Μικρά τρικ ομορφιάς για τις μέρες της καραντίνας

gunaika-omorfia-derma-makigiaz
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Ξεμείνατε από καλλυντικά; Αντικαταστήστε τα με ό,τι υπάρχει στο ψυγείο.

Με κλειστά πλέον όλα τα καταστήματα καλλυντικών μέχρι νεωτέρας, είναι πιθανό κάποια στιγμή εντός των επόμενων ημερών να σας τελειώσουν βασικά προϊόντα καθημερινής περιποίησης (για μακιγιάζ δεν το συζητάμε -«Μένουμε Σπίτι»). Δείτε όμως μερικές σωτήριες εναλλακτικές λύσεις που προτείνει η φημισμένη γκουρού του μακιγιάζ και ευπώλητη συγγραφέας Lisa Potter-Dixon, στο βιβλίο της Back Chat Beauty: The Beauty Guide for Real Life. Ευτυχώς που οι λαϊκές και τα σούπερ μάρκετ, δουλεύουν ακόμη…

Αν σας τελείωσε η ενυδατική κρέμα, απλώστε βαζελίνη ή αγνό ελαιόλαδο: Το δέρμα σας μπορεί να ενυδατωθεί εύκολα με μια μικρή ποσότητα βαζελίνης, η οποία έχει τη δυνατότητα να  σφραγίζει την υγρασία μέσα στο δέρμα και να το ηρεμεί από ερεθισμούς και ξηρότητα. Απολυμάνετε τα χέρια σας και καθαρίστε πολύ καλά το πρόσωπό σας, και όσο η επιδερμίδα σας είναι ακόμη νωπή, απλώνετε μια πολύ μικρή ποσότητα βαζελίνης κάνοντας ελαφρύ μασάζ, μέχρι να απλωθεί η βαζελίνη παντού και να απορροφηθεί ώστε να μην έχετε αίσθηση γυαλάδας. Αν πάλι δεν σας βρίσκεται ούτε βαζελίνη, εκτελέστε την ίδια διαδικασία με μια κουταλιά του γλυκού παρθένο ελαιόλαδο: βοηθά στην ελαστικότητα του δέρματος και το διατηρεί απαλό και μεταξένιο.

Αν σας τελείωσε το κοντίσιονερ, φτιάξε μόνη σας μια κρέμα μαλλιών από αβοκάντο: Ανακατέψτε ένα λιωμένο αβοκάντο μαζί με μισό ποτήρι γάλα και μια κουταλιά μαγιονέζα μέχρι να γίνει ένα ημίρρευστο μείγμα, το οποίο θα απλώσετε μετά το λούσιμο στα μαλλιά σας όσο είναι ακόμη νωπά. Αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά και ξεβγάλτε καλά. Οι συγκεκριμένες τροφές είναι πλούσιες σε φυτικά έλαια, βιταμίνες, πρωτεΐνες και ενυδατικούς παράγοντες, που χαρίζουν έξτρα λάμψη και απαλότητα στα μαλλιά, καθιστώντας επίσης το χτένισμα πιο εύκολο.

 Αν σας τελείωσε η κρέμα ματιών, δημιουργήστε μια θεραπευτική μάσκα με πατάταΟι πατάτες στο πιάτο μας με τρεις διαφορετικούς τρόπους:

Για να σβήσετε σακούλες ή μαύρους κύκλους, η πατάτα αποδεικνύεται θαυματουργή ακόμη και αν απλά κόψετε δύο φέτες και τις τοποθετήσετε κάτω από τα μάτια σας. Ωστόσο μπορείτε να φτιάξετε μια σούπερ αναπλαστική μάσκα από ωμό χυλό πατάτας, τα αποτελέσματα της οποίας  θα σε εντυπωσιάσουν. Η ειδικός συμβουλεύει: «Σε ένα ευρύχωρο πιάτο απλώνετε τέσσερα τετράγωνα κομμάτια τουλπάνι (δύο μικρά και δύο μεγάλα). Καθαρίζετε μια μεγάλη πατάτα την περνάτε από ψιλό τρίφτη. Κατόπιν, μοιράζετε την ποσότητα στα δύο μεγάλα κομμάτια τουλπάνι και τα διπλώνετε στη μέση. Στη συνέχεια βουτάτε τα δύο μικρά κομμάτια σε χλιαρό χαμομήλι και τα διπλώνετε επίσης στη μέση. Εφαρμόστε τώρα τα μεγάλα κομμάτια με την τριμμένη πατάτα πάνω σε κάθε μάγουλο -όσο γίνεται πιο κοντά στα μάτια-, και τα μικρά κομμάτια πάνω σε κλειστά μάτια. Για καλύτερα αποτελέσματα μείνετε ξαπλωμένη για 20-30 λεπτά. Στο τέλος, ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με χαμομήλι».

Αν σας τελείωσε το αφρόλουτρο, δείτε μια συνταγή με βάση φρέσκο γάλα και μέλι: Ρίξτε σε μια κατσαρόλα 500ml γάλα, μια κουταλιά της σούπας μέλι και 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα άνθη λεβάντας ή καλέντουλας. Μόλις τα υλικά αρχίζουν να βράζουν κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιμένετε να κρυώσουν. Σουρώστε, και προσθέστε το χυμό ενός λεμονιού. Ανακατέψτε καλά και απλώστε το μείγμα στο σφουγγάρι, τρίβοντας απαλά όλο σώμα όπως θα κάνατε και με το αγαπημένο σας αφρόλουτρο. Θα έχει λιγότερο αφρό από το κανονικό, αλλά τα οφέλη στην καθαριότητα και τη λάμψη του δέρματος είναι πολύ μεγαλύτερα. Ξεβγάλτε κανονικά.

THE BEAUTY TEAM