Πώς να καταστήσετε απρόσβλητη την ομορφιά σας σε καιρούς πανδημίας

gunaika-omorfia
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Μια κορυφαία αυθεντία στη βιομηχανία ομορφιάς εξηγεί τους τρόπους που μπορείτε να δείτε την επιδερμίδα σας να ανθίζει, έστω και αν μείνετε για πολλές ακόμη εβδομάδες στο σπίτι.

Το να μιλά κανείς για την περιποίηση του δέρματος ή την ομορφιά γενικότερα- σε μια εποχή που ο COVID-19 έχει κλείσει τους πάντες στα σπίτια τους, μπορεί να ακούγεται άστοχο. Όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς και επαγγελματίες της παγκόσμιας βιομηχανίας ομορφιάς, ίσως είναι μια σημαντική στιγμή για να καταλάβουμε πώς πραγματικά θα πρέπει να προσεγγίζουμε την φροντίδα και την υγιεινή του δέρματός μας ακόμη και στις μέρες που θα έρθουν μετά τη λήξη της πανδημίας.

Για σχεδόν είκοσι χρόνια τώρα, η Michelle Phillips αποτελεί κορυφαία αυθεντία στη βιομηχανία ομορφιάς, και μια από τις σημαντικότερες makeup artists στη βιομηχανία ψυχαγωγίας -συνεργαζόμενη με τηλεοπτικά δίκτυα, κινηματογραφικές σειρές, κορυφαίους φωτογράφους και περιοδικά μόδας. Μέσα από το Michelle Phillips Beauty Blog, η διάσημη beauty coach καταφέρνει να αγγίξει τις ζωές χιλιάδων γυναικών παρέχοντάς τους ισχυρά εργαλεία αυτοπεποίθησης και προστασίας της επιδερμίδας τους από τον κορονωϊό.

«Αυτή είναι η εποχή που είμαστε υποχρεωμένες να αναθεωρήσουμε τις παλιές συνήθειες φροντίδας του δέρματός μας και να υιοθετήσουμε μερικές βασικές αρχές, που είχαμε ξεχάσει, δημιουργώντας νέες οδούς ευεξίας», λέει η Phillips και συμβουλεύει:

Τρώτε πιο ...όμορφα: «Εκτός από το να πλένετε καλά τα χέρια σας και να τα απολυμαίνετε κάθε φορά που θα υποχρεωθείτε να βγείτε για τα βασικά ψώνια, φροντίστε να ενισχύετε την άμυνα που προσφέρει το δέρμα στο ανοσοποιητικό σύστημα, καταναλώνοντας τροφές που προάγουν αυτή τη θωράκιση. Οι βασικές κατευθύνσεις αφορούν σε τροφές ολικής άλεσης, περισσότερα φρούτα, λιγότερη ζάχαρη, και καθόλου επεξεργασμένα προϊόντα, ωστόσο η ενίσχυση της ανοσοποίησης του οργανισμού, προέρχεται από συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν στο δέρμα ένα επιπλέον τείχος άμυνας», λέει η Phillips και εξηγεί: «Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ο ψευδάργυρος (αυγά, φύτρο σιταριού, σκόρδο, κοτόπουλο, γαλοπούλα, σπόροι κολοκύθας, σουσάμι), η βιταμίνη C (εσπεριδοειδή, ακτινίδια, φράουλες) και το σελήνιο (σαρδέλες, σολομός, σπόροι Chia, μοσχαρίσιο συκώτι, μανιτάρια, μπρόκολο, κρεμμύδι), αδρανοποιούν τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, ενώ χαρίζουν μια όμορφη λάμψη ακόμη και στη πιο θαμπή επιδερμίδα».

 Πίνετε πολύ νερό: «Δύο λίτρα νερού την ημέρα είναι υποχρεωτικά, πράγμα που σημαίνει λαμπερό δέρμα δίπλα στην καλή υγεία. Το σώμα και το δέρμα σας θα σας ευγνωμονούν για αυτή την φυσική ενυδάτωση από μέσα προς τα έξω», συμβουλεύει η ειδικός.

Διπλασιάστε την ενυδάτωση των χεριών σας: «Το γεγονός ότι πρέπει να πλένετε συχνά τα χέρια σας με νερό, σαπούνι και αντισηπτικά, μπορεί απ’ τη μια να απομακρύνει πρόσκαιρα τα μικρόβια, ωστόσο απογυμνώνει σταδιακά την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος από τα φυσικά έλαια, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο», τονίζει η Phillips. «Γι’ αυτό, πέρα από συχνή χρήση μιας πλούσιας κρέμας χεριών, προσθέστε και μια φυσική μάσκα ενυδάτωσης με ελαιόλαδο και μέλι, την οποία μπορείτε να εφαρμόζετε κάθε δεύτερη μέρα επί 20 λεπτά».  

Makeup χωρίς δάχτυλα: «Μπορεί μια πλήρης ρουτίνα μακιγιάζ να ακούγεται σαν αστείο την στιγμή που βρίσκεστε σε κατ’ οίκον απομόνωση ολόκληρες εβδομάδες, όμως, μια τυπική φροντίδα της εικόνας σας βοηθά πολύ στην ψυχολογία. Απ’ την άλλη, πρέπει να δείχνετε όμορφη και λαμπερή αν πρέπει να επικοινωνείτε με κόσμο μέσω FaceTime ή Skype λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων», λέει η Phillips και συνεχίζει: «Απλώστε το foundation, το ρουζ, τις σκιές και τα κραγιόν σας όπως θα κάνατε κανονικά, όμως ξεχάστε την εφαρμογή προϊόντων ή το blending των υφών με τα δάχτυλα. Χρησιμοποιείτε μόνο βούρτσες, πινέλα και σφουγγαράκια, τα οποία θα έχετε αποβραδίς πλύνει και καθαρίσει σχολαστικά».

ΤΗΕ ΒΕΑUTY TEAM