H πιο αποτελεσματική μάσκα αντιγήρανσης από την αισθητικό της Madonna

gunaika-maska-omorfias-peripoiisi-epidermida
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Η προσωπική αισθητικός της Madonna, δίνει μια συνταγή με τρία μόνο απλά και φυσικά συστατικά.

Η 61χρονη Madonna εξακολουθεί να τραγουδά, να χορεύει και να προκαλεί επί σκηνής εδώ και δεκαετίες. Εκτός όμως από την έμφυτη και εσωτερική υψηλή ενέργειά της, κάπου αλλού φαίνεται να χρωστά την εξίσου αγέραστη επιδερμίδα της. Μήπως κρύβεται πίσω από τα μυστικά που της συστήνει η προσωπική αισθητικός της Tarin Graham; Χωρίς πολλά λόγια, η απάντηση είναι «ναι». Η Graham, προσωπική beauty coach επί δυο και πλέον δεκαετίες της θρυλικής pop star, λέει: «Η σκόνη και η ρύπανση της ατμόσφαιρας όπως και η έκθεση στον ήλιο, είναι λίγοι από τους πολλούς παράγοντες που οδηγούν την επιδερμίδα σε πρόωρη γήρανση. Εάν σε όλα αυτά προσθέσετε έναν έντονο τρόπο ζωής συν τις ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, αυτόματα αποκτάτε την ιδανική συνταγή για ποικίλες δερματικές καταστροφές, που αργά ή γρήγορα οδηγούν σε πρόωρη γήρανση».

Η ίδια η Madonna, μολονότι διαθέτει εξαιρετική γνώση σε όλα τα πράγματα για την περιποίηση του δέρματος (γεγονός που την ενέπνευσε να δημιουργήσει τη δική της πρωτοποριακή σειρά MDNA Skin), εντούτοις δεν παύει να συμβουλεύεται την beauty coach της πάνω στην καθημερινή ρουτίνα αντιγήρανσης. «Συνήθως της συστήνω αυτοσχέδιες κούρες με φυσικά προϊόντα και υλικά, με σκοπό την αύξηση της αντοχής και της συνοχής της επιδερμίδας, με κυριότερο στόχο την αδιάκοπη παροχή ενυδάτωσης στα κύτταρα», λέει η Graham, και δίνει μια υπέροχη και πανεύκολη συνταγή για μάσκα προσώπου, την οποία μπορείτε να εφαρμόζετε κάθε Σαββατοκύριακο στην ηρεμία του σπιτιού σας.

 Θα χρειαστείτε:

Μισή πατάτα, ένα μεσαίο καρότο, και μισό κουταλάκι σκόνης βιολογικού κουρκουμά.

Η εκτέλεση: Ξεφλουδίστε την πατάτα και το καρότο και βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν λιώστε τα στο μπλέντερ μέχρι να σχηματίσουν μια ομαλή, ημίρρευστη πάστα και προσθέστε στο τέλος τη σκόνη του κουρκουμά ανακατεύοντας καλά. Εφαρμόστε αυτό το μίγμα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό ομοιόμορφα, αφήστε να δράσει για πέντε λεπτά και μετά ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

Τα οφέλη των συστατικών: «Τα καρότα είναι βασική πηγή βήτα καροτίνης, το οποία το σώμα μετατρέπει σε βιταμίνη Α (ρετινόλη) όταν καταναλωθεί, ωστόσο ακόμη και όταν έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα, απαλύνει τις δυσχρωμίες, μειώνει τις καφέ κηλίδες, και γεμίζει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Το καρότο λειτουργεί επίσης ως ισχυρό αντιοξειδωτικό που αποκαθιστά τις κυτταρικές βλάβες και δημιουργεί επιβράδυνση του ρυθμού γήρανσης της επιδερμίδας», λέει η Graham και συνεχίζει: «Το άμυλο που περιέχουν οι πατάτες, απ’ τη μια βοηθά στην απαλή απολέπιση του δέρματος ενώ απ’ την άλλη απαλλάσσει το πρόσωπό σας από σκούρες κηλίδες και δυσχρωμίες, καταπολεμά τα εξανθήματα και την υπερβολική λιπαρότητα. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να ανανεώσει τη δομή και τη σύσταση του κολλαγόνου και των ελαστικών ινών του χορίου, ομαλοποιώντας τις μεταβολικές διεργασίες τόσο στο βάθος όσο και στην επιφάνεια της επιδερμίδας».

Όσον αφορά στη σκόνη κουρκουμά, η beauty coach λέει: «Έχει αποδειχτεί μέσα από δεκάδες επιστημονικές μελέτες πως ο κουρκουμάς είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες -περιέχει πάνω από 20 αντιφλεγμονώδη συστατικά-, γεγονός που το καθιστά ένα ισχυρό αντιγηραντικό όπλο».  

THE BEAUTY TEAM