεις –κίτρινες, πορτοκαλί, κόκκινες ή μπρονζέ;».

Ο Buckle εξηγεί βήμα-βήμα όλα όσα θα ταιριάξουν ιδανικά στον προσωπικό τύπο και στον φυσικό τόνο της επιδερμίδας σας, ώστε να έχετε κάθε μέρα ένα αληθινά αψεγάδιαστο μακιγιάζ.

Η χρωματική διόρθωση είναι το ήμισυ του παντός: «Προτού εφαρμόσετε το μακιγιάζ, ρίξτε μια ματιά στον καθρέφτη -ακόμη καλύτερα, σε φυσικό φως ημέρας- και δείτε πού πρέπει να στοχεύσετε και να διορθώσετε. Και είναι αλήθεια ότι η εύρεση της σωστής απόχρωσης του concealer ή του color corrector είναι το κλειδί όταν έχετε να αντιμετωπίσετε δυσχρωμίες ή διάσπαρτες κοκκινίλες, ωστόσο τα πάντα εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από τον φυσικό τόνο του δέρματός σας», λέει ο makeup artist και εξηγεί: «Υπάρχουν 5 κύριες αποχρώσεις διόρθωσης που θα πρέπει να έχετε κατά νου: ανοιχτό ροζ παντού (εξουδετερώνει τις καφέ κηλίδες), ροδακινί κάτω από τα μάτια (μειώνει τους μπλε-μοβ κύκλους), πορτοκαλί-ροζ για τα μάγουλα (ακόμη και σε επιδερμίδες με εξάρσεις ακμής), πράσινο τοπικά (εξουδετερώνει την ερυθρότητα) και μπλε της λεβάντας (ακυρώνει τους άτονους και «ασθενικούς» κίτρινους τόνους).

Για να το κάνετε σαν επαγγελματίας, ο Buckle προτείνει πρώτα την εφαρμογή concealer ή color corrector με χρώμα, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερους διορθωτές χρωμάτων, όπως θα κάνατε τυχαία σε ένα πρόσωπο χωρίς μακιγιάζ. «Εφαρμόστε ελαφρά με τα δάκτυλά σας και η απόχρωση του δέρματός σας θα σας βοηθήσει να συνδυάσετε το προϊόν με τον τόνο του δέρματός σας», λέει ο makeup artist, εξηγώντας τις κινήσεις ολικής κάλυψης για τα  τα τρία βασικά «μοντέλα» τύπου δέρματος – σκούρο, μεσαίο και ανοιχτόχρωμο.

Σκούρο δέρμα: Κίτρινοι τόνοι γύρω από τη μύτη; Επιλέξτε concealer στην απόχρωση της λεβάντας. Ερυθρότητα κατά μήκος της κορυφής των φρυδιών, κάτω από τη μύτη και στα πλάγια του στόματος; Επιλέξτε ανοιχτό πράσινο concealer. Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια; Πορτοκαλί απόχρωση. Μετά το concealer, εφαρμόστε ένα διάφανο makeup, προσαρμοσμένο σε ένα τόνο πιο ανοιχτό από το φυσικό τόνο της επιδερμίδας σας.

Μεσαίος τόνος δέρματος: Οι κύριες ανησυχίες εδώ είναι η ερυθρότητα στα μάγουλα, γύρω από τη μύτη και στο πιγούνι, και η καλύτερη λύση είναι το πράσινο color corrector (και όχι concealer). Για τους κίτρινους τόνους στο μέτωπό και στη γνάθο επιλέξτε βιολετί απόχρωση και φωτίστε τις ή τις γραμμές γύρω από το στόμα με ανοιχτή κίτρινη απόχρωση. Μετά το color corrector, εφαρμόστε ένα ελαφρώς μπρονζέ  foundation, που θα αναδείξει περισσότερο τον μεσογειακό τύπο της επιδερμίδας σας.

Ανοιχτόχρωμο δέρμα: Για να ακυρώσετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, χρησιμοποιείστε ανοιχτό ροζ concealer σε μορφή στικ και υφή ματ. Ανοιχτό πράσινο μπορείτε να βάλετε γύρω από τα ρουθούνια και το πιγούνι ώστε να μειώσετε την ερυθρότητα και μια λιλά απόχρωση στα μάγουλά για να εξουδετερώσει τους κίτρινους τόνους. Μετά την εφαρμογή του concealer, εφαρμόστε μια μπε-ροζ βάση σε όλο το πρόσωπο, στοχεύοντας στη μεγαλύτερη ακτινοβολία της όψης σας.

THE BEAUTY TEAM