Πώς θα πετύχετε ολιστική ανανέωση του προσώπου σας με «στεγνό καθάρισμα»

gunaika-omorfia-mallia-xamogelo-epidermida
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Μια απλή, φυσική και πάμφθηνη συνήθεια που μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα στην ομορφιά της επιδερμίδα σας από μια -προφανή- απολέπιση.

Υπάρχουν πραγματικά ατελείωτοι τρόποι για να αναβαθμίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας -από τα πολυτελή και εξειδικευμένα προϊόντα έως τις hi-tech θεραπείες στο ινστιτούτο-, ωστόσο, τι θα λέγατε αν κάνατε μια επιστροφή στην ολιστική διαδικασία αναγέννησης της ομορφιάς σας χρησιμοποιώντας μια «ταπεινή» φυσική βούρτσα προσώπου; Σαφώς και έχετε ήδη ακουστά το ξηρό βούρτσισμα ως μία φυσική τεχνική για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας - ένας πραγματικά αποτελεσματικός και ανέξοδος τρόπος για να μειωθεί η όψη πορτοκαλιού και να κάνει το δέρμα το δέρμα του σώματος λείο και απαλό. Όμως αυτή η ίδια τεχνική είναι εξίσου πολύ ευεργετική και για την επιδερμίδα του προσώπου σας.

Η Lydia Sarfati,  (μια καταξιωμένη Αμερικανίδα αισθητικός με πολλές δεκαετίες εμπειρίας και δημιουργός της γνωστής επαγγελματικής σειράς καλλυντικών Repêchage) γράφει στο βιβλίο της Skincare Science At Your Fingertips -Η Επιστήμη της Περιποίησης της Επιδερμίδας στα Χέρια Σας: «Το στεγνό βούρτσισμα της επιδερμίδας τους προσώπου, εκτός από μια εξαιρετικά αποτελεσματική, γρήγορη και πολύ οικονομική τεχνική για την απολέπιση του προσώπου, μπορεί να προσφέρει άπειρα οφέλη στην όψη σας. Δεν πρόκειται για κάποια καινοτομία, αλλά για μια φυσική διαδικασία ολιστικής ανανέωσης της υγείας της επιδερμίδας, την οποία χρησιμοποιούν οι γυναίκες επί χιλιετηρίδες». Σύμφωνα με την Sarfati, το στεγνό καθάρισμα του προσώπου μια ή δυο φορές την εβδομάδα αποτοξινώνει το δέρμα, θρέφει τα κύτταρα του δέρματος χάρη στην αυξημένη παραγωγή αίματος και οξυγόνου, ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, συσφίγγει τους ιστούς που έχουν χαλαρώσει και έτσι ανορθώνει το περίγραμμα του προσώπου.

«Παράλληλα, αυτές οι απαλές, κυκλικές μαλάξεις που γίνονται με μια βούρτσα σε στεγνό δέρμα, χαλαρώνουν τους σφιγμένους μυς, απαλύνει τα συμπτώματα του στρες στο πρόσωπο, βελτιώνει τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω απ' τα μάτια, κάνει λιγότερο έντονες τις καφέ κηλίδες, ενώ βοηθά στην μείωση της ακμής, των ερυθημάτων και των ανοιχτών πόρων», αναφέρει η αισθητικός και εξηγεί την σωστή τεχνική:

«Πλύνετε καλά το πρόσωπό σας και μην το σκουπίσετε, αφήνοντας τη φυσική υγρασία να διευκολύνει τη διαδικασία. Με μια βούρτσα προσώπου από 100% φυσική τρίχα εκτελείτε κυκλικές κινήσεις ξεκινώντας από το πιγούνι, κατόπιν περάστε στα μάγουλα, πάνω στη μύτη, κάτω και γύρω από τα μάτια και ολοκληρώστε στο μέτωπο από τη μια μεριά στην άλλη, συγκλίνοντας στο μεσόφρυο. Βρέξτε ξανά το πρόσωπό σας και επαναλάβετε άλλες δυο με τρεις φορές».

Αμέσως μετά το στεγνό βούρτσισμα ξεβγάλτε καλά και απλώστε το αγαπημένο σας serum, ολοκληρώνοντας την κούρα με πλούσια στρώση ενυδατικής.

«Από την πρώτη κιόλας εφαρμογή θα διαπιστώσετε πόσο καθαρό, λείο, φωτεινό, ελαστικό και υγιές θα δείχνει το πρόσωπό σας», τονίζει η Sarfati.

THE BEAUTY TEAM