Μια πρωινή ρουτίνα ομορφιάς που θα σας φτιάξει τη διάθεση

omorfia-gunaika-derma-menoume-spiti
ΤΡΙΤΗ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Καθαρισμός, απολέπιση και ενυδάτωση με ατμό, καφέ και μέλι.

Μήπως το στρες του αναγκαστικού «εγκλεισμού», έχει αρχίσει να δείχνει τα σημάδια του στο πρόσωπό σας, αντικρίζοντας κάθε πρωί που ξυπνάτε ξηρότητα, κοκκινίλες, μαύρα στίγματα, φραγμένους πόρους και ρυτίδες; Δείτε πώς θα εξαφανίσετε αυτά τα συμπτώματα στην επιδερμίδα σας, ακολουθώντας μια εντελώς φυσική ρουτίνα φροντίδας με τη βοήθεια της Tammy Fender, μιας πολύ δημοφιλούς Αμερικανίδας ολιστικής αισθητικού με έδρα τη Φλόριντα, αλλά και με εκατομμύρια ακολούθους του blog της σε όλο τον κόσμο.

«Στη συγκεκριμένη περίοδο υψηλού στρες και τρόμου που προκαλεί η πανδημία και η υποχρεωτική απομόνωση στο σπίτι -με όσα καλά για την υγεία, αλλά με όσα κακά συνεπάγεται στην ψυχολογία μας-, το δέρμα του προσώπου υφίσταται ραγδαίες αναταραχές της ομαλής λειτουργίας του. Όμως, ξεπερνώντας τα βιομηχανικά καλλυντικά προϊόντα καθαρισμού, απολέπισης και ενυδάτωσης, μια ολιστική προσέγγιση της φροντίδας του προσώπου με 100% φυσικά υλικά, μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να ανταποκριθεί καλύτερα στην εξομάλυνση όλων των προβλημάτων», λέει η Fender, και εξηγεί: «Οι ολιστικές ρουτίνες περιποίησης του προσώπου είναι απίστευτα ευεργετικές επειδή, εκτός από τα μεγάλα οφέλη τους στα προβλήματα της επιδερμίδας, επηρεάζουν θετικά τον εγκέφαλο και τα συναισθήματα. Ένα ατμόλουτρο προσώπου, μια απολέπιση με καφέ και μια ενυδατική μάσκα με μέλι δεν κοστίζει τίποτε, αλλά προσφέρει τα πάντα». Η ειδικός συμβουλεύει:

 Καθαρισμός με ατμό: Μέσα σε ένα βαθύ σκεύος με βραστό νερό προσθέστε τα εξής αιθέρια έλαια, ανάλογα με το είδος της επιδερμίδας σας: χαμομήλι, νερολί ή τριαντάφυλλο για ξηρές επιδερμίδες, αχιλλέα, λεβάντα ή μέντα για λιπαρές επιδερμίδες, και θυμάρι, χαμομήλι ή λεβάντα για όλους τους τύπους δέρματος.  Τοποθετήστε το πρόσωπό σας πάνω από το σκεύος σε απόσταση που να μπορείτε να αναπνέετε κανονικά, τυλίγοντας όλο το κεφάλι σας με μια πετσέτα, προσπαθώντας να εγκλωβίσετε τον ατμό. Με τα μάτια κλειστά, μείνετε σε αυτή τη θέση για 5 λεπτά -χρόνος που είναι αρκετός για να διασταλούν οι πόροι και να αποτοξινωθεί η επιδερμίδα εκ βαθέων.

Πίλινγκ με καφέ: Μετά το ατμόλουτρο καθαρισμού χρησιμοποιήστε ένα χαρτομάντιλο για να αφαιρέσετε την περιττή υγρασία από το πρόσωπό σας και πριν αυτό στεγνώσει εντελώς, απλώστε ένα μείγμα που θα έχετε ετοιμάσει από πριν, και το οποίο θα αποτελείται από μία μικρή κούπα καφέ σε κόκκους, ένα μεγάλο κουτάλι μαύρης ζάχαρης και λάδι καρύδας. Εκτελέστε ήπιο μασάζ σε όλο το πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια, και αφήστε το μείγμα να δράσει για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σκουπίστε απαλά με μια καθαρή πετσέτα.

Μάσκα ενυδάτωσης με μέλι: Ανακατέψτε στην παλάμη σας δυο κουταλάκια του γλυκού μέλι με μερικές σταγόνες νερό και απλώστε απαλά στο πρόσωπό σας, αφήνοντας να δράσει 5 λεπτά. Αφαιρέστε το μέλι από το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό. «Το μέλι έχει ισχυρές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, χωρίς να ερεθίζει τις ευαίσθητες επιδερμίδες που συνήθως πάσχουν από έκζεμα ή ακμή», λέει η Fender και προσθέτει: «Μετά από αυτήν τη ρουτίνα, είναι πολύ πιθανό να μην χρειαστείτε καν μια έτοιμη κρέμα προσώπου ή serum».

THE BEAUTY TEAM